Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

hostamox sporočil: 8.460
[]
> [hostamox]
> Ja to itak. Mislim, da se noben ne bi trkal preveč zaradi zujfa. Kaj pa če bi bilo kontra triche, mi brez zujfa in dolgom do tujine...

mislm, da je nedavno bilo prilepljeno, da zelo prevladuje domaci dolg.
Tole je mišljeno na čas zujfa, ne trenutno. Takrat smo bili precej zadolženi v tujini, če prav vem.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028097

Strani: 1

crt sporočil: 27.471
Zadnja sprememba: crt 29.09.2023 11:47
[hostamox]
Tole je mišljeno na čas zujfa, ne trenutno. Takrat smo bili precej zadolženi v tujini, če prav vem.
ne vem zdajle na pamet zadolzenosti v tujini v tistem casu, vendar bistveni efekt draghija je bilo ravno zaklenitev donosov obveznic clanic v isto vreco s kljucavnico, za katero stoji vsa sila ecb.

in ce bi sli vprasat kaksnega takratnega bond investorja, a pocne, kar pocne, zaradi ecb ali zaradi zujfa... po moje bi rekel "what's a zujf".

lahko se pa gremo seveda takole: zujf je bil politicna gesta, ki je piarovsko dala vedeti Mi Delamo Reforme(TM) in tako omogocila, da se je ecb lahko politicno odlocila, da slovenijo da v vreco Oni So Pridni K Delajo Reforme, in da je torej imel pomen (ki je kao prevagal njegov dizaster od direktnega makroekonomskega ucinka za agregatno povprasevanje).


ceprav, grki so tudi na veliko Delali Reforme, pa jim je bil Isti Kurac ... kupovanje obveznic s strani ecb (tisto v rednem draghi anything it takes programu, ne v casu bailouta / reprogramiranja dolga) bilo smesno ravno v tem, da je izlocilo tiste, ki so ga najbolj rabili. tako da tudi politicne geste in izprsenja so na koncu precej relativni.
Endimion sporočil: 10.490
[hostamox]
> []
> > [hostamox]
> > Ja to itak. Mislim, da se noben ne bi trkal preveč zaradi zujfa. Kaj pa če bi bilo kontra triche, mi brez zujfa in dolgom do tujine...
>
> mislm, da je nedavno bilo prilepljeno, da zelo prevladuje domaci dolg.

Tole je mišljeno na čas zujfa, ne trenutno. Takrat smo bili precej zadolženi v tujini, če prav vem.
Nope:

www.gov.si/assets/mi...-2023.xlsx

zunanji dolg je bil v času ZUJF-a (2012) piškavo milijardo. Nakar se pod Bratuškovo (2013 - 2014) napihnil na blizu 10.

ko je Super Mario začel bolj pogosto z drevesa nabirat, pa je to tako stolklo donose, da se je bilo ceneje zadolževati v EUR, kar pomeni domači dolg, in se je tiste dolarske obveznice poplačalo s tem.

Strani: 1