Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Na fakulteti za elektrotehniko so predstavili novo pot do podnebno nevtralne Slovenije
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3028000] 27.09.23 21:12 · odgovor na: (# 3027997)
[privatsandra]Daljnovodi in transformatorji niso neka komplicirana reč... Tudi to spada predvsem v domeno strojnikov... Za transformatorje greš lahko kar v ETRO vprašat, koliko kaj strojnikov zaposlujejo...
Ha Ha Ha: Najcenejši transport energije je elektrika pa obračja kot znaš. Lahko strojnik energijo proizvede ma mu nič ne pomaga če jo ne zmore poceni transportirati. In vedno se pogovarjamo o transportu energije, tu je ključni problem.
Za elektromotor naredit je razmerje inženirskega kadra 5 strojnih inženirjev na enega elektroinženirja.... Preveri v kaki tovarni elektromotorjev...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028000
Strani: 1
[#3028003] 27.09.23 22:11 · odgovor na: (# 3028000)
[#3028009] 28.09.23 01:55 · odgovor na: (# 3028000)
Strojnik pa konstrukcija daljnovoda. nisem še videl da bi strojnik risal daljnovod, in tudi ne transformatorsko postajo. V skladu z energetskim zakonom in v skladu z gradbenim zakonom je to domena elektroižiirja z izpitom za projektanta. Če pa bi govorili o plinovodu potem je pa druga zadeva.
Tako da Strojnik NE dimenzijonira ne daljnovodov in ne Transformatorskih postaj. Če ne pa nevem zakaj hodijo k meni ko rabijo izris Transformatorske postaje ali pa daljnovoda zakaj ne gredo k strojniku oziroma zakaj nas strojni projektant kontaktira če mu to lahko napravimo. Glede daljnovodov napiši mi koliko si jih sprojektiral da veš koliko je to enostavno.
Še več delal sem na ETRI (sicer kot študent prakso) in res je ta dva inžinirja sta povezana razmirje v podjetju je pa bilo cca 2 elektro proti 1 strojniku vsaj takrat ko sem bil jaz tam.
Strani: 1