Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: CICG
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 637
Tu ne gre za noben dolg, ampak za preneseni dobiček. Pojasni, kako
se lahko dobički pozabijo?!
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3019673
Strani: 1
sporočil: 79
[Dynisco]Nič se ne pozabi, se pa lahko porabi za kakšne dvomljive investicije (tovarna v Srbiji?).
Tu ne gre za noben dolg, ampak za preneseni dobiček. Pojasni, kako se lahko dobički pozabijo?!
Moje mnenje je sicer, da se je uprava zaščitila in odgovornost prenesla na lastnike, ki bodo dali nasprotni predlog in bo dividenda izplačana. Država je še skoraj vedno zahtevala višje izplačilo dividende, sedaj bi pa posredno dobili še povrnjeno državno pomoč.
Je pa res smešno, da delnica ob napovedi bistveno manjšega dobička za 2023 skoraj ni reagirala, sedaj pa pade 10% zaradi neizplačila 10% dividende (kar izgleda, da nekateri res mislijo, da je dobiček kar izginil/se pozabil) ;-)
sporočil: 116
Nisem rekel da se dobički pozabijo. Rado se pozabi na dolg (v
mislih sem imel letošnji dobiček, ki bi naj ga razdelili naslednje
leto). Zato sem za, da se kljub vsemu lanski dobiček izplača letos,
pa tudi če bodo pomoč vračali.
Predhodnik je dobro napisal, če bo denarja preveč, se lahko porabi marsikje...
Vem pa kako nekateri zaposleni v Cinkarni gledajo na nas delničarje - kot na neke vrste izkoriščevalce, ki se bogatijo na njihov račun. Sem vsaj dvema predlagal, da pač vložita nekaj denarja in kupita delnice podjetja v katerem sta zaposlena, vendar to pa ne.
Predhodnik je dobro napisal, če bo denarja preveč, se lahko porabi marsikje...
Vem pa kako nekateri zaposleni v Cinkarni gledajo na nas delničarje - kot na neke vrste izkoriščevalce, ki se bogatijo na njihov račun. Sem vsaj dvema predlagal, da pač vložita nekaj denarja in kupita delnice podjetja v katerem sta zaposlena, vendar to pa ne.
Strani: 1