Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.391
Zadnja sprememba: crt 08.02.2023 20:17
[murje]
ZAVAJAJOČE OBLJUBE - II.
Problematika NKBMja je povsem na drugi strani, marsikdo se je odločil na podlagi zapisanih priporočil, ki so jih zapisali v Prospektu
ta marsikdo ima ocitne probleme z branjem, kot razlozeno v prej linkanem clanku; ali z osnovami principa caveat emptor in razumevanja razlike med marketingom in realnostjo.

to, da je publika nagnjena k "samo da dobim nekaj zastonj.." (v tem primeru par delnic za kao dolgorocne), "... pa vseeno kolko pri tem izgubim", pa tudi ni novost in specifika nkbm.

dodatno je cas bil taksen, da je bila ljse en cas v 2007 celo najdrazje vrednotena na svetu (smeh vseh smehov) in so ljudje cisto penasti okoli ust iskali Novo Veliko Priloznost - in to direkt v odprt gobec ze razvijajoci se svetovni krizi (dodatni smeh za tiste, ki jim prejsnji oklepaj ni zadoscal).

takrat komu razlagat, da bi bilo dobro lotiti se mogoce z neko previdnostjo, je bilo povsem v veter in zapisano zgolj za lastno duso ... in kasnejso uporabo :)

ponovil se je po solsko skozi cel ciklus tudi obicajni vzorec:

- ej daj reci, da je super da mam nkbm
- hmnja no ja, a ne bi mogoce prodal...
- kaaaaj ti grdavs, to govoris ker si mi fovs, spizdi
...
- heeelp moje nkbm so cist v riti
- jah, zdaj je mal pozno za pomagat ane
- kako si ti zloben, k mi noces pomagat

danes razlagat, ja veste jaz ubogi nedolzni sem bil zaveden (in sploh nima veze s splosno manijo in lako cemo) - sorry, ne kupim niti pod razno.

problematika nkbm tud slucajno ni "na drugi strani", je v ogledalu, tako kot borzne stvari praviloma so, ce niso ravno wirecard. pa se pri tistem so ze ptici zvizgali "sapienti sat".