Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Za minuli četrtek je bil napovedan podpis pogodbe za alžirski plin; podpisa še ni in ga ne bo še nekaj dni
Strani: 1
[Froc]To ni odvisno zgolj od Goloba. Slovenija je manjša porabnica plina in bistveno ne more vplivati na dogaanje na energetskem trgu. Zelo smo odvisni od evropskih odločitev.
Golob bo preživel. Pa mi?
[vrac]Popolnoma nič nismo odvisni od evropskih odločitev, mi se jim zgolj podrejamo.
> [Froc]
> Golob bo preživel. Pa mi?
To ni odvisno zgolj od Goloba. Slovenija je manjša porabnica plina in bistveno ne more vplivati na dogaanje na energetskem trgu. Zelo smo odvisni od evropskih odločitev.
Slovenija mora za svojo porabo kupiti 3 promile EU plina. Slovenija je majhen investitor, ki lahko to na trgu kupi kadarkoli. To je tako kot, da moraš na Ljubljanski borzi kupiti 5 delnic Krke. S tako količino ne premikaš trga in kadarkoli ti je na voljo.
Ko so anomalije na trgu, kot je bila pred nekaj dnevi z zelo nizko ceno, bi lahko kupili polovico svoje letne količine, ne da bi trg sploh opazil.
Skratka ta oslarija, ki jo vam prodajajo PR službe EU in vlad, o skupnih nabavah je strl v koleno za Slovenijo!
Obljubljen jim je nadzor in prevzem zahodne Evrope po končanem spopadu.
[FIN-263888]Ha ha Haaa ROTFL
V globalni vojni, ki se dogaja, so se arabci ( in preostali muslimanski svet ) postavili na rusko-kitajsko stran.
Obljubljen jim je nadzor in prevzem zahodne Evrope po končanem spopadu.
Kitajcem Rusije zahodno od Urala ni treba nič obljubljati, saj jo že vidijo kot prostor za naravno razširitev rumene rase. Če smo pošteni je dejansko rdeča rasa tam domorodna. O odnosih Rusov in Kitajcev z Arabci pa raje ne bi.
[1011Arist]Če je tako, ne vem zakaj potem Golob, če je res tak strateg v energtiki, ni reagiral v korist naše države in takrat zakupil plin po ugodni ceni? Koga so čakali?
> [vrac]
> > [Froc]
> > Golob bo preživel. Pa mi?
>
> To ni odvisno zgolj od Goloba. Slovenija je manjša porabnica plina in bistveno ne more vplivati na dogaanje na energetskem trgu. Zelo smo odvisni od evropskih odločitev.
Popolnoma nič nismo odvisni od evropskih odločitev, mi se jim zgolj podrejamo.
Slovenija mora za svojo porabo kupiti 3 promile EU plina. Slovenija je majhen investitor, ki lahko to na trgu kupi kadarkoli. To je tako kot, da moraš na Ljubljanski borzi kupiti 5 delnic Krke. S tako količino ne premikaš trga in kadarkoli ti je na voljo.
Ko so anomalije na trgu, kot je bila pred nekaj dnevi z zelo nizko ceno, bi lahko kupili polovico svoje letne količine, ne da bi trg sploh opazil.
Skratka ta oslarija, ki jo vam prodajajo PR službe EU in vlad, o skupnih nabavah je strl v koleno za Slovenijo!
Za ilustracijo kaj s trenutno dogaja na terenu: Gen-i, golobova prejšnja firma, nam je (firmi) povišala z oktobrom ceno plina za štirikrat, čeprav smo imeli zagotovljeno nižjo ceno do konca leta. Malo čudno glede na javna zagotovila, da se to ne bo zgodilo.
Strani: 1