Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

primvla sporočil: 266
vsi, kot celota, res izgubljamo. vendar gre vseeno za (near) zero sum game in nekateri najbrz tudi pridobivajo.

jaz se na mainstream ekonomijo sicer ne spoznam, ampak kmecki mozgan mi pravi, da vsi ti ukrepi bolj sluzijo resevanju overprodukcije kot pa cloveku. treba je natiskat dnar, da se vzdrzuje (vedno vecja) potrosnja, da lastniki produkcijskih sredstev se naprej lahko svojo robo prodajajo, tudi ce jo potrosniki (ki smo koncna tarca vseh verig) potem mecemo stran (smetisca ocitno rastejo) ali nam nekje lezi in nabira ali pa se nam direkt nalaga v predel trebuha al pa jo spickimo na nek nekoristen nacin (adrenalin al pa ugodje v bizarno klimatiziranih prostorih).

sistem seveda ni zaprt, vse gre na racun resursov, ki so menda neomejeni. moje upanje je, da je skrajni cajt za nekaksno korekcijo, da cimvec bullshita odpade in da se ze koncno zacnemo ukvarjat z osnovno higieno obstoja.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3008097

Strani: 1

1127DXSXU sporočil: 782
Kmečki možgan ti pravi napačno.
Tiskanje denarja v Evropi in ZDA ni namenjeno ohranjanju naše proizvodnje, ker je itak večinoma nimamo in kupujemo od Kitajcev in ostalega tretjega sveta. Namenjeno je ohranjanju našega standarda življenja, ki ga s dohodki že nekaj časa ne pokrivamo in zato se s tiskanjem denarja brez kritja zadolžujemo v breme inflacije, oziroma razvrednotenja prihrankov tistih, ki jih imajo.

Strani: 1