Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mmeznar sporočil: 137
Odprli bomo firme na Hrvaškem, davek 10%, pa z ZG tablcam se bomo vozil. Lep dan še naprej

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3007928

Strani: 1

pelle sporočil: 737
[mmeznar]
Odprli bomo firme na Hrvaškem, davek 10%, pa z ZG tablcam se bomo vozil. Lep dan še naprej
super, pošlji razglednico.
Endimion sporočil: 10.306
[mmeznar]
Odprli bomo firme na Hrvaškem, davek 10%, pa z ZG tablcam se bomo vozil. Lep dan še naprej
Jaz ne vem zakaj tega že sedaj niste počeli.

Limit za izjemno ugodno davčno obravnavo "pavšalista" na Hrvaškem, je 300.000KN ali 40.000€ letno. In moraš biti hrvaški davčni rezident! Pomeni da moraš tam nekako živet, kar je smiselno.

Kar gre čez ta limit, je klasičen s.p.

D.o.o pa ima davek na dohodek pri njih res 10%. Vendar pa lahko "dobiček" iz nje zopet potegneš na način plačila kapdob. Lahko ga plačaš na Hrvaškem, a če boš plačal manj kot bi tu, ti bo razliko pobral furs v Sloveniji.

Nadalje. Če hrvaška pravna oseba v Sloveniji kupi neko blago, bo ravno tako zavezana k poročanju intrastat. Po mojih informacijah (imamo sestrsko firmo na hrvaškem) je to 80€ pavšal. Pa še pejt to za 3 tonerje, 10 blokcev in 3 svinčnike.

Imaš d.o.o. na Hrvaškem? Pripravi jurja in pol na leto za računovodstvo... (ja lahko daš v stroške).

In do plačila prispevkov sploh še nisva prišla. Ko se vključiš v Sloveniji prostovoljno, je minimalni prispevek spet 451,44€. Ja lahko jih spet plačaš tam. A se pol pripravi na hrvaško penzijo. Tam polovica naše minimalne.

Skratka, če boš ves čas, ki ga nameniš temu, kako plačat manj davka, namenil svojemu poslu in rasti le-tega, bo več koristi. Tudi ti boš bolj mirno spal.

Dejansko se ti davčni "obvodi" splacajo le, ko gre za kapitalske naložbe. Tu pa govorimo o opravljanju dejavnosti.

Okol tablic ZG pa nima besed zgubljati. Svoje cajte so bile na ferrarijih Slovaške popularne. Zarad obdavčitve. Odkar je to pri nas Simič pametno spravil v normalni okvir, tega ni. Se ne splača.

A ja, pa Bože nedaj da pri njih porezno nategneš. Maš Uskok hitro na naslovu...
XDONA1 sporočil: 1.166
[mmeznar]
Odprli bomo firme na Hrvaškem, davek 10%, pa z ZG tablcam se bomo vozil. Lep dan še naprej
Vsi tisti, ki pravite, kako boste to in ono, kakšna krivica se vam sedaj dogaja, žal ne pomislite na nas ostale, ki moramo, ker ne želimo izkoriščati sistema biti v rednem delovnem razmerju (in plačevati enormne prispevke in dohodnino, poleg tega, da zapadeš takoj v višje plačilo vrtca, brez otroškega dodatke, itd...). Pravim, izvolite čez mejo, pa da vidimo, kako se bo to obneslo.

Sistem, ki je bil implmentiran do sedaj je popolnoma nepravičen, do nas, ki tako financiramo vas, normirance. Ko bo prišel čas penzije in ko vas bo zalotilo "brez gat", ker ste seveda plačevali min prispevke, potem bo zopet kriva država.

Poslušam nekatere tu, ki govore, ja, saj imajo normiranci tudi stroške, stroje, itd... ja, ampak tak potem ni več normiranec, ker se mu to dejansko ne splača. Splača se pa biti tistim, ki so sistem izrabljali. Osebno videvam po večjih firmah kup takih zunanjih s.p., ki sedijo tam v pisarni, imajo službeni računalnik in praktično delajo za enega delodajalca.
Da ne govorim o raznih svetovalcih, pisarjih ekspertiz, mnenj in podobnih oslarij....danes pač lahko na račun napišeš karkoli.

Strani: 1