Zasebnost
1 ura
Trije glavni izzivi kibernetske varnosti in rešitev zanje (Oglas)
3 ure
Ustanovitelj največjega proizvajalca robotov za razminiranje bo iz odpadkov proizvajal vodik
3 ure
Saudi Arabia Dethrones China as Top Emerging-Market Borrower
3 ure
France and Italy Get EU Deficit Scolding as Markets Watch
5 ur
Podrobna analiza Cinkarne: Kaj me odvrača od nakupa delnice in kaj se mi zdi zanimivo
11 ur
V Slovenijo prihaja nov ponudnik hitrih in ultra hitrih električnih polnilnic 1
11 ur
Hibrid namesto dizla - ali so pri Peugeotu ubrali pravo smer?
12 ur
Najbolj brani članki danes
14 ur
Lumar svari pred težavami: zaradi stavke zastoj pri izdaji gradbenih dovoljenj 2
16 ur
Bruselj poziva Slovenijo: izboljšajte konkurenčnost, povečajte učinkovitost javne porabe 9
16 ur
Vlada podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko do 21. decembra 1
16 ur
Delničarji Cinkarne potrdili dodatno dividendo, v nadzorni svet prihaja Tomaž Berločnik
17 ur
Vlada priznala: odlagališče radioaktivnih odpadkov bo skoraj 30 odstotkov dražje od zadnje ocene 1
17 ur
Kje je smisel, da daje vlada 7 milijonov evrov za ohranjanje zaposlenosti, ko imamo rekordno nizko brezposelnost 4
17 ur
S Sončnimi sistemi do trajnostnega poslovanja (Oglas)
18 ur
Romana Tomc ena od podpredsednic EPP v evropskem parlamentu
18 ur
Evropska unija: pobijmo medvede, da rešimo naravo
18 ur
5 klasičnih koktajlov v elegantnih kozarcih za martini
18 ur
Kako izvesti uspešen sejemski nastop? (Oglas)
18 ur
Na Finskem so - edini v Evropi - začeli rudariti uran 1

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1127DXSXU sporočil: 833
[comteo]
> no toliko že vem da 10A ni 20 KW, kot ste napisali zgoraj. Vsaj pri 220V ne, mogoče pa vi delate na višji voltaži. In je pol vse možno.

10A je seveda 2 kW... če se priključiš ob 22.00 in izklopiš ob 6.00 je to 8 ur krat 2 kW = 16 kWh ali 100 kilometrov vožnje.

>
> Pa vem tudi da tisti, ki sinhronizira omrežje in odgovarja za njegovo delovanje ne more tega delati ob najboljšem ugibanju in dobri volji, da se bodo ljudje sinhronizirano priklapljali in uporabljali zgolj 2KW moč, čeprav jo lahko vsi brez težav tudi 11KW oziroma še več. V omrežju in pri porabi kot vsi vemo se vedno gleda konične onremenitve in se jim doda varnostne rezerve. Drugače omrežje zaradi preobremenitve razpade in nič več ne dela kot bi moralo. In je ogromno škode in se pol kuri še več premoga. In glede koničnih obremenitev naše omrežje in proizvodnja ne zmoreta pokriti niti 100.000 vozil. Seveda pri sedanjem nivoju tehnologije in infrastrukture. Ter realno možne družbene koordinacije.

Zakaj bi v konici polnili? V konici mora biti električna energija svinjsko draga in nobeden ne bo polnil.
Polnilnice danes vedo kakšna je cena in se vklapljajo izklapljajo ali spreminjajo moč polnjenja same.
Električni avto so velik faktor, ki bo pomagal k stabilnosti omrežja in s tem nižjim stroškom. Beri cenejši dobavi energije.

Prudemo do tega da bodo vtaknili vtikač ko pridejo domov. In takrat bo ogromen skok porabe. Podibno kot imamo prometne konice. In glede polnilca za 2 KW se ni treba predajat iluzijam, da bo velika večina ostala pri njem. Nabavili si bodo 11KW.
Nasplošno bi tvoj sistem za silo funkcioniral, če bi lahko vse porabnike dal v eno strežno vrsto in bi se njihovi polnjenje sinhroniziralo z zmožnostmi razpoložljive energije in omrežja.
Ker tega tudi približno in očitno ni so časovni in geografski vrhi porabe popolnoma neuravnoteženi in možnosti strežbe veliko manjši.
>
> Sicer pa vam je tud drug komentator stvari lepo strokovno razložil, pa ste ga odpravili z vprašanjem ali dela na Petrolu.

S čem me je odpravil?
Omrežje danes omogoča polnjenje 1 milijon avtomobilov. Ker 1 milijon avtomobilov prevozi povprečno 37 km, kar je 6 GWh energije ali 20% trenutne porabe. Če se polnijo praviloma čez noč, takrat je energije preveč, je poceni in omrežje ni obremenjeno.
Problem rešen. Oziroma ga niti ni bilo.
Lol, ko da bi govoril gluhemu. Ne omogoča, ker ne obstaja in niti ni na vidiku regulacije omrežja ki bi omogočala tako fino razporejanje ibremenitev, kot ga predvideva tvoj poenostavljen izračun. Omrežja se gradijo in upravljajo glede vrhnje porabe.

Če bi vi okoljski fanatiki ta žar in trmavost raje usnerili v nove rešitve, namesto da zagovarjate očitne neumnosti bi po mojem bilo marsikaj že sedaj bolje.
Če lahko za kknec najine debate dam glede tega kakšno dobrinamerno idejo:
1. Baterije so že 30 let "par leti pred nivojem, ki bo omogočal komercialno smiselno rabo", v bistvu pa niso na nivoju za rabo v avtih. So glede kapacitete energije glede na težo parkrat pod željenim nivojem. To je velika zguba energije će se vozi pol tone al pa še več baterij za sabo ane. Zame je prihodnost v gorivnih celicah, ki bodo uporabljale enega od energentov na podlagi zelenega vodika. Ampak v ta razvojnse vlaga precej premalo, ker so lastniki sedanje tehnologije in licenc uturili tele nefunkcionalne baterije.

2. Če bi že imeli baterije, bi jih morali da bi funkcionirale izvesti skozi standardne sklope, ki bi jih zanenjal na 'črpalki'. Se zaobide vso tole mučenje z lokalnim polnjenjem in omrežjem ter polnilnice na vsakem domu. Spet vprašanje,mzakaj neki ni interesa po tem ali regulaciji, ki bi proizvajalcem to predpisala.


2.