Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

rame sporočil: 960
Težava je ker gredo politiki z glavo skozi zid.Ne moreš na hitro vse spremeniti.Mogoče politiki razmišljajo ,da se bomo v vmesnem času vozili s kolesi.Če bi politiki razmišljali bi sedaj kurilno olje spustili na evro in obenem bi se vsi energenti pocenili razen plina.Dovolj bi bila pocenitev za dva meseca.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3006254

Strani: 1

Rokc5 sporočil: 2.857
rame: Napaka je bila, ker smo pri mobilnosti šli preveč agresivno. Recimo prva stopnja je bil tržno zelo uspešen Toyotin hibridni Prius, ki se je uveljavil na trgu. Potem je tržno nišo odprl Elon Musk s Teslo.
Ampak potem je bila napaka, ker so (v bistvu že nekaj let pred Muskom/Teslo) politiki umetno (!) izsilili popolno elekritikacijo s točno določenim datumom (!). To pa je popolna norost.
Če bi pustili normalno tržno pot, potem recimo bi verjetno v vsakem primeru npr. Norveška dobila visok delež EV-jev, ker ji to omogoča infrastruktura zanesljivih HE, ter finančno zaledje, da se okrepi omrežje. Ampak pri ostalih državah bi zadeve šle bistveno počasi in ne bi bil problem, če bi bila ostala Evropa bolj hibridizirana, mogoče bi kombinirali različne tehnologije. Politika pa je odločila, gremo 100% v EV do leta 2030 (verjetno so bili postavljeni še bolj nori predhidni datumi 2024/2025).
Na koncu se bo norija umirila, trg bo oddelal svoje, ampak bila je narejena velika škoda, ker se politiki preveč vmešujejo v regulacijo, kjer to ne bi bilo treba.

Strani: 1