Strani: 1

kzupanc sporočil: 10.707
[#2986037] 21.01.22 10:50
Odgovori   +    1
Me veseli, da je tako.
In postane za razvoj aplikacije v neki panogi najpomembneje dobro poznati to panogo.
bigl sporočil: 18.363
[#2986044] 21.01.22 11:09 · odgovor na: kzupanc (#2986037)
Odgovori   +    0
[kzupanc]
Me veseli, da je tako.
In postane za razvoj aplikacije v neki panogi najpomembneje dobro poznati to panogo.
Točno tako. In seveda firm, kaj bi ta rada oz. potrebuje. Lep dan.

P.S.: SQL pa je res simpl zadeva, kar že ime pove. Excell? Moja tabelca je Quattro Pro.
[#2986045] 21.01.22 11:24 · odgovor na: bigl (#2986044)
Odgovori   +    0
[bigl]
> [kzupanc]
> Me veseli, da je tako.
> In postane za razvoj aplikacije v neki panogi najpomembneje dobro poznati to panogo.

Točno tako. In seveda firm, kaj bi ta rada oz. potrebuje. Lep dan.

P.S.: SQL pa je res simpl zadeva, kar že ime pove. Excell? Moja tabelca je Quattro Pro.
Fant je ravno včeraj razlagal, kako je Access bolj simpl kot Excel. Na faksu ga očitno še omenjajo. Odvisno, kaj bi rad naredil.
Endimion sporočil: 11.043
[#2986061] 21.01.22 12:36 · odgovor na: kzupanc (#2986045)
Odgovori   +    13
Meni je venomer nenormalno smešno, kako uspejo plasirat zgodbo, da je pa neki najnovejši produkt, pri katerem pa res za prmej ne rabiš nobenega znanja programiranja, ampak kar sam vse narediš. Najbolje se kar IT-ja odkrižat. Sam narediš obrazce pa Android App. pa pol obrazec kr povsod laufa.. All the bells and whistles.

Seveda šef v tem vidi prihranek. Podpišejo pogodbo, nakažejo pare.. pol se pa začne.. sestaviš obrazec.. jupi.. ampak od nekje mora podatke dobit.. ja seveda iz Tvojega ERP-ja. vprašaš, kako lahko to nardiš.. je pa "Huh.. integracijo mormo pa mi narest, vi du našga serverja ne morete, to je posebi arhitektura..." fuk, pa je 5 jurjev. Pol rabiš neko ekstra kontrolo, pa je "huh, to pa ni v osnovnem paketu. Bo trebalo dodelat.. pošljemo ponudbo...", pa jih je še 500. vmes ugotoviš, da obrazec če dela na android app-u, nbe bo delal na web strani in/ali obratno. Skratka, da je cela zgopdba polizdelek, ki te

Takile produkti so kot nalašč za firme, kjer šefi ne vedo kaj hočejo, ne vedo, kako hočejo, nimajo filinga, kaj to sploh je, vedo edinole, da hočejo takoj.

Ker vsak prodajnik, ti bo obljubil, da se VSE DA. Tudi, ko ga vprašaš za reč, za katero veš, da ni trivialno preprosta, bo dal na skype svojega "Vodjo razvoja", ki bbo suvereno potrdil, da "tu ne vidi posebnih težav, da se se že pri mnogo strankah srečali s točno tako rečjo". Pol pr izvedbi je pa 300 iteracij. Da ne omenjam omniprezentnega "Ja tega pa naša platforma ne omogoča, bo pa omogočala v drugi polovici leta..."
[#2986065] 21.01.22 12:49 · odgovor na: Endimion (#2986061)
Odgovori   +    4
[Endimion]
Meni je venomer nenormalno smešno, kako uspejo plasirat zgodbo, da je pa neki najnovejši produkt, pri katerem pa res za prmej ne rabiš nobenega znanja programiranja, ampak kar sam vse narediš. Najbolje se kar IT-ja odkrižat. Sam narediš obrazce pa Android App. pa pol obrazec kr povsod laufa.. All the bells and whistles.

Seveda šef v tem vidi prihranek. Podpišejo pogodbo, nakažejo pare.. pol se pa začne.. sestaviš obrazec.. jupi.. ampak od nekje mora podatke dobit.. ja seveda iz Tvojega ERP-ja. vprašaš, kako lahko to nardiš.. je pa "Huh.. integracijo mormo pa mi narest, vi du našga serverja ne morete, to je posebi arhitektura..." fuk, pa je 5 jurjev. Pol rabiš neko ekstra kontrolo, pa je "huh, to pa ni v osnovnem paketu. Bo trebalo dodelat.. pošljemo ponudbo...", pa jih je še 500. vmes ugotoviš, da obrazec če dela na android app-u, nbe bo delal na web strani in/ali obratno. Skratka, da je cela zgopdba polizdelek, ki te

Takile produkti so kot nalašč za firme, kjer šefi ne vedo kaj hočejo, ne vedo, kako hočejo, nimajo filinga, kaj to sploh je, vedo edinole, da hočejo takoj.

Ker vsak prodajnik, ti bo obljubil, da se VSE DA. Tudi, ko ga vprašaš za reč, za katero veš, da ni trivialno preprosta, bo dal na skype svojega "Vodjo razvoja", ki bbo suvereno potrdil, da "tu ne vidi posebnih težav, da se se že pri mnogo strankah srečali s točno tako rečjo". Pol pr izvedbi je pa 300 iteracij. Da ne omenjam omniprezentnega "Ja tega pa naša platforma ne omogoča, bo pa omogočala v drugi polovici leta..."
Se popolnoma strinjam.
Endimion sporočil: 11.043
[#2986130] 22.01.22 10:11 · odgovor na: kzupanc (#2986045)
Odgovori   +    6
[kzupanc]
Fant je ravno včeraj razlagal, kako je Access bolj simpl kot Excel. Na faksu ga očitno še omenjajo. Odvisno, kaj bi rad naredil.
Men ne verjamejo, da sem software za diplomsko nalogo (Simulacija zgorevanja v ladijskem diesel motorju) najprej spesnil v Excelu. S formulami. in to skup z modeliranjem sestave izpušnih plinov po modelu Olikare in Bormana. Pol, k so mi tabele štimale, sem se lotil to v VBA-ju preprogramirat. Še grafe je sama risala šmentana reč. Kurc, to je bilo edino, kar sm na voljo imel takrat.

Vse skup je šlo na eno 3 pa pol colsko disketo :)

Access je solidno dobra zadeva. Sicer arhaična, in enkrat na pol leta MS nekaj zjaha s kakim updejtom (Zadnji se je zgodil decembra lani, kjer so s popravkom efektivno zjebali multiuser dostop, ker jim lock mehanizem ne dela prav), ampak načeloma pa čisto spodobna reč. Ogromno svačega se je postavilo na tej tehnologiji. Ni pa za neke enterprise zadeve, ker ga scalability jebe. Za kake offline reči pa kaj pa vem... ja.

Jaz sem sicer bolj ljubitelj SQLite-a, ali pa SQL server LocalDB. Tudi Postgress, MySQL, ali pa Firebird so čisto spodobne baze. Oracle je bojda car, ampak nisem še mel časti kaj dosti žnarat po njem.

Se pa spomnim, da nam je v 3 letniku faksa, ko smo imeli predmet "Informatika", leta 2004, predavateljica dajala vaje iz... FoxPro. Jaz sem poknil od smeha. Sm tiste vaje naredil v SQL Server express, še front app spesnil v VB 6.0, naredil SQL skripte, pa vse skup na enem usb ključku dal prfoksi.. s pripisom, da sm v 21 stoletju. Sm zaštapil, pa se šel pizdit kar do dekana. Da sem vaje opravil, naredil točno vse, kar je ona prebivalka informacijske Krapine hotela od mene, pa čeprav sem uporabil "tipkarski stroj", ona pa od mene želi, da nucam kamnito ploščo in nanjo pišem z dletom in kladivom. Sm s pizdenjem uspel :)

Strani: 1