Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Minimalne plače: kakšne predlaga politika in kaj pravi gospodarstvo
Strani: 1
sporočil: 1.403
Ce primanjkuje delavcev z minimalno placo je to smiselno dvigniti
in naj trg opravi svoje, ne subvencije
sporočil: 1.321
Dvolicnezi iz NSI.
Ko so bili v opoziciji, so pa nasprotovali dvigu minimalnih plac.
Ce si sposodim od Johance: v Butalah vse stima.
Zadnja sprememba: anon-227562 05.01.2022 17:35
[sopranos]Ne vem, bos moral njega vprasati.
Hočeš reči, da je Cigler Kralj dvignil minimalno plačo na lastno pest? hahaha
Lahko,pa,tudi popravim svoj prvi komentar: koalicijski dvolicnezi.
NSI sem sicer navedel zato, ker je bil ravno Jozef Horvat vedno najbolj glasen na to temo.
sporočil: 11.409
Jaz jim zamerim, ker niso spravili skozi davčne razbremenitve plač.
Na moj glas lahko kar pozabijo. No, saj zbrani okoli Kul tudi, ker
gre za podobne kalibre.
[sopranos]Davcne razbremenitve je blokirala opozicija.
Jaz jim zamerim, ker niso spravili skozi davčne razbremenitve plač. Na moj glas lahko kar pozabijo. No, saj zbrani okoli Kul tudi, ker gre za podobne kalibre.
sporočil: 10.622
Pri tem zakonu gre zgolj za to, katera opcija ga bo sprejela.
Izvzetje regresa je bilo na mizi že kdaj pod Janševo Vlado. A
sprejela ga je šarčeva. Ravno tako božičnice. Sprejela jih je
Cerarjeva.
A dejstvo ostaja. Da sprejmeš nek zakon ki si ga porinil v DZ moraš imeti več glasov kot oni ki so proti. Pa je vseen kurc zakaj so proti. Pri nas mora oblastnik štet do 46. Če tega ne zmore ali ne zna.. ima problem.
Edini zakon kjer lahko koalicija vedno računa na polno kooperacijo opozicije.. so plače poslancev. Zapomni si to.
A dejstvo ostaja. Da sprejmeš nek zakon ki si ga porinil v DZ moraš imeti več glasov kot oni ki so proti. Pa je vseen kurc zakaj so proti. Pri nas mora oblastnik štet do 46. Če tega ne zmore ali ne zna.. ima problem.
Edini zakon kjer lahko koalicija vedno računa na polno kooperacijo opozicije.. so plače poslancev. Zapomni si to.
[rename]Nesposobnezi so ga last minute vlozili. Ce bi ga 2 tedna prej levica ne bi moa blokirat al pa ce bi gornji razred pustili kot je bil
> [sopranos]
> Jaz jim zamerim, ker niso spravili skozi davčne razbremenitve plač. Na moj glas lahko kar pozabijo. No, saj zbrani okoli Kul tudi, ker gre za podobne kalibre.
Davcne razbremenitve je blokirala opozicija.
sporočil: 1.319
[Endimion]Precej čudno, ja. Edini, ki so na razbremenili so torej levo sredinski. Kljub temu, da naj bi se to pogosto slišalo iz ust desnih. Menda ne gre za njihove prazne obljube :)
Pri tem zakonu gre zgolj za to, katera opcija ga bo sprejela. Izvzetje regresa je bilo na mizi že kdaj pod Janševo Vlado. A sprejela ga je šarčeva. Ravno tako božičnice. Sprejela jih je Cerarjeva.
Vlada zna šteti do sto in dobro ve, kaj jim je (bila) priorita in kaj ne. Zato pa je ta predlog čakal na zadnjih 5 minut. Očitno je bilo vse ostalo bolj važno. Predvsem so pa bili zasedeni s kadrovanjem pred štetimi dnevi.
Zadnja sprememba: anon-227562 05.01.2022 19:07
[sopranos]Kaksne pravljice?
Pravljice za otroke.
Dejstvo je, da je bil zakon pripravljen in ga je blokirala,opozicija.
Korektna opozicija ne blokira dobrih zakonov.
Da je vlada manjsinska se ve, odkar je sel ven DESUS.
Ce bi bila torej opozicija konstruktivna, bi glasovali za vlozen zakon; ne glede na to, da je bil vlozen tako pozno.
Zakaj ga niso vlozili prej, saj je Simiceva ekipa ze zdavnaj vse pripravila pa ne vem.
Da je vlada manjsinska se ve, odkar je sel ven DESUS.
Ce bi bila torej opozicija konstruktivna, bi glasovali za vlozen zakon; ne glede na to, da je bil vlozen tako pozno.
Zakaj ga niso vlozili prej, saj je Simiceva ekipa ze zdavnaj vse pripravila pa ne vem.
[sopranos]Šarec je podobno razbremenitev spravil cez ceprav je bil jansa proti
Jaz jim zamerim, ker niso spravili skozi davčne razbremenitve plač. Na moj glas lahko kar pozabijo. No, saj zbrani okoli Kul tudi, ker gre za podobne kalibre.
sporočil: 10.622
Ne gre za korektno opozicijo. Na to ne računa noben oblastnik. Vsaj
ne bi smel. Mora znat štet do 46. Če tega ne zna. Kurc pol.
Ne čudi se, če enak zakon sprejme DZ v nekoliko drugačni sestavi. In si za to pripiše zasluge.
A če pogledava nazaj.. božičnice je razbremenila Cerarjeva vlada, regres pa Šarčeva.
Moj regres je šel od onih 690 neto na 1994 v dveh letih na podlagi teh "levih" čitab.
Ne čudi se, če enak zakon sprejme DZ v nekoliko drugačni sestavi. In si za to pripiše zasluge.
A če pogledava nazaj.. božičnice je razbremenila Cerarjeva vlada, regres pa Šarčeva.
Moj regres je šel od onih 690 neto na 1994 v dveh letih na podlagi teh "levih" čitab.
sporočil: 10.552
[rename]No glede na inflacijo in zahteve sindikatov je to še najmanj. Sicer pa upam, da bodo pri nas šle vsaj tokrat plače gor vsem enak %. Že dvakrat so nam naredili uravnilovko, namesto poštenega dviga, če si kot gospodarstveniki niso uspeli izpogajati nižjega minimalca.
Dvolicnezi iz NSI.
sporočil: 98
Spet dvig minimalca na befel. Pa saj vemo, da bo to dvignilo vse
plače in s tem vse stroške. Pa bo nova uskladitev in nov dvig plač,
pa spet dvig cen, dvig plač,...
Splošna olajšava pa ostaja ista. Kdo bo tu profitiral?
Ali kdo prav zares preverja vse male d.o.o.je in njihove kvazi minimalce? Stortve 50% lavfajo na črno, gostinstvo, gradbeništvo,...
Nič nimam proti dvigu plač. Ampak to mora urediti trg!
Splošna olajšava pa ostaja ista. Kdo bo tu profitiral?
Ali kdo prav zares preverja vse male d.o.o.je in njihove kvazi minimalce? Stortve 50% lavfajo na črno, gostinstvo, gradbeništvo,...
sporočil: 1.491
[rename]Najbrž si mislil reči, da korektna opozicija nikoli v ničemer ne nasprotuje Janši, ne?
Korektna opozicija ne blokira dobrih zakonov.
sporočil: 1.491
[0220Agrok]Potem nimaš gotovo nič niti proti prepovedi drog, ker tudi to lahko trg uredi.
Ne, vladna stran zadeve sploh ni dala na glasovanje. Čeprav naj bi
trije poslanci opozicije bili pripravljeni glasovati za zakon. In
če ni glasovanja, tudi potrditve ne more biti.
[sopranos]I stand corrected.
Ne, vladna stran zadeve sploh ni dala na glasovanje. Čeprav naj bi trije poslanci opozicije bili pripravljeni glasovati za zakon. In če ni glasovanja, tudi potrditve ne more biti.
[sopranos]Ha, vidis... ta umik je bila navsezadnje se zelo lukava poteza :-P
Ne, vladna stran zadeve sploh ni dala na glasovanje. Čeprav naj bi trije poslanci opozicije bili pripravljeni glasovati za zakon. In če ni glasovanja, tudi potrditve ne more biti.
Levica se je dober mesec streljala v lastno koleno, sedaj se bodo potegnili z referendumsko zahtevo nazaj; visje place in nizji davki bodo izglasovani tik pred volitvami....in Levica (spet nespametno) ze najavlja, kako bodo po zmagi ta zakon spremenili - beri: znizalimpoace, povisali davke.
P: kokice.
Bom verjel, ko bom videl. ;)
Sedanja vlada se preveč ukvarja z deljenjem bonbončkov in premalo s tem, da bi spravilo skozi kakšne reforme. Sploh se dela premalo premišljeno. Opozicija je tudi nora.
Sedanja vlada se preveč ukvarja z deljenjem bonbončkov in premalo s tem, da bi spravilo skozi kakšne reforme. Sploh se dela premalo premišljeno. Opozicija je tudi nora.
Strani: 1