Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ko je cilj digitalna preobrazba, rezultat pa zgolj digitalizacija
Strani: 1
sporočil: 503
Zadnja sprememba: stutek 05.11.2021 07:24
[alek14]Sem skoraj 10 let delal na fakulteti in je vsaki dve leti obcitno padla zagnanost in predznanje novih generacij. Tudi zaposleni so vsako leto po malo drseli v udobje utecenosti.
Šole v socializmu so bile super. Problem je zadnjih 15-20 let. Bolonjska reforma je čisto deplasirala visoko šolstvo. ://
Najbolj smo bili zgrozeni, ko so mame zacele prihajati na sestanke in prositi za svoje 19 in 20 letne uzivace, da bi dobili drugo moznost opravljanja vaj...
Zares grozovit padec kvalitete izobrazevanja pa se je zgodil:
1) ko so zaostrili pogoje za napredovanja glede zbiranja tock kar je preusmerilo vse delavce stran od poucevanja v sebicno borbo za objave in napredovanja,
2) ko je vlada omejila place in samovoljno razdeljevanje denarja, kar je zelo pospesilo "iskanje denarja na trgu" in so zaposleni se dodatno zmanjsali obseg izobrazevalnega dela in so se osredotocali na iskanje strank/projektov in sluzenje denarja.
Odhajal sem po prvem letu bolonjskega programa in se mi zdi, da je prenova programov malo posodobila vsebine in odstranila nekaj predmetov, ki so bili balast v prejsnjem programu.
Novejsega vpogleda pa nimam.
sporočil: 5.775
Strojništvo: Bolonjski magisterij = srednaja strojna do cca 1975 -
višja matematika
Strojniki niso par let po tem več imeli opisne geometrije na faksu in v srednji so črtali celo vrsto predmetov, risanje centralnega dela mostnega dvigala s tušem na pavs papir na format A0? NIKOLI slišal. Iz 6 razredov nas je naredilo 4. Pač, kdor je prišel skoz, je bil DOBER. Danes morajo pa nerediti VSI. Sure, povprečen IQ pač pada, ker strojno študirajo samo še "bosanci".
Sem pokazal moje knjige wannabe popoldanskemu študentu, pa ni verjel kaj smo imeli takrat.
Industrija 4.0 v sloveniji je sklanjatev: S Kom in S čim. Še nekja tistih ki pa so res dobri, uide ven az parkrat boljši denar.
Strojniki niso par let po tem več imeli opisne geometrije na faksu in v srednji so črtali celo vrsto predmetov, risanje centralnega dela mostnega dvigala s tušem na pavs papir na format A0? NIKOLI slišal. Iz 6 razredov nas je naredilo 4. Pač, kdor je prišel skoz, je bil DOBER. Danes morajo pa nerediti VSI. Sure, povprečen IQ pač pada, ker strojno študirajo samo še "bosanci".
Sem pokazal moje knjige wannabe popoldanskemu študentu, pa ni verjel kaj smo imeli takrat.
Industrija 4.0 v sloveniji je sklanjatev: S Kom in S čim. Še nekja tistih ki pa so res dobri, uide ven az parkrat boljši denar.
sporočil: 2.327
čas vnosa: 13.11.21 09:26
Pred leti mi je prišel v roke učbenik matematike za 4. letnik
gimnazije in me je kar groza prijela, ko sem videl, kako
poenostavljno učijo odvode in integrale. Nobene primerjave s
Križaničem, ki ga je socializem prakticiral.
Uriah Heep.
Uriah Heep.
sporočil: 3.976
Ko je cilj digitalna preobrazba, rezultat pa zgolj trije novi
fikusi (novi vladni urad za kao digitalizacijo).
sporočil: 3.976
Jaz itak mislim, da imamo trenutno digitalizacije celo preveč.
Marsikje bi bilo treba celo iti malo nazaj v analogno.
Kdor pa želi v svojem zasebnem življenju ali v svoji zasebni firmi še več digitalizacije, pa naj si jo sam zrihta. Ne vem, zakaj bi se morala država in cela družba ukvarjat s tem.
Kdor pa želi v svojem zasebnem življenju ali v svoji zasebni firmi še več digitalizacije, pa naj si jo sam zrihta. Ne vem, zakaj bi se morala država in cela družba ukvarjat s tem.
Strani: 1