Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prebolevniki korone pred delto veliko bolj zaščiteni kot cepljeni s Pfizerjem
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11
sporočil: 6.570
[premza]Laži so problem WHO in državne propagande od vsega začetka.
S temi lažmi čisto zares ogrožajo ljudi, ki potem mislijo kako dobro so zaščiteni, čeprav niso.
Ko so rekli, da maske niso nujne, so zajebali prvič in najbolj, ampak se od tega niso nič naučili.
Če rečeš seljaku da naj se gre cepit, ker bo potem on varen, potem ti pač seljo začne hodit brez maske v trgovino in naredi štalo.
sporočil: 1.924
"Če je odrasli človek prejel dva odmerka cepiva proti bolezni
covid-19, je za skoraj polovico manjša verjetnost, da se bo pri
njem v primeru okužbe z novim koronavirusom pojavil dolgotrajni
covid-19, kaže študija, ki so jo opravili raziskovalci na univerzi
King's College v Londonu.
Dolgotrajni covid-19 je poimenovanje za dolgotrajne zdravstvene posledice, ki jih povzroča bolezen. Gre za različne zdravstvene težave, ki so prisotne več kot štiri tedne od trenutka okužbe z virusom sars-cov-2, na primer težave z miselnimi sposobnostmi, tesnoba, utrujenost, zadihanost, izpuščaji, vročina ali bolečine. Omenjena študija je pokazala, da je po polnem cepljenju proti covidu-19 za 73 odstotkov manjša verjetnost, da bo okužena oseba potrebovala bolnišnično zdravljenje." siol.net/novice/svet...vid-560449 (2. 9. 2021)
Dolgotrajni covid-19 je poimenovanje za dolgotrajne zdravstvene posledice, ki jih povzroča bolezen. Gre za različne zdravstvene težave, ki so prisotne več kot štiri tedne od trenutka okužbe z virusom sars-cov-2, na primer težave z miselnimi sposobnostmi, tesnoba, utrujenost, zadihanost, izpuščaji, vročina ali bolečine. Omenjena študija je pokazala, da je po polnem cepljenju proti covidu-19 za 73 odstotkov manjša verjetnost, da bo okužena oseba potrebovala bolnišnično zdravljenje." siol.net/novice/svet...vid-560449 (2. 9. 2021)
sporočil: 5.172
Zadnja sprememba: alain 02.09.2021 17:36
Ne, to podpiram 100%. To je razumsko normalno. Posiljevanje s
cepljenjem in pct nacizem pac ne.
Kmalu novi ukrepi: bo maska že v tretji fazi obvezna za vse
osnovnošolce?
www.24ur.com/novice/...forju.html
Prihaja popolni kovid nacizem in vsi ki podpirate pct pogojevanje tlakujete pot v pekel za nase otroke!!!!!!
Prihaja popolni kovid nacizem in vsi ki podpirate pct pogojevanje tlakujete pot v pekel za nase otroke!!!!!!
sporočil: 30.415
[alain]Nič hudega ne bo, danes je Merklova dejala, da je nemško Nacionalno združenje zdravnikov ocenilo, da bo spomladi konec epidemije. Torej, necepljeni zdržimo Janšev pritisk, ne cepimo se, ohranimo čisti imunski sistem, epidemije bo konec, saj se bodo cepljeni, ki so glavni nosilci virusa, ki so ga v preveliki količini dobili v pokvarjenem cepivu, nekako uravnovesili med sabo. Kaj lahko naredimo? Zaželimo veliko sreče našim cepljenim prijateljem, sosedom, babicam in dedkom, otrokom, da preživijo ta cepilni Janšev genocid.
Ce podpiras pct ukrepe potem posredno pac posiljujes preko janse tudi mene...
Lepo povedano, ampak moras vedeti, da je nemcija pred volitvami in
stranka merkelce izgublja ravno zaradi covid nacizma...politiki pa
marsikaj obljubljajo pred volitvami, po volitvah pa je lahko vse
drugace. Tako da...
sporočil: 4.276
Danes sem srečal prijatelja. Sedimo pijemo pivo, beseda nanese na
motor, če se kaj vozi. In...
...ne, ker je štiri dni po drugi dozi Pfizerja popolnoma izgubil ravnotežje in pristal v bolnici. Dan ko se je zgodilo se mu je popoldne vrtelo, ponoči pa ni mogel več hoditi. Takoj urgenca... nekaj časa je bil v bolnici. Zdaj po nekaj mesecih sicer hodi OK, avta pa ne sme vozit, motor pozabi.
Zdravniki so rekli, da ni od cepiva. Naj bi bilo nekakšno vnetje živca. Zdravili so ga z medrolom. Tudi sam sebe prepričuje, da ni od cepiva in da se to pač zgodi. Če ne bi bilo punce zraven, sploh ne bi izvedel, da je bil 4 dni pred "dogodkom" cepljen.
...ne, ker je štiri dni po drugi dozi Pfizerja popolnoma izgubil ravnotežje in pristal v bolnici. Dan ko se je zgodilo se mu je popoldne vrtelo, ponoči pa ni mogel več hoditi. Takoj urgenca... nekaj časa je bil v bolnici. Zdaj po nekaj mesecih sicer hodi OK, avta pa ne sme vozit, motor pozabi.
Zdravniki so rekli, da ni od cepiva. Naj bi bilo nekakšno vnetje živca. Zdravili so ga z medrolom. Tudi sam sebe prepričuje, da ni od cepiva in da se to pač zgodi. Če ne bi bilo punce zraven, sploh ne bi izvedel, da je bil 4 dni pred "dogodkom" cepljen.
sporočil: 6.715
[alain]Ne obtožuje vse po vrsti... Sem proti maskam v šolah.. Ker so nehumane za več kot uro ali dve nosit
Kmalu novi ukrepi: bo maska že v tretji fazi obvezna za vse osnovnošolce? www.24ur.com/novice/...forju.html
Zadnja sprememba: alain 02.09.2021 21:42
Aha za pct pogojevanje na terasah pa si? Pct za k frizerju pa si?
Pct za vsak drek pa si? Si za unicenje slovenskega malega
gospodarstva? V kaksen svet nas rinete?
[alain]Danes sem se trdo odločil, da ne bom dovolil, da me BigFarma ubije s cepivom, kot je ubila mojo mamo. Cepil se z BigFarmo ne bom, cepim se takoj s Sputnikom. Tudi Janša mi ne bo uničil družabnega življenja in majhnih srečnih stvari.
Lepo povedano, ampak moras vedeti, da je nemcija pred volitvami in stranka merkelce izgublja ravno zaradi covid nacizma...politiki pa marsikaj obljubljajo pred volitvami, po volitvah pa je lahko vse drugace. Tako da...
V soboto bom plačal nekaj evrčkov, se testiral in se bova z ženo zapeljala v Zagreb na Tkalčo ali Buldog na kavico pa še na kosilo v dobro restavracijo.
Na Hrvaškem je Plenković rekel, da PCT sodi na stranišče, saj šikanira Hrvate, naš Janša pa...zadnjič je nekaj omenjal Polje, kar kaže da razmišlja o strokovnjakih, ki so pomagali veliko ljudem. Kje je glavni Janšev problem? S tvitanjem kaže, da obupno potrebuje, da ga nekdo posluša.
Zadnja sprememba: alain 02.09.2021 22:02
Jaz sem ze odlocen, da se ob stopnjevanju covid nacizma selim na
svobodno hrvasko, kjer bodo ocitno ziveli normalno zivljenje. Na
sreco je moje delo taksno, da si to lahko privoscim. Zelo pa trpim
zaradi moje hcere, ki studira in jo bojo posiljevali s pct.
Zadnja sprememba: anon-317028 02.09.2021 22:32
[alain]Selil se ne bom, niti ne mislim o tem, ker po naslednjih volitvah Janša gre na smetišče zgodovine, bi rekel Marx, saj je edini človek na svetu, ki živi od komunizma, v mladosti je kapitalizal članstvo v komunistični stranki, danes pa kot izumetničeni prefrigani antikomunist napada vse, kar mu ne ustreza. V zahodni Evropi so ga prečitali, preoblečeni komunist pač.
Jaz sem ze odlocen, da se ob stopnjevanju covid nacizma selim na svobodno hrvasko, kjer bodo ocitno ziveli normalno zivljenje. Na sreco je moje delo taksno, da si to lahko privoscim. Zelo pa trpim zaradi moje hcere, ki studira in jo bojo posiljevali s pct.
ps. kot podjetnik mu ne odpustim plačne politike v javnem sektorju in velikega javnega dolga.
[alain]Mogoče bova soseda. Otrok gre z mano. Ne vem še kako urediti s šolo. Ne bom dovolil da 8 let star mulc cel dan nosi masko.
Jaz sem ze odlocen, da se ob stopnjevanju covid nacizma selim na svobodno hrvasko, kjer bodo ocitno ziveli normalno zivljenje. Na sreco je moje delo taksno, da si to lahko privoscim. Zelo pa trpim zaradi moje hcere, ki studira in jo bojo posiljevali s pct.
Žal je država postala moj največji sovražnik. Žalostno.
Poznam najmanj pet staršev majhnih otrok, ki bodo takoj izpisali
svojega majhnega otroka iz šol, če bodo morali nositi non stop
maske v šoli. To je brutalno posiljevanje otrok, 100% brutalno!
Zadnja sprememba: anon-317028 02.09.2021 22:43
[premza]Dokler ni 1.500 bolnikov na respiratotjih je normalno stanje brez omejitev, saj bolnišnice in zdravnike plačujemo za zdravljenje bolnih. V Sloveniji imamo cc. 26 bolnišnic, da bi skrbele za bolne, da bi zdravi lahko delali. Naj bodo polne, zdravi naj delajo. Če bi zdravstvo bilo zasebno bi se veselili vsakega okuženega...
> [alain]
> Jaz sem ze odlocen, da se ob stopnjevanju covid nacizma selim na svobodno hrvasko, kjer bodo ocitno ziveli normalno zivljenje. Na sreco je moje delo taksno, da si to lahko privoscim. Zelo pa trpim zaradi moje hcere, ki studira in jo bojo posiljevali s pct.
Mogoče bova soseda. Otrok gre z mano. Ne vem še kako urediti s šolo. Ne bom dovolil da 8 let star mulc cel dan nosi masko.
Žal je država postala moj največji sovražnik. Žalostno.
[alain]Na Damijan blogi piše: Odvetnik in pisec Dino Bauk je pred dvema dnevoma objavil izjemno zanimivo razpravo o tem, zakaj posamezniki v primeru nalezljivih bolezni ne morejo imeti absolutne pravice do svobodne odločitve glede (ne)cepljenja...Lahko bi se s tem strinjali pod pogojem, če država za vsakega cepljenega umrlega plača naslednikom 50 milijonov odškodnine...Damijan blog na damijan.org/
Ja ja, povej ti to Janši....pri 300 na intenzivni negi se zapira vse...
sporočil: 4.080
Zadnja sprememba: anon-180464 03.09.2021 01:27
Zanimiva je lestvica precepljenosti po evropskih državah.Če odmislimo mikro državice, kjer statistika nima smisla (npr. Malta), lahko ugotovimo, da gre stopnja precepljenosti ravno po meji bolj razvitih, bogatih, uglednih držav z visoko precepljenost: Danska, Španija, Belgija, Francija, Nizozemska, UK, Italija ... na eni strani
in nizko precepljenostjo bolj "banana" držav na drugi strani:
Bolgarija, Romunija, Rusija, Hrvaška, Slovaška, Srbija, potem smo tukaj že mi.
Še po tej delitvi bi dejal, da očitno nismo ravno v dobri družbi.
Ali, če sklepamo po kakovosti življenja in blaginje, očitno sodimo v druščino neumnih, ki ne znajo (ne znamo) optimalno bivati na tem svetu (tu ni mišljen le covid).
Kot nekdanja železna zavesa, boljši od nas so že takoj na naši severni in zahodni meji.
Očitno oni že vedo, kaj je dobro zanje.
Koga torej vzeti za zgled? Jaz Avstrijo in Švico, vi pa kakor hočete ... če vam je bolj všeč Srbija in Bolgarija, samo izvolite.
Zadnja sprememba: premza 03.09.2021 08:33
www.24ur.com/novice/...jenje.htmlV primeru zapletenih epidemioloških razmer se vlada lahko odloči, da bo uvedla obvezno cepljenje. V našem pravnem redu ne obstaja nič takega kot je pravica do necepljenja.
Če si stroka takole razlaga pravo, potem lahko rečem samo zbogom Slovenija.
V to, da cela ideja temelji na predpostavki, da se cepljeni ne okužijo in ne prenašajo bolezni naprej, kar pri teh cepivih niti slučajno ni res, se sploh ne bom spuščal.
Zadnja sprememba: premza 03.09.2021 08:43
[FIN344308]Belgija, Italija, UK in Španija so tudi pri vrhu po mrtvih.
> [kekez]
> Koga torej vzeti za zgled? Jaz Avstrijo in Švico, vi pa kakor hočete
Avstrija in Švica sta po precepljenosti v spodnji polovici... tako, kot Slovenija: ourworldindata.org/e...MR~LIE~CHE
Pravzaprav ni nobene pozitivne relacije med precepljenostjo in epidemiološko situacijo.
"Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo je pojasnil da je cepiv
dovolj. "Če se nekdo, ki je bil cepljen z dvema odmerkoma, cepi po
petih do šestih mesecih s tretjim odmerkom, potem raven protiteles
naraste za okoli 300 odstotkov, skratka smo zaščiteni." A trenutno
smo Slovenci zakopani v konflikt med cepljenimi in necepljenimi v
svojem komentarju ugotavlja odvetnik Dino Bauk, in pozabljamo, da
so v državi obvezna že številna cepljenja: Zakon o nalezljivih
boleznih pa po njegovem daje podlago, tudi za obvezno cepljenje
proti covidu-19, kadar za to obstajajo epidemiološki razlogi.
Toda tisti, ki so proti cepljenju bodo dejali, da v Sloveniji velja tudi svoboda izbire, ki jo tudi zagotavlja ustava in da nikogar ni mogoče prisiliti, da se cepi? Svoboda izbire ni nikoli absolutna, je pojasnil Kovačič. "Jasno je, da smo vsi v življenju omejeni z nekimi objektivnimi možnostmi izbire. In v teh primerih, ko gre za zelo zapletena vprašanja, ko gre tudi pravzaprav za vprašanja živeti ali ne živeti, je tudi ta naša pravica omejena. Omejena je v korist skupnosti. In pozabljamo, da nimamo samo pravic, ampak imamo tudi obveznosti do te družbe, v kateri živimo."
... zakon o nalezljivih boleznih določa, da v primeru zapletenih epidemioloških razmer, ko gre za prenosljive bolezni, kot covid je, se lahko država, vlada odloči, da bo uvedla obvezno cepljenje. Lahko zgolj za določene skupine ljudi, lahko pa za kar vse prebivalstvo. In to seveda ni v nasprotju z ustavo. To je povedalo tudi že evropsko sodišče za človekove pravice. Tudi naše ustavno sodišče je o tem že govorilo in obe sodišči sta pojasnili, da pri cepljenju ne gre zgolj za individualno pravico, gre za dolžnost vseh nas." www.24ur.com/novice/...jenje.html (03.09.2021)
Toda tisti, ki so proti cepljenju bodo dejali, da v Sloveniji velja tudi svoboda izbire, ki jo tudi zagotavlja ustava in da nikogar ni mogoče prisiliti, da se cepi? Svoboda izbire ni nikoli absolutna, je pojasnil Kovačič. "Jasno je, da smo vsi v življenju omejeni z nekimi objektivnimi možnostmi izbire. In v teh primerih, ko gre za zelo zapletena vprašanja, ko gre tudi pravzaprav za vprašanja živeti ali ne živeti, je tudi ta naša pravica omejena. Omejena je v korist skupnosti. In pozabljamo, da nimamo samo pravic, ampak imamo tudi obveznosti do te družbe, v kateri živimo."
... zakon o nalezljivih boleznih določa, da v primeru zapletenih epidemioloških razmer, ko gre za prenosljive bolezni, kot covid je, se lahko država, vlada odloči, da bo uvedla obvezno cepljenje. Lahko zgolj za določene skupine ljudi, lahko pa za kar vse prebivalstvo. In to seveda ni v nasprotju z ustavo. To je povedalo tudi že evropsko sodišče za človekove pravice. Tudi naše ustavno sodišče je o tem že govorilo in obe sodišči sta pojasnili, da pri cepljenju ne gre zgolj za individualno pravico, gre za dolžnost vseh nas." www.24ur.com/novice/...jenje.html (03.09.2021)
Znanje o učinkovitosti cepiv pa stroka črpa v Izraelu, ki ima
največjo štalo na svetu.
So govorili, da bo Izrael laboratorij, na katerem bodo dokazali učinkovitsot cepiv. Hmmm...
Po kaki definiciji je to sploh cepivo?
Ne preprečuje, niti znatno ne zmanjša (če sploh), možnosti okužbe in prenosa.
Zaenkrat za nekje 50% zmanjša možnost hospitalizacije, pa še to strmo pada.
Res se sprašujem, a smo vsi zblazneli?
So govorili, da bo Izrael laboratorij, na katerem bodo dokazali učinkovitsot cepiv. Hmmm...
Po kaki definiciji je to sploh cepivo?
Ne preprečuje, niti znatno ne zmanjša (če sploh), možnosti okužbe in prenosa.
Zaenkrat za nekje 50% zmanjša možnost hospitalizacije, pa še to strmo pada.
Res se sprašujem, a smo vsi zblazneli?
Noup, zblazneli so le eni, ki jim vsakodnevno perejo možgane
masovni mediji. Ti ki pa določajo ukrepe in cepljenje, pa niso nič
zblazneli, ampak služijo ogromne denarje. Simple as that!
[premza]Štala v Izraelu? Na grafu je prikazano, da imajo v Izraelu manj smrti zaradi covida 19 na milijon prebivalcev, kot jih je v Sloveniji.
Znanje o učinkovitosti cepiv pa stroka črpa v Izraelu, ki ima največjo štalo na svetu.
Cumulative confirmed COVID-19 deaths per million people: ourworldindata.org/e...ry=SVN~ISR
Zadnja sprememba: premza 03.09.2021 14:08
[aimon]Slovenci smo bili absolutni zmagovalci po mrtvih že pred splošnim cepljenjem. Smo si takrat nabrali dobro prednost pred praktično celim svetom. To vlečt v statistiko za dokazovanje učinkovitosti cepiva je zavajajoče in zelo podlo.
> [premza]
> Znanje o učinkovitosti cepiv pa stroka črpa v Izraelu, ki ima največjo štalo na svetu.
Štala v Izraelu? Na grafu je prikazano, da imajo v Izraelu manj smrti zaradi covida 19 na milijon prebivalcev, kot jih je v Sloveniji.
Cumulative confirmed COVID-19 deaths per million people: ourworldindata.org/e...ry=SVN~ISR
No, odkar pa je Izrael dobro precepljen (že tudi s tretjo dozo), pa nas hitro dohiteva...
ourworldindata.org/e...ry=SVN~ISR
sporočil: 3.976
[aimon]Poanta je v tem, da jim je v Izraelu začelo število smrti skokoviti naraščati takoj po začetku cepljenja s tretjim šusom. Spremljam na twitterju (med drugim) accounte iz Izraela, ki na to dejstvo zadnje dni poskušajo opozarjati. Če gledaš realne podatke, je svarilo več kot na mestu.
Štala v Izraelu? Na grafu je prikazano, da imajo v Izraelu manj smrti zaradi covida 19 na milijon prebivalcev, kot jih je v Sloveniji.
Zadnja sprememba: premza 03.09.2021 15:07
Tale članek star 14 dni je pomenljiv, predvsem zaključek, ki se
glasi...Aran’s message for the United States and other wealthier nations considering boosters is stark: “Do not think that the boosters are the solution.”
www.science.org/news...feat-delta
Tale odlomek je tudi zanimiv...
What is clear is that “breakthrough” cases are not the rare events the term implies. As of 15 August, 514 Israelis were hospitalized with severe or critical COVID-19, a 31% increase from just 4 days earlier. Of the 514, 59% were fully vaccinated. Of the vaccinated, 87% were 60 or older. “There are so many breakthrough infections that they dominate and most of the hospitalized patients are actually vaccinated,” says Uri Shalit, a bioinformatician at the Israel Institute of Technology (Technion) who has consulted on COVID-19 for the government.
Za kontekst...
Njihova epidemiološka slika je slabša od naše v vseh pogledih. Kolektivnem in individualnem ( za cepljenega in necepljenega).
Ali drugače... V Izraelu je cepljen človek veliko bolj ogrožen, kot v Sloveniji necepljen.
Slepo slediti tako očitno zavoženemu modelu je genocid.
[Pokinimisi]Na levi strani je seznam (kjer samo obkljukaš katere želiš), nad njim pa je še polje za filtriranje (iskanje).
Ej, kako tam izbiras drzave, ki jih hoces v grafu?