Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prebolevniki korone pred delto veliko bolj zaščiteni kot cepljeni s Pfizerjem
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
sporočil: 5.172
www.beckershospitalr...finds.html
V 80% precepljeni drzavi raste stevilo hospitaliziranih in ti so vecinoma 2x cepljeni. Kaksen je torej smisel pozivanja k cepljenju? Aja pozivitveni odmerek, kako sem lahko to spregledal:-)
V 80% precepljeni drzavi raste stevilo hospitaliziranih in ti so vecinoma 2x cepljeni. Kaksen je torej smisel pozivanja k cepljenju? Aja pozivitveni odmerek, kako sem lahko to spregledal:-)
sporočil: 30.415
[hostamox]Naj bi sedem javnih bolnišnic v Izraelu bi tako obremenjenih, da ne morejo sprejeti nobenega okuženega več, po ne najbolj zanesljivem viru. Zanimiv članek...Delta surprised Israel, which dropped the ball on vaccination, admits COVID czar... na www.timesofisrael.co...ovid-czar/
Pomebni so težji poteki in hospitalizacije, se pravi obremenjenost sistema.
Izbrskaj te podatke.
Okuženi so bolj za novinarje:).
Pogledal sam, cca 500 kar je baje veliko, dosti glede na razpolozljiv kader.
Ja ja potrebno bo ziveti z virusom in s trimesecnimi pozivljajocini
odmerki:-) komedija
sporočil: 825
huh, pri nas so rekli , da ivermectin ne pomaga ( jerala )
japonci so šli v produkcijo.
twitter.com/brenonth...4379824129
fantje tole je svetovna bruka...
sporočil: 3.976
[FIN-311684]Tako.
Izraelski politiki in zdravniki iščejo razne znanstvene razloge, trudijo se na vse kriplje, nakladajo podobno kot naši, le ne vidijo preproste resnice, da eksperimentalna cepiva BigFarme ne delujejo, niso učinkovita, preprosto so za nič.
Pa če bi bila cepiva vsaj samo neučinkovita in zanič - vedno močnejši je sum, da ravno ona povzročajo sranje...
[damir123456]Japonska, 130 milijonska država (65x več kot Slovencev), v bistvu najbolj razvita država na svetu priporoča Ivermectin za zdravljenje covid bolnikov, naša vlada in zdravstvo pod vplivom BigFarme ga odločno zavrača. Zakaj? Ivermectin je poceni, patentna zaščita mu je potekla, lahko ga proizvaja vsak, kdo želi in proizvodnjo tehnološko obvlada.
huh, pri nas so rekli , da ivermectin ne pomaga ( jerala )
Brez skrbi, če Japonci zaupajo Ivermectinu mu moramo zaupati tudi mi in po pravici povedano, več zaupamo japonskim znanstvenikom in inštitutom kot našim domačim, če nič drugega, zaradi 65x večje mase znanstvene in kritične pameti.
[matjazfinance]Vse kaže, da prav zanič cepiva, prvič, dajejo potuho cepljenim, ki nehajo upoštevati zaščitnih ukrepov in se ne testirajo, ker jim je država rekla, da ni treba, in okuženi širijo virus vsenaokrog, drugič, cepivo ne deluje najbolje na imunski sistem, ker pri 80% precepljenih Izraelcev do takšne rasti števila okuženih ne bi smelo priti, tretjič, vse kaže, da od covida lahko umrejo cepljeni in necepljeni in je edina prednost cepljenih, da naj bi umrli lepo, necepljeni pa grdo in v mukah.
> [FIN-311684]
> Izraelski politiki in zdravniki iščejo razne znanstvene razloge, trudijo se na vse kriplje, nakladajo podobno kot naši, le ne vidijo preproste resnice, da eksperimentalna cepiva BigFarme ne delujejo, niso učinkovita, preprosto so za nič.
Tako.
Pa če bi bila cepiva vsaj samo neučinkovita in zanič - vedno močnejši je sum, da ravno ona povzročajo sranje...
amerika je sred poletja na istem kot lani decembra..
necepljenim državam rastejo počasneje novi primeri.
mi imamo 22 hospitalizacij na dan, kar znese na veliko britanijo 550. oni jih imajo 800 na dan.
Zakaj tega ne poveste mediji?
anglija je 90% cepljena, med samim poletjem je umrlo na tisoče ljudi, med tem pri nas par 10.
zakaj mediji tega ne poveste??
mi imamo 22 hospitalizacij na dan, kar znese na veliko britanijo 550. oni jih imajo 800 na dan.
anglija je 90% cepljena, med samim poletjem je umrlo na tisoče ljudi, med tem pri nas par 10.
Zadnja sprememba: anon-317028 28.08.2021 12:15
[damir123456]Alenka Strdin Košir, vodja covid intenzivne enote UKC Maribor sprašuje, ljudje kako naj vam dopovemo, da se cepite? www.vecer.com/v-sobo...e-10251130 Nikakor se ne da dopovedati, ker od slabega zanič cepiva ljudje umirajo po cepljenju ali imajo težave, če pa se že cepijo se lahko okužijo kot necepljeni in prav tako umrejo. Odstotki preživelih nič ne pomagajo, ker tisti, ki umre umre, ga več ni.
amerika je sred poletja na istem kot lani decembra..
Ljudje se lažje identificirajo z mrtvimi kot živimi in tuhtajo, kaj če po cepljenju umrem. Preprosto, cepivo je slabo in ne daje zaupanja niti upanja...Povejte, ljudje, kako naj vam dopovemo, da se cepite, se sprašuje doktorka? Za začetek nas ne silite v cepljenje pa se bomo mogoče cepili, le ne silite nas in nam ne omejite svobode, ker cepljeni prav tako širijo okužbo kot necepljeni, mogoče tudi bolj in več.
Zadnja sprememba: alain 28.08.2021 16:05
30 letniki umirajo zaradi necistosti moderninih cepiv:
breakingthenews.net/...n/56274184Pri nas bomo pa silili s pozivitvenim odmerkom.
Zadnja sprememba: damir123456 28.08.2021 16:09
spet shizofrenija:cnn pravi na 4 mesece starimi podatki, da je delta 2x hujša. pred tem je public health of england govoril da je delta 40% blažja, karkoli to že pomeni.
edition.cnn.com/2021...y-wellness
človek več ne ve kaj je res in kaj ne. sky news.au je še prejšni teden tudi poročal, da je delta šibkješa.
100 miljnoski egipt, ki je praktično neprecepljen, ima manj smrti tudi kot nemčija. človek bi rekel, da je klima podobna kot v izraelu, pa se ne širi.
zakaj nimamo nikjer nobenih kontrolnih skupin ali karkoli namesto te masovne psihoze?
nič se ne dela, nič..
novinarji pa samo copy pastajo eno in isto sranje. če ne že boti...
Sprasujem se, ce so ustavili cepljenje z moderno zaradi smrti dveh
30 letnikov, koliko je takih smrti pri starejsih, ki pa bodo seveda
zabelezene kot srcna ali mozganska kap in ne kot posledica
cepljenja...Ker obravnavajo se le primeri, ki res ven tolcejo.
sporočil: 8.460
[alain]It is war.
www.beckershospitalr...finds.html
Sovražnika ne poznamo najbolje. Dela se kar se lahko oz bojuje s cimer se lahko.
So pa v vsaki vojni dobičkarji.
500 ljudi na 10 miljonov prebivalstva ni veliko.Samo vojn in žrtev nismo več vajeni.
kolikor sledim, bi naj cepljeneje vseeno pomagalo, seveda ne vsem enako, statistično značilno pa.
No jaz ne verjamem, da brcajo v temo, ker smo mi na forumu
pametnejsi od njih, ampak so studije prilagojene cepilni agendi.
Saj ves kako to gre, najprej dolocis rezultat studije in potem
obracas variable, da bo prisel zeljeni rezultat. Je pa kot kaze v
zadnjem casu enostavno prevec dreka s cepivi in ucinkovitostjo
cepiv, da prihajo ven cisto drugi rezultati. Kot kaze ljudje precej
umirajo zaradi necistosti cepiv, hkrati pa ucinkovitost le teh noro
upada.
[alain]
Sprasujem se, ce so ustavili cepljenje z moderno zaradi smrti dveh 30 letnikov, koliko je takih smrti pri starejsih, ki pa bodo seveda zabelezene kot srcna ali mozganska kap in ne kot posledica cepljenja...Ker obravnavajo se le primeri, ki res ven tolcejo.
Največja katastrofa pa je, da se cepi vse povprek, ne glede na smiselnost.
do 30 let je vnetje srčne mišice 1:3000 v izraelu. nobeden na svetu ne ve zakaj do tega pride, niti ne iščejo vzroka.
kake bodo dolgoročne posledice težav z vidom, ki se pojavlja tudi pri nas. jaz vem za 3.
zakaj pride do tega?
ne vem nisem navdušen nad stroko, sem razočaran.
Zadnja sprememba: anon-317028 28.08.2021 18:40
[damir123456]Vlada bi hotela pod vsako ceno nadzorovati korono (in nas), kar ji ne gre prav dobro od rok, saj želi nekaj kar se z nasilnim cepljenjem in z omejitvami ne da. Kako na to vladno nasilje odgovarja večina Slovencev? Išče poti kako se je mogoče koristno izogniti nevarnostim, ki jih prinaša preveč neželene "varnosti", ki nam jo zaradi siljenja na cepljenje vsiljuje vlada, in seveda, kako se izogniti vladnem nadzoru v primeru še hujših omejitev. Kako naprej? Brezplačno samotestiranje doma je boljša pot, saj se bodo tisti z ugotovljeno okužbo samoizolirali.
spet shizofrenija:
cnn pravi na 4 mesece starimi podatki, da je delta 2x hujša. pred tem je public health of england govoril da je delta 40% blažja, karkoli to že pomeni.
edition.cnn.com/2021...y-wellness
človek več ne ve kaj je res in kaj ne. sky news.au je še prejšni teden tudi poročal, da je delta šibkješa.
100 miljnoski egipt, ki je praktično neprecepljen, ima manj smrti tudi kot nemčija. človek bi rekel, da je klima podobna kot v izraelu, pa se ne širi.
zakaj nimamo nikjer nobenih kontrolnih skupin ali karkoli namesto te masovne psihoze?
nič se ne dela, nič..
novinarji pa samo copy pastajo eno in isto sranje. če ne že boti...
[damir123456]Dejstvo je, da je medicina visoko specializirana po podrocjih.
> [alain]
> Sprasujem se, ce so ustavili cepljenje z moderno zaradi smrti dveh 30 letnikov, koliko je takih smrti pri starejsih, ki pa bodo seveda zabelezene kot srcna ali mozganska kap in ne kot posledica cepljenja...Ker obravnavajo se le primeri, ki res ven tolcejo.
Največja katastrofa pa je, da se cepi vse povprek, ne glede na smiselnost.
do 30 let je vnetje srčne mišice 1:3000 v izraelu. nobeden na svetu ne ve zakaj do tega pride, niti ne iščejo vzroka.
kake bodo dolgoročne posledice težav z vidom, ki se pojavlja tudi pri nas. jaz vem za 3.
zakaj pride do tega?
ne vem nisem navdušen nad stroko, sem razočaran.
Za končno mnenje pa je potreben konsenz in v trenutni situaciji verjetno dosezen politično in pod vplivom kakih lobijev.
twitter.com/prof_fre...1589558274
tukaj je graf hospitaliziranih na intenzivni
v vsaki državi je drugač, pri približno enaki precepljenosti.
tko kot je rekla pokinimisi. vprašanje "kak" virus kroži po državah in je vsaka delta malce drugačna..
tko kot je rekla pokinimisi. vprašanje "kak" virus kroži po državah in je vsaka delta malce drugačna..
[abohte]Saj veš kako gre, copy paste od drugje in še malo strožji. Nismo mi neki inovatorji, bi jih prec po butici.
> [hostamox]
> > [abohte]
> > > [hostamox]
> > > Alek mi je linkal eno stran z razlicnimi podatki.
> > > In slovenci imamo precej večji spike po stevilu presežnih smrti kot italija, nemcija ali izrael, lani jeseni.
> > >
> > > Tako, da je to verjetno razlog za drasticne ukrepe.
> >
> > In kakšen je ta razlog za tako drastične ukrepe, kot jih zgodovina človeštva ne pozna?
>
> Mi smo imeli skoraj še enkrat vecjo presežno smrtnost kot nemci in ene stirikrat vecjo kot izraelci , parirali so nam le bosanci lani novembra.
Ja in? Kako to odgovarja na moje vprašanje? Zakaj se sploh gleda presežna smrtnost ne pa izgubljena leta življenja? A že veš, da imamo tudi presežni padec rodnosti? Če že štejemo življenja... Kaj imajo Nemci z našimi ukrepi??? A Nemci svoje ukrepe opravičujejo s tem, da so imeli enkrat večjo presežno smrtnost kot Finci? In tako naprej... Kr nekaj...
Presezna smrtnost je dober argument po moje za določene ukrep.
> > > Dodatki do jurja za vse in 3 za tiste neposredno izpostavljenim covid po moje niso previsoki.Kanon futer je v vojski pogresljiv, lahko zamenljiv kader.
> >
> > Mesečno ali enkratno?
> > Meni je ob tem, ko je cca 60% populacije prekužene, malo smešno opravičevati dodatek zaradi izpostavljenosti COVIDu. Po mojem je prekuženost med medicinskim osebjem še najmanjša (oz. imajo prejemniki dodatkov še najmanj možnosti, da bi se okužili na delovnem mestu - drugače je v fabrkah).
> Za čas epidemije verjetno.
> Mesečno seveda.
> Zdravnike je treba placat, žal niso le kanon futer.
Seveda jih je treba plačati. Kanon futer? Kakšno prekuženost pa imajo? Grem staviti, da manjšo kot ostala populacija. Torej kakšne dodatke bi dal ostali populaciji?
Stvar politike, odlocevalcev.
Jaz nobenemu nič, le nižje davke.
Razen res tistim, ki so v prvih linijah.
Ampak ker je bilo očitno denarja dovolj, ga je bilo treba nekak razdelit.
Kot kmet sem navajen razdeljevanja denarja s strani oblasti in mi pizdenje nič ne pomaga, probam se čimbolj prilagodit in kdaj napisat kako mnenje odlocevalcem.
Je pa interesov za denar veliko in to razlicnih.
Ko berem crtovo ctivo je bistvo vsake vojske,vojne da se deli plen, če hočeš ostati na oblasti.
In to moraš storiti zelo hitro ko prideš na oblast.
Velja sicer bolj za avtokratske režime.
Z deljenjem dodatkov zdravstvenikom si je Janša zagotovil mir med "vojaki", ker je javni sektor glasen je moral dat nekaj še ostalim.
Realnemu gospodarstvu je a dobilo toliko, da ni ravno propadlo.
Da bo še vedno lahko vegetiralo in plačevalo davke.
Ko takole gledam, mojstrsko izpeljane poteze.
In čakamo nove epizode.
Kaj niso volitve že enkrat marca?
Mi pa trenutno predsedujemo EU, pa ni glih nekega govora o tem;ali pač je zunaj mojega mehurcka? :)
In sam tega ne vidim.
Ko vas takole berem se sprašujem, kako mnenje bi imeli, če info ne bi bile tako lahko dostopne kot so danes.
[damir123456].
twitter.com/prof_fre...1589558274
Precepljenost je le en dejavnik v množici, ki vplivajo na končno stevilu ljudi na icu.
Očitno bo spet šolanje na daljavo vsaj občasno skozi leto.
Zadnja sprememba: anon-317028 29.08.2021 09:08
[Pokinimisi]Dobili smo ameriško poročilo o izvoru virusa. Mnenja so deljena. Ni jasno, če je skočil z živali ali ušel iz laboratorija, je pa dejstvo, da kitajski uradniki pred pojavo virusa o njem niso vedeli nič. Kitajska bi lahko bolj sodelovala, Kitajci pravijo, da so dovolj sodelovali in odločno zavračajo teorijo o curenju iz laboratorija in očitajo Američanom, da je vse skupaj preveč spolitizirano. Končnih odgovorov poročilo ni dalo...Unclassified Summary of Assessment on COVID-19 Origins...www.dni.gov/index.ph...19-origins
[hostamox]
> [abohte]
> > [hostamox]
> > > [abohte]
> > > > [hostamox]
Ko vas takole berem se sprašujem, kako mnenje bi imeli, če info ne bi bile tako lahko dostopne kot so danes.Le kot info...BIOSYNEX razvil dva hitra testa za samotestiranje. Torej, zakaj nam vlada vsem ne omogoči brezplačnega samotestiranja na covid-19?...www.viva.si/Novice/1...testiranje
sporočil: 6.660
[FIN-311684]www.thenation.com/ar...-function/
> [Pokinimisi]
Dobili smo ameriško poročilo o izvoru virusa. Mnenja so deljena. Ni jasno, če je skočil z živali ali ušel iz laboratorija, je pa dejstvo, da kitajski uradniki pred pojavo virusa o njem niso vedeli nič. Kitajska bi lahko bolj sodelovala, Kitajci pravijo, da so dovolj sodelovali in odločno zavračajo teorijo o curenju iz laboratorija in očitajo Američanom, da je vse skupaj preveč spolitizirano. Končnih odgovorov poročilo ni dalo...Unclassified Summary of Assessment on COVID-19 Origins...www.dni.gov/index.ph...19-origins
Če si slabši v dolocenem parametru, in presežne smrti so kar
ključen podatek poleg zasedenosti postelj, moras nekaj storit, da
se le ta znižuje.
Pri nas so bili to strogi ukrepi, strožji kot drugje, kot pravite.
Nekaj še verjetno, da se je obdržala v pogonu izvozna industrija.
Strategije v vojni ne moreš prilagajat na podlagi dnevnih informacij, dajo pa ti neko smer.
Tako npr. ko prihajajo prve info da vakcinacija ne deluje najbolje proti delti, je ne moreš kar takoj odpovedat.
Podobno so npr šank debate o tem, kaj naj bi trener naredil v dolocenem trenutku tekme ali med sezono. V bistvu pa ima le on vse info o svoji ekipi.
Pri nas so bili to strogi ukrepi, strožji kot drugje, kot pravite.
Nekaj še verjetno, da se je obdržala v pogonu izvozna industrija.
Strategije v vojni ne moreš prilagajat na podlagi dnevnih informacij, dajo pa ti neko smer.
Tako npr. ko prihajajo prve info da vakcinacija ne deluje najbolje proti delti, je ne moreš kar takoj odpovedat.
Podobno so npr šank debate o tem, kaj naj bi trener naredil v dolocenem trenutku tekme ali med sezono. V bistvu pa ima le on vse info o svoji ekipi.
Kakor slišim je to omogoceno studentom in dijakom ter še nekaterim
skupinam ,prevzem v lekarnah.
[hostamox]Zakaj ne bi bilo omogočeno tudi rekreativcem v raznih društvih npr. plesnih klubih, yoga društvih, društvih za rekreacijo in vadbe raznih veščin...Vse te aktivnosti prispevajo k boljšem zdravju ljudi, fizični in psihični kondiciji...
Kakor slišim je to omogoceno studentom in dijakom ter še nekaterim skupinam ,prevzem v lekarnah.
Društvo izda potrdila članom, ki v lekarni dobijo npr. štiri brezplačna testa na mesec, kar jim omogoča celomesečno vadbo. Danes vemo, da cepljenje ne pomeni prav nič, saj se cepljeni lahko okužijo in okužijo druge cepljene in necepljene.
Lobiraj pri vladi:).
Verjetno v končni fazi bo nekaj takšnega.
Samo zaenkrat je cepljenje še prioriteta.
Vecji kot je sistem vecjo inercijo ima.
In če se ti peš lahko ustaviš na koraku, boš na kolesu potreboval par metrov, vlak pa par sto metrov.
In drzava je lokomotiva:).
Verjetno v končni fazi bo nekaj takšnega.
Samo zaenkrat je cepljenje še prioriteta.
Vecji kot je sistem vecjo inercijo ima.
In če se ti peš lahko ustaviš na koraku, boš na kolesu potreboval par metrov, vlak pa par sto metrov.
In drzava je lokomotiva:).
Zadnja sprememba: anon-317028 29.08.2021 10:43
[rx170]V zadnjem letu smo dobili nešteto raznih znanstvenih študij o covid-19, ki si velikokrat nasprotujejo. Vprašanje je kdaj si bo medicinska in farmacevtska znanost povrnila znanstveni dignitet in ugled. Sama znanost nima veliko denarja, BigFarma ga ima, kar pomeni, da je za diskvalifikacijo določene raziskave dovolj pustiti glas, da je v ozadju farmacevt.
> [FIN-311684]
> > [Pokinimisi]
>
> Dobili smo ameriško poročilo o izvoru virusa. Mnenja so deljena. Ni jasno, če je skočil z živali ali ušel iz laboratorija, je pa dejstvo, da kitajski uradniki pred pojavo virusa o njem niso vedeli nič. Kitajska bi lahko bolj sodelovala, Kitajci pravijo, da so dovolj sodelovali in odločno zavračajo teorijo o curenju iz laboratorija in očitajo Američanom, da je vse skupaj preveč spolitizirano. Končnih odgovorov poročilo ni dalo...Unclassified Summary of Assessment on COVID-19 Origins...www.dni.gov/index.ph...19-origins
www.thenation.com/ar...-function/
[FIN344308]Ne vem, če bom sploh volil. Za leve in nedesne nisem volil nikoli, tudi v času Drnovška ne, niti zdaj ne bom. Večkrat sem povedal, da sem komaj čakal na Janšo in njegovo vlado. Danes sem popolnoma razočaran z njegovim vodenjem države.
> [hostamox]
> Lobiraj pri vladi:).
Saj bo... na volitvah.
Pri zunanji politiki je ocena nič oz. slabo, enako je tudi pri finančnem razdejanju, ki ga je naredil v proračunu, še posebej pri plačah v javnem sektorju, kje so nastali stroški, ki jih država brez kreditov oz. brez medgeneracijskega ropa ne more pokriti.
Če dodamo še duhamorno vzdušje v družbi, slavljenje Hitlerjevega junaštva in spogledovanja z nacizmom je družbena klima prav moreča. Edini plus so neuspešni poskusi obvladovanja korone. Zakaj plus? Trudi se, kljub temu, da zdravniška BigFarmina stroka manipulira z njim.