Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Evropska komisija je izgubila proti Amazonu in Luksemburgu zaradi davkov
Strani: 1
sporočil: 11.312
Vestager go home. Nje nihce ne nuca, Amazon pa vsi. In njenih 1000
razbojnikov/razbojnic unicuje EU.
Ce bo EU hotela postati digitalna, bo morala skidat Vestagerce, ki
se kar naprej spravlja na digitalne ameriske multinacionalke. Na
sajtrgo pa domu!
sporočil: 4.340
[alek14]Ne samo omogočiti, tudi nagraditi za uspešno izvedene akcije. Nagraditi z denarjem in z varovanjem, ker taki novinarji bi (za razliko od kakšne Zgage in tečnobe) zares postali ogrožena vrsta.
Za začetek bi morali novinarjem omogočiti "udercover" opracije.
sporočil: 10.844
[alek14]Seveda bo...
> [FIN-454644]
> Ce bo EU hotela postati digitalna, bo morala skidat Vestagerce, ki se kar naprej spravlja na digitalne ameriske multinacionalke. Na sajtrgo pa domu!
??
Ja EU bo postala digitalna, če US firme vladajo EU. Hm?
0,0,0,0,ZERO, ZERO, ZERO, .....
Covid so lajsali googli, amazoni in podobne platforme. Splet, sola
na daljavo, vse temelji na visokih tehnologijah, ki prihajajo iz
ZDA. In Vestagerjeva ze leta isce dlako v jajcu enkrat na Irskem,
enkrat v Luksemburgu. Agresivna, neumna levicarka.
sporočil: 1.548
In kaj predlagaš? Oprostitev davka teh digitalnih
mastodontov?
Mogoče bi pa še mi naredili kakšno akcijo zbiranja zamaškov za te reveže....
Nekaj mi razloži, zakaj sem jaz in moja firma zavezani plačilu davka na dobiček, tej mastodonti, ki optimizirajo bilance, prenašajo prihodke drugam, sklepajo namišljene svetovalne pogodbe in razne fakture za prenos dobičkov pa ne?
In če se ti ne zdi, da smo potem zaradi tega vsi prikrajšani, ker pač plačujemo več davka, kot bi ga bilo potrebno, če bi ga plačevali pošteno vsi?
Mogoče bi pa še mi naredili kakšno akcijo zbiranja zamaškov za te reveže....
Nekaj mi razloži, zakaj sem jaz in moja firma zavezani plačilu davka na dobiček, tej mastodonti, ki optimizirajo bilance, prenašajo prihodke drugam, sklepajo namišljene svetovalne pogodbe in razne fakture za prenos dobičkov pa ne?
In če se ti ne zdi, da smo potem zaradi tega vsi prikrajšani, ker pač plačujemo več davka, kot bi ga bilo potrebno, če bi ga plačevali pošteno vsi?
Zadnja sprememba: FIN-454644 12.05.2021 17:33
Odgovarjam ti z generalnim vecnim vprasanjem: kdo bolje upravlja s
svojimi dobicki: inovativna firma ali drzava. In kdo bolj
premisljeno in preudarno investira: inovativna firma ali drzava.
Ali imamo od inovativnih firm vsi koristi? Zakaj so mastodonti
mastodonti? Ker proizvajajo/ustvarjajo produkte, ki jih MNOGI
PREMNOGI rabimo. Torej so nam vsem koristni? A naj maratoncu na
startu ali na progi privezemo betonske cokle? Da ga upocasnimo, ker
ni pravicno, da je hitrejsi in boljsi? So ogromni zaposlovalci in
ce dajo majhen procent davka, ga dajo ogromno OGROMNO.
[FIN-454644]Nedvomno inovativna firma. Ampak po tej tvoji logiki, potem najbolje, da so vsa (inovativna) podjetja oproščena davka. Ne zavedaš se, da davek mora prit od nekje, če ga drugi ne plačajo, potem ga boš ti. Skleda mora biti polna, kdo vse prispeva notri je pa vprašanje.
Odgovarjam ti z generalnim vecnim vprasanjem: kdo bolje upravlja s svojimi dobicki: inovativna firma ali drzava. In kdo bolj premisljeno in preudarno investira: inovativna firma ali drzava. Ali imamo od inovativnih firm vsi koristi? Zakaj so mastodonti mastodonti? Ker proizvajajo/ustvarjajo produkte, ki jih MNOGI PREMNOGI rabimo. Torej so nam vsem koristni? A naj maratoncu na startu ali na progi privezemo betonske cokle? Da ga upocasnimo, ker ni pravicno, da je hitrejsi in boljsi? So ogromni zaposlovalci in ce dajo majhen procent davka, ga dajo ogromno OGROMNO.
Samo na znanje:
In 2018, Amazon posted income of more than $11 billion, but the company paid $0 in federal taxes. In fact, thanks to tax credits and deductions, Amazon actually received a federal tax refund of $129 million. That was a year after Amazon received a $137 million refund from the federal government for 2017.
www.cnbc.com/2020/02...for%202017
slo-tech.com/novice/t784947
Po tej tvoji logiki, bi bilo tudi najbolje, da zanje zbiramo samo-prispevke. Saj bodo z našo pomočjo še bolj inovativni, mi bomo njihove storitve še bolj rabili in bomo posledično še bolj veseli. Btw, meni se za Amazon gladko j***, par krat sem kupil malenkosti pri njih, drugače se mi njihova platforma ne zdi prav nič posebej inovativnega in posebnega.
Moje stališče je, vsak, brez izjeme, bi moral biti obdavčen po določeni stopnji. Za inovativnost poskrbi trg in konkurenca, ne pa kup denarja, na katerem sedijo. Praktično so postali tako močni, da si podrejajo cele države in izrinjajo s trga drugo konkurenco ali jo enostavno kupijo. To pa dolgoročno ni dobro za trg. To je enostavno povedano barabija in izrojenost sistema. Večji si to lahko privoščijo, seveda na drug račun.
Subvencije. Davki. Progresivni davki. Davcne olajsave. Investicije.
Davcna politika. Politika in biznis. Sanders. Amazon. Alibaba.
Davkoplacevalci in cene. Cimvisji so davki na produkt, temvisja je
cena za potrosnika. Kupovanje in prodaja podjetij, nacionalizacija,
zaseg podjetij. Imatoga.
sporočil: 4.272
[FIN-454644]Dejstvo je, da te am. multinacionalke v EU mlatijo gore denarja, plačujejo pa zero davka.
Ce bo EU hotela postati digitalna, bo morala skidat Vestagerce, ki se kar naprej spravlja na digitalne ameriske multinacionalke. Na sajtrgo pa domu!
sporočil: 21.898
izgubila je samo zato, ker je hotela izgubiti. EK ni nic drugega
kot orodje v rokah ameriskih multinacionalk
[FIN-454644]Malo si zašel tule. Ne gre za davke na produkt, gre za davek na dobiček.
Cimvisji so davki na produkt, temvisja je cena za potrosnika. Kupovanje in prodaja podjetij, nacionalizacija, zaseg podjetij. Imatoga.
In ne gre za 50%+ davek, gre za nek davek, kareremu so podvržena vsa ostala (večina) podjetij, razen.
Ostalega pa ne bom komentiral, ker sam živim v letu 2021 in ne v povojnem času :)
Zadnja sprememba: robi2107 13.05.2021 08:33
[FIN-454644]Potem takem lahko davke kar ukinemo, ker ni čisto nobene logike, da morajo eni plačati vse do zadnjega centa, drugi se pa temu lepo izognejo. Še eno vprašanje: ali od zbranih davkov nimamo koristi vsi drzavljani? Je mar Amazon dajal koronske pomoči? Ne, ni, države so jih. Odkod? Iz davkov in iz sveže naštancanega denarja. Se ti mar voziš po guglovih cestah? Seveda ne. Voziš se po državnih cestah. V katero šolo hodijo tvoji otroci? V amazonovo? Guglovo? H kateremu dohtarju hodiš? Amazonovemu? Po katerih zajlah dobiš štrom v bajto, da lahko zalavfaš comp in si na Amazonu naročiš bogvekaj? Po katerih ceveh ti priteče voda v bajto? V čigavi čistilni napravi se cmari drek, ko ga naserješ v sekret, in ga odplakneš naprej? Guglovi? Ali je futer, ki ga kupujes v štacuni, kaj manj potreben in pomemben od Amazonovih in guglovih storitev? Ne, ni, pa peki, mlekarji, sadjarji, zelenjadarji.... plačujejo... DAVKE. Ti boga. Le zakaj? Ker tako mora biti. Če bi Amazon pošteno plačal davek, bi ga res plačal ogromno. Ampak je tudi prihodek OGROMEN. 44 milijard je naredil Amazon v EU. Zdaj pa reveži nimajo za davek. Najbolje, da mu damo eno fajn debelo subvencijo. Pa kar Amazon in gugl naj nam vladata. Ko sta tako super in inovativna.
Odgovarjam ti z generalnim vecnim vprasanjem: kdo bolje upravlja s svojimi dobicki: inovativna firma ali drzava. In kdo bolj premisljeno in preudarno investira: inovativna firma ali drzava. Ali imamo od inovativnih firm vsi koristi? Zakaj so mastodonti mastodonti? Ker proizvajajo/ustvarjajo produkte, ki jih MNOGI PREMNOGI rabimo. Torej so nam vsem koristni? A naj maratoncu na startu ali na progi privezemo betonske cokle? Da ga upocasnimo, ker ni pravicno, da je hitrejsi in boljsi? So ogromni zaposlovalci in ce dajo majhen procent davka, ga dajo ogromno OGROMNO.
[FIN-454644]Vedno bo nekdo, ki seka mimo in išče svojih 5 minut. Če se tebi da s tem ukvarjat, izvoli ;)
Se vedno je povojni cas. Zmeraj bolj. Vprasaj Kordisa, ce ne ves. lp
Pravicnosti ni. Direktor Krke placa ogromen progresiven davek, pa
naj bi cakal v vrsti pri dohtarju kot zadnji klosar. Vrtce in sole
palaujemo vsi, tisti ki imajo otroke in tisti, ki ne, kulturo in
nevladnike placujemo vsi. Tisti ki smo za in tisti, ki so proti
Ceste placujemo vsi, ki vozimo avtomobile ob registracije,
avtocesto se z vinjetami. Prikljucek na vodo naju veliko stane, ne
da bi odprla pipo itditd. Amazon naj ti placuje: KAJ?
Barabenajdajokmajo. Davke oblikuje politika. Davcna politika. Tako
ti to ide. Lahko nekaj vzpodbujas ali oviras, celo onemogocas.
Takotitoide.
[FIN-454644]Šolo plačuješ? Ali tvoji otroci ne hodijo v šolo, da bi vedel, da je ta, razen solske prehrane pa kakšnih extra stvari, zastonj, ali pa hodijo tvoji otroci v kaksno super duper zasebno šolo v kakšni drugi državi. Za direktorja Krke mi dol visi. Naj hodi, kamor mu paše. Ja, se strinjam, da je državno zdravstvo pri nas ubogo, vendar za večino državljanov edino dostopno. Zaradi tega bolj ali manj vsi hodimo kakšne manjše stvari samoplačniško, da ne čakamo. Ampak da bi šel kdo na samoplačniško operacijo srca z 14-dnevnim ležanjem v bolnici, ga pa zlepa ne boš našel. Voda: kako ta pride DO tvojega priključka? Po luftu? Ne, po ceveh. Kdo jih je vgradil? Si jih ti plačal? Ja, si. Z DAVKI. Takotitogre. No mani, no fan. Pa si zagotavljaj VSE, kar imaš javnega, sam s svojim kešom v lastni režiji. Boš videl, do kod ti bo zneslo.
Pravicnosti ni. Direktor Krke placa ogromen progresiven davek, pa naj bi cakal v vrsti pri dohtarju kot zadnji klosar. Vrtce in sole palaujemo vsi, tisti ki imajo otroke in tisti, ki ne, kulturo in nevladnike placujemo vsi. Tisti ki smo za in tisti, ki so proti Ceste placujemo vsi, ki vozimo avtomobile ob registracije, avtocesto se z vinjetami. Prikljucek na vodo naju veliko stane, ne da bi odprla pipo itditd. Amazon naj ti placuje: KAJ? Barabenajdajokmajo. Davke oblikuje politika. Davcna politika. Tako ti to ide. Lahko nekaj vzpodbujas ali oviras, celo onemogocas. Takotitoide.
Dragi moj, nic ni zastonj. Nic ni zastonj. Nic ni zastonj. Vse se
placa. Vse se placa. Vse se placa. Kdo placa? Mi vsi. Dajemo v
skupen zakelj. Pobirajo v skupen zakelj. Vec drzave, vecji zaklji.
Slabse gospodarjenje bolj prazen zakelj. Dokler je drzava, so
zaklji. Ne gre drugace. Ampak: zastonj se macke bruzajo.
[FIN-454644]Meni je to prekleto jasno, tebi pa očitno ne, čeprav si zdaj malo obrnil ploščo. Ta zakelj, o katerem pišeš, je proračun, ta pa se fila z davki. Temi davki, ki tebe tako motijo. Temi davki, ki naj bi jih po tvojem plačevala sirotinja, maganacionalke, ki mlatijo zilijarde, pa ne. Mislim, da lahko tukaj kar zaključiva. Over&out.
Dragi moj, nic ni zastonj. Nic ni zastonj. Nic ni zastonj. Vse se placa. Vse se placa. Vse se placa. Kdo placa? Mi vsi. Dajemo v skupen zakelj. Pobirajo v skupen zakelj. Vec drzave, vecji zaklji. Slabse gospodarjenje bolj prazen zakelj. Dokler je drzava, so zaklji. Ne gre drugace. Ampak: zastonj se macke bruzajo.
sporočil: 21.898
Zadeva je še dosti hujša, kot jo opisuješ. Od nekod je prišel
narativ, pazi to, da ob vseh teh silnih prihodkih Amazon dejansko
služi samo z aws, ne pa tudi s sicerjsnjo prodajo izdelkov, kar si
predstavljamo, da je amazonov core biznis.
In pazi to, našlo se je ogromno koristnih idiotov, ki so jeli razlagat, kako ima Amazon pač ogromne stroške in da s core biznisom enostavno ne more delat plusa.
Tako gre to, ne samo da ne morejo plačevati davkov, se subvencionirati jih bomo morali začet, ker pač drugače ne bodo preziveli in so too big to fail...
In pazi to, našlo se je ogromno koristnih idiotov, ki so jeli razlagat, kako ima Amazon pač ogromne stroške in da s core biznisom enostavno ne more delat plusa.
Tako gre to, ne samo da ne morejo plačevati davkov, se subvencionirati jih bomo morali začet, ker pač drugače ne bodo preziveli in so too big to fail...
Strani: 1