Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pozor, grozi spomladanska pozeba
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2919506] 07.04.21 09:10 · odgovor na: (# 2919501)
[FIN344308]pri nas smo imeli doslej razne "zbirateljske" raznobarvne sorte paradajzkov tako na odprtem kot v plastenjaku in lahko mirno porocam, da razlike ni. pri akcentih okusa imata najvec pomena sorta in to, da so rastline dovolj *malo* zalite.
> [Nollem]
> Pa si kdaj poskusil kakšen v rastlinjaku sicilijanski daterino ali kaj podobnega?
Sem. Pa poskusil sem tudi daterino in češnjevec, ki je zrasel na soncu in je bil še bolj okusen. Pa ne govorim samo o sladkorju, ampak o kombinaciji sladko kislega okusa, ki jo da samo dovolj sonca.
(marianna's peace, aaa sweet solano, black cherry, black master, malakhitova shkatulka, cherokee purple, etc etc)
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2919506
Strani: 1
[#2919539] 07.04.21 09:57 · odgovor na: (# 2919506)
[]Ja do tega sem tudi sam lani prišel, mal zaradi lenobe malo zaradi literature.
> [FIN344308]
> > [Nollem]
> > Pa si kdaj poskusil kakšen v rastlinjaku sicilijanski daterino ali kaj podobnega?
>
> Sem. Pa poskusil sem tudi daterino in češnjevec, ki je zrasel na soncu in je bil še bolj okusen. Pa ne govorim samo o sladkorju, ampak o kombinaciji sladko kislega okusa, ki jo da samo dovolj sonca.
pri nas smo imeli doslej razne "zbirateljske" raznobarvne sorte paradajzkov tako na odprtem kot v plastenjaku in lahko mirno porocam, da razlike ni. pri akcentih okusa imata najvec pomena sorta in to, da so rastline dovolj *malo* zalite.
(marianna's peace, aaa sweet solano, black cherry, black master, malakhitova shkatulka, cherokee purple, etc etc)
Paradajza ne smeš preveč zalit. Tako da tisti rek korenine v vodi, listi na soncu ne drži čisto.
Strani: 1