Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek STA še vedno brez plačila za opravljeno javno službo
Strani: 1 2
sporočil: 4.340
Zadnja sprememba: anon-116402 18.03.2021 12:50
Kdor jo bo pogrešal, če propade, naj jo plača. Isto velja za RTV.
sporočil: 1.582
[usimoncic]Se strinjam. Ampak potem na spremenijo zakon o njenem financiranju, ne pa da nek birokrat samovoljno (po nalogu velikega vodje seveda) odloča.
Na koncu lahko država, kar prišpara, usmeri v spodbude Novi24, ki danes še edina poroča o "resnici".
lp
sporočil: 1.779
[bumag]Zakaj pa bi? Vsaka vlada ne glede na barvo bi morala brati podatke Sove, SURS, Umarja, iz diplomatskih kanalov ipd.
Vlada zgleda ne bere več njihovih novic. Pri RTV bi lahko podobno imeli možnost.
sporočil: 3.117
Ko bo STA lastništvo jasno in pošteno, problemov ne bo.
Takole imajo urejeno Nemci:
www.dpa.com/en/compa...-structure
sporočil: 671
ne, ker vlada ustvarja svoje novice, sicer pa zakaj rabimo uradni
list, sta in podobno navlako, če imamo pa twitter
sporočil: 32.709
Zadnja sprememba: najobj 18.03.2021 15:31
[usimoncic]... eh, kdo sploh rabi RTV Slovenija, dokler lahko črpa svojo "resnico" pri prvih v službi resnice Nora24TV ...
P.S.: kdor tukaj www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo med 6 (šest) TV programi in 8 (osem) radijskih programov, ki 24/7 neprekinjeno predvajajo svoje programe za "oderuških" 12,75 evra na mesec ne najde dovolj vsebine za sebe, je pač zarukan kmetavzar, ki nima pojma, kaj RTV Slovenija sploh je in ga zadovoljnega v njegovi vukojebini ne zanima svet okoli njega ali pa je navaden lažnivec, ki zgolj zaradi nestrinjanja z poročanjem o progastih in pikčastih v poročilih (= 1% produkcije) zavestno laže, da na RTV Slovenija ne posluša niti ne gleda čisto nič ...
[XDONA1]Financiranje STA je pogojeno z izpolnjevanjem določenih pogodbenih obveznosti.
> [usimoncic]
> Kdor jo bo pogrešal, če propade, naj jo plača. Isto velja za RTV.
Se strinjam. Ampak potem na spremenijo zakon o njenem financiranju, ne pa da nek birokrat samovoljno (po nalogu velikega vodje seveda) odloča.
sporočil: 2.681
STA želi nakazilo države, čeprav je denar, ki je bil namenjen za
delovanje agencije in seveda za plače zaposlenim, poklonil
komunističnim tajkunom in državnim parazitom iz miljeja SD.
Veselinović je tipičen predstavnik diktatorske KPS, njemu pripada,
tudi če krši pogodbo podpisano z delodajalcem in zakonodajo, saj je
vendar ponosni naslednik KPS. Sram naj vas bo in sram naj bo tudi
Tomaža Vesela, ki pri "belem dnevu" na debelo laže in sramoti
državno institucijo, ki ni namenjena prikrivanju dejstev v korist
ponosnih naslednikov KPS, ampak bi moral delati v korist vseh
državljanov, fuj !!!
[najobj]Zanimivo! Poznaš vse programe RTV, poleg njih pa samo še Novo24TV.
> [usimoncic]
... eh, kdo sploh rabi RTV Slovenija, dokler lahko črpa svojo "resnico" pri prvih v službi resnice Nora24TV ...
Zame je edina uporabnost RTV v tem, da lahko otrokom ob ogledu RTV programa za otroke na primerih razložim kako se učinkovito vpliva na javno mnenje z občasnim subtilnim navajanjem neresnic, polresnic ali resničnih stvari, ki so vzete iz konteksta. Vsekakor nekaj, kar morajo biti sposobni prepoznati.
P.S.: kdor tukaj www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo med 6 (šest) TV programi in 8 (osem) radijskih programov, ki 24/7 neprekinjeno predvajajo svoje programe za "oderuških" 12,75 evra na mesec ne najde dovolj vsebine za sebe, je pač zarukan kmetavzar, ki nima pojma, kaj RTV Slovenija sploh je in ga zadovoljnega v njegovi vukojebini ne zanima svet okoli njega ali pa je navaden lažnivec, ki zgolj zaradi nestrinjanja z poročanjem o progastih in pikčastih v poročilih (= 1% produkcije) zavestno laže, da na RTV Slovenija ne posluša niti ne gleda čisto nič ...
PS: Pa če ti misliš, da nas mora vse zanimati tisto, ker RTV predvaja, pa da moramo dati prednost RTV-ju pred komercialno konkurenco v delih, kjer bi nas vsebine RTV-ja potencialno zanimale, ti žal ni pomoči.
sporočil: 6.699
[usimoncic]Ah. Jaz tudi vlade ne bi pogrešal, pa jo moram plačevati. Od vlade imam samo sranje, od RTV pa vsaj Ljudje in zemlja, SLovenski vodni krog itd.
Če že banaliziramo....
sporočil: 664
[rx170]
Filmi tedna (praviloma taki, na katere sicer ne bi niti naletela), petkovi kinotečni ciklusi, v zadnjem času Severna obzorja (takrat, ko so jih prvič predvajali, jih sploh nisem šljivila, zdaj se mi zdijo pa nenavadno kul :)))) )...
Ah. Jaz tudi vlade ne bi pogrešal, pa jo moram plačevati. Od vlade imam samo sranje, od RTV pa vsaj Ljudje in zemlja, SLovenski vodni krog itd.
Če že banaliziramo....
Je pa res, da od informativno političnega programa gledam izključno Studio City (poročila, Tarče in predvolilne oddaje me praviloma spravijo na obrate, tako da raje ne dodajam k sicersnjemu stresu...)
[rx170]Glede tega se strinjam v 90%. Kar se mene tiče, takoj podprem, da se obseg vlade zreducira na 10% sedanjega obsega, na nekaj ključnih reči, ki jih moramo deliti kot družba, ostalo pa prepusti ljudem.
> [usimoncic]
Ah. Jaz tudi vlade ne bi pogrešal, pa jo moram plačevati.
Od vlade imam samo sranje, od RTV pa vsaj Ljudje in zemlja, SLovenski vodni krog itd.Sranje gor ali dol, nek minimum od vlade pač moramo imeti, če delimo skupno državo, in ta minimum nikakor ne vključuje državne televizije.
Zadnja sprememba: najobj 19.03.2021 15:57
[usimoncic]
> [najobj]
> > [usimoncic]
> > Kdor jo bo pogrešal, če propade, naj jo plača. Isto velja za RTV.
>
> ... eh, kdo sploh rabi RTV Slovenija, dokler lahko črpa svojo "resnico" pri prvih v službi resnice Nora24TV ...
Zanimivo! Poznaš vse programe RTV, poleg njih pa samo še Novo24TV.
> P.S.: kdor tukaj www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo med 6 (šest) TV programi in 8 (osem) radijskih programov, ki 24/7 neprekinjeno predvajajo svoje programe za "oderuških" 12,75 evra na mesec ne najde dovolj vsebine za sebe, je pač zarukan kmetavzar, ki nima pojma, kaj RTV Slovenija sploh je in ga zadovoljnega v njegovi vukojebini ne zanima svet okoli njega ali pa je navaden lažnivec, ki zgolj zaradi nestrinjanja z poročanjem o progastih in pikčastih v poročilih (= 1% produkcije) zavestno laže, da na RTV Slovenija ne posluša niti ne gleda čisto nič ...
Zame je edina uporabnost RTV v tem, da lahko otrokom ob ogledu RTV programa za otroke na primerih razložim kako se učinkovito vpliva na javno mnenje z občasnim subtilnim navajanjem neresnic, polresnic ali resničnih stvari, ki so vzete iz konteksta. Vsekakor nekaj, kar morajo biti sposobni prepoznati.... OK, ker na RTV Slovenija tega res ni, te razumem in ti tudi noben ne brani gledat izobraževalnih Kmetij in poučnih resničnostnih oddaj na brezplačnih (WTF?) komercialnih TV ... no, da pa Slovenci ne rabimo javne RTV Slovenija, pa moraš to povedat še Avstrijcem, Nemcem, Angležem, Italijanom, Špancem, Francozom, Švedom, Norvežanom, Hrvatom in še komu v Evropi, ker RTV Slovenija niti približno ni nobena posebnost, ampak ima cela Evropa že od nekdaj z ORF, ARD, ZDF, BBC, RAI, RTS, RTVE, FRANCETV, SVT, NRK, HTV in ziher še kakšno javno z davkoplačevalskim denarjem financirano RTV značilno za civiliziran svet, kamor kljub silnim "naporom" Janšata in njegovih poslušnih podrepnikov vsaj zaenkrat še sodi tudi Slovenija ...
PS: Pa če ti misliš, da nas mora vse zanimati tisto, ker RTV predvaja, pa da moramo dati prednost RTV-ju pred komercialno konkurenco v delih, kjer bi nas vsebine RTV-ja potencialno zanimale, ti žal ni pomoči.
P.S.: da ne bo pomote, Janša javne RTV Slovenija niti slučajno ne bi rad ukinil, ampak bi rad z javnim denarjem za svoje vernike naredil še eno novo Nova24TV, ki jo boš potem zadovoljen s svojo "resnico" seveda z veseljem plačeval ... khmm, skupaj s svojimi plusatorji na totem forumu ...
Jaz gledam kar gledam, poslušam kar poslušam in berem kar berem. In
res ne rabim tebe, da mi boš razlagal kdo in kaj sem, ker me tvoj
RTV ne zanima. Nekam si ga zatakni in plačaj, mojo denarnico pa
pusti!
Sklicevanje na to, da ima kup drugih držav to kao tako urejeno, me pa vedno nasmeje iz treh razlogov:
- Da je nekaj dobro, ker (kao) drugi tako delajo, je šolski primer neumnega argumenta.
- Če že sprejmemo argument, da "tudi drugi to delajo", bi morali biti vsaj konsistentni in kopirati tudi druge prakse iz omenjenih držav.
- Tudi pri javni televiziji ne gre za posnemanje praks zahodnoevropskih držav, saj so tam javne televizije običajno relativno manjše in vedno bistveno bolj profesionalne (beri: manj politično opredeljene), četudi jih zadnje čase povsod malo zanaša na nasprotni vozni pas.
Sklicevanje na to, da ima kup drugih držav to kao tako urejeno, me pa vedno nasmeje iz treh razlogov:
- Da je nekaj dobro, ker (kao) drugi tako delajo, je šolski primer neumnega argumenta.
- Če že sprejmemo argument, da "tudi drugi to delajo", bi morali biti vsaj konsistentni in kopirati tudi druge prakse iz omenjenih držav.
- Tudi pri javni televiziji ne gre za posnemanje praks zahodnoevropskih držav, saj so tam javne televizije običajno relativno manjše in vedno bistveno bolj profesionalne (beri: manj politično opredeljene), četudi jih zadnje čase povsod malo zanaša na nasprotni vozni pas.
[abohte]
> [najobj]
> ker RTV Slovenija niti približno ni nobena posebnost, ampak ima cela Evropa že od nekdaj z ORF, ARD, ZDF, BBC, RAI, RTS, RTVE, FRANCETV, SVT, NRK, HTV in ziher še kakšno javno z davkoplačevalskim denarjem financirano RTV značilno za civiliziran svet, kamor kljub silnim "naporom" Janšata in njegovih poslušnih podrepnikov vsaj zaenkrat še sodi tudi Slovenija ...
RTV SLO je v resnici v evropskem prostoru precejšnja anomalija in posebnost. Enkrat sem že naredil bežen pregled velikosti ostalih javnih RTV-jev v državah primerljivi velikosti in RTV SLO odstopa.... OK, nočem jih zagovarjat in niti ne poznam detajlov s strukturo (redni, espeji, zunanji, občasni itd.) zaposlenih in njihovo (preveliko) številčnostjo, ampak enako kot za slovenski državni aparat tudi za RTV Slovenija velja, da če hočeš imeti vse, kar imajo veliki, je tvoj support bolj ali manj enak velikim, kar te "na glavo" pač stane veliko in roko na srce - mogoče imam preveč denarja - tistih 12,75 evrov sploh ni tako veliko, jebiga ...
To velja ne glede na namene JJ.
P.S.: še enkrat poglej tole širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo , ker rahlo dvomim, da imajo vse evropske TV hiše čisto vse našteto pod svojo streho ...
[usimoncic]... oh, joj ! ... evo, zdaj vem, zakaj ti je Veliki vodja Janez Janša tako všeč, ker kaj takšnega res ne vidiš nikjer ... khmm, namreč Ljubljeni vodja Kim Jong-un ne uporablja tviterja ...
Jaz gledam kar gledam, poslušam kar poslušam in berem kar berem. In res ne rabim tebe, da mi boš razlagal kdo in kaj sem, ker me tvoj RTV ne zanima. Nekam si ga zatakni in plačaj, mojo denarnico pa pusti!
P.S.: o tvojih živcih ne bom, svojo denarnico pa si nekam zatakni, pa ti je niti na RTV Slovenija ne bodo našli ...
sporočil: 13.528
[0126Bacis]Tam je to možno predvsem zato, ker so Nemci mojstri državno-zasebnega kapitalskega partnerstva.
Ko bo STA lastništvo jasno in pošteno, problemov ne bo.
V bistvu redko kje na svetu tak koncept tako dobro funkcionira, razen morda v ZDA, samo da je tam ravno obratno: zasebno-državni kapital :)
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2021 13:56
[abohte]
> [najobj]
> > [abohte]
> > RTV SLO je v resnici v evropskem prostoru precejšnja anomalija in posebnost. Enkrat sem že naredil bežen pregled velikosti ostalih javnih RTV-jev v državah primerljivi velikosti in RTV SLO odstopa.
> >
> > To velja ne glede na namene JJ.
>
> ... OK, nočem jih zagovarjat in niti ne poznam detajlov s strukturo (redni, espeji, zunanji, občasni itd.) zaposlenih in njihovo (preveliko) številčnostjo, ampak enako kot za slovenski državni aparat tudi za RTV Slovenija velja, da če hočeš imeti vse, kar imajo veliki, je tvoj support bolj ali manj enak velikim, kar te "na glavo" pač stane veliko in roko na srce - mogoče imam preveč denarja - tistih 12,75 evrov sploh ni tako veliko, jebiga ...
Še enkrat, ker si očitno prvič površno bral: naredil sem pregled javnih RTV v državah, ki so po velikosti primerljive s Slovenijo (Estonija, Litva, Latvija, Malta, Luksemburg, Hrvaška, Finska, Danska, Norveška, Slovaška, Irska).... eh, lahko pa javno RTV Slovenija ukinemo in tole širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo pustimo, naj nevidna roka trga poskrbi, da bo Slovenija za pol Slovencev ostala nevidna ...
Zakaj natančno torej v to vlečeš "velike"?
Gledal sem pa budžet in št. zaposlenih, tako da s.p. statusi zaposlenih nimajo nobene veze.
P.S.
Ne, 12,75€/mesec ni veliko. 153/leto res ni veliko. 1.530€ v 10 letih tudi ni veliko.
Dajmo še 2€/mesec Nova24TV. Vsa gospodinjstva. Saj ni veliko. Zgolj 2€/mesec. To je pičlih 20 mio€/leto. Kaj pa je to?
Pa potem še 0,5€ Požarju. Saj je samo pol evra. Bomo preživeli, če dobi tistih 5 mio na leto. Bo še on naštelal tisto kamero, da bo prenašal simfonike. Za 5mio€ mu bo to narediti mala malca.
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2021 14:16
[abohte]
> [najobj]
> ... eh, lahko pa javno RTV Slovenija ukinemo in tole širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo pustimo, naj nevidna roka trga poskrbi, da bo Slovenija za pol Slovencev ostala nevidna ...
Kako ti iz:... ja, saj ti verjamem, da je RTV Slovenija anomalija primerjalno gledano tudi glede na velikost ostalih javnih RTV po Evropi, ampak zelo dvomim, da imajo v vseh ostalih RTV hišah po Evropi tako širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo pod eno isto streho in ko upoštevaš vse to, pa tudi številke verjetno niso tako zelo drugačne ...
RTV SLO je anomalija primerjalno gledano glede na velikost ostalih javnih RTV po Evropi
prideš do
dajmo RTV kar ukiniti, mi prosim razloži ob neki drugi priložnosti.
Če ni belo, je pa črno, kajne? Naj ti povem, da obstaja tudi siva in da ima ta več kot 50 odtenkov.
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2021 14:38
[abohte]... eh, tudi če bi hotel, bi za Estonijo, Litvo, Latvijo, Malto, Luksemburg, Hrvaško, Finsko, Dansko, Norveško, Slovaško in Irsko bolj težko kje preveril, kako so organizirani in če imajo pri njih poleg "osnovne" radijske in TV produkcije pod isto streho in za isto ceno www.rtvslo.si/rtv/kd...ski-center , www.rtvslo.si/rtv/kd...i-in-zveze , www.rtvslo.si/rtv/kd...produkcija , www.rtvslo.si/rtv/kd...ija/474992 , www.rtvslo.si/rtv/kd...apodistria ,in www.rtvslo.si/rtv/kd...er-maribor in kaj to pomeni v številkah ...
> [najobj]
> ampak zelo dvomim, da imajo v vseh ostalih RTV hišah po Evropi tako širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo pod eno isto streho
Ne dvomi, preveri.
> in ko upoštevaš vse to, pa tudi številke verjetno niso tako zelo drugačne ...
Tudi če bi držalo, a prav ta širina je razlog za takšno odstopanje v številkah?
Kaj pomeni "verjetno"? Da veš? Da misliš? Da verjameš?
[najobj]Spet tvoji prividi... Ampak se bom vzdržal diagnoze. Sicer bi znal, ampak nimam licence.
> [usimoncic]
> Jaz gledam kar gledam, poslušam kar poslušam in berem kar berem. In res ne rabim tebe, da mi boš razlagal kdo in kaj sem, ker me tvoj RTV ne zanima. Nekam si ga zatakni in plačaj, mojo denarnico pa pusti!
>
> Sklicevanje na to, da ima kup drugih držav to kao tako urejeno, me pa vedno nasmeje iz treh razlogov:
> - Da je nekaj dobro, ker (kao) drugi tako delajo, je šolski primer neumnega argumenta.
> - Če že sprejmemo argument, da "tudi drugi to delajo", bi morali biti vsaj konsistentni in kopirati tudi druge prakse iz omenjenih držav.
> - Tudi pri javni televiziji ne gre za posnemanje praks zahodnoevropskih držav, saj so tam javne televizije običajno relativno manjše in vedno bistveno bolj profesionalne (beri: manj politično opredeljene), četudi jih zadnje čase povsod malo zanaša na nasprotni vozni pas.
... oh, joj ! ... evo, zdaj vem, zakaj ti je Veliki vodja Janez Janša tako všeč, ker kaj takšnega res ne vidiš nikjer ... khmm, namreč Ljubljeni vodja Kim Jong-un ne uporablja tviterja ...
S sogovornikom, ki začne debato z obtožbo o tem, da sem zarukan kmetavzar, ter nadaljuje z modrovanjem o tem kaj jaz gledam, tudi jaz nisem prijazen. Povsem zavestno, živci tu ne igrajo nobene vloge.
P.S.: o tvojih živcih ne bom, svojo denarnico pa si nekam zatakni, pa ti je niti na RTV Slovenija ne bodo našli ...
Zadnja sprememba: najobj 21.03.2021 19:23
[abohte]
> [najobj]
> > [abohte]
> > > [najobj]
> > > ampak zelo dvomim, da imajo v vseh ostalih RTV hišah po Evropi tako širino www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo pod eno isto streho
> >
> > Ne dvomi, preveri.
> >
> > > in ko upoštevaš vse to, pa tudi številke verjetno niso tako zelo drugačne ...
> >
> > Tudi če bi držalo, a prav ta širina je razlog za takšno odstopanje v številkah?
> > Kaj pomeni "verjetno"? Da veš? Da misliš? Da verjameš?
> ... eh, tudi če bi hotel, bi za Estonijo, Litvo, Latvijo, Malto, Luksemburg, Hrvaško, Finsko, Dansko, Norveško, Slovaško in Irsko bolj težko kje preveril, kako so organizirani in če imajo pri njih poleg "osnovne" radijske in TV produkcije pod isto streho in za isto ceno www.rtvslo.si/rtv/kd...ski-center , www.rtvslo.si/rtv/kd...i-in-zveze , www.rtvslo.si/rtv/kd...produkcija , www.rtvslo.si/rtv/kd...ija/474992 , www.rtvslo.si/rtv/kd...apodistria ,in www.rtvslo.si/rtv/kd...er-maribor in kaj to pomeni v številkah ...
Pač pogledaš njihova letna poročila. Ja ni lahko, vsekakor je težje, kot po občutku pisati po forumu.... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, si zaradi Janšatovega nezadovoljstva s poročanjem nekaterih novinarjev o njegovih takorekoč vsakodnevnih eskapadah ti najprej zguglal organiziranost javnih RTV hiš v Estoniji, Litvi, Latviji, Malti, Luksemburgu, Hrvaški, Finski, Danski, Norveški, Slovaški in Irski in jih postavil na skupni imenovalec - zgoraj poglej, kaj spada pod isto streho RTV Slovenija - potem pa na osnovi izluščenih primerljivih relevantnih podatkov v posameznih letnih poročilih naredil primerjalno analizo z RTV Slovenija ... khmm, in si zato vsaj nekaj dni svoj prosti cajt ponucal samo zaradi nekajletnega lajnanja s poročanjem nezadovoljnega Janšata in njegovih vernikov in jaz ti naj to verjamem ... eh, prosim te lepo, no ...
[usimoncic]
> [najobj]
> > [usimoncic]
> > Jaz gledam kar gledam, poslušam kar poslušam in berem kar berem. In res ne rabim tebe, da mi boš razlagal kdo in kaj sem, ker me tvoj RTV ne zanima. Nekam si ga zatakni in plačaj, mojo denarnico pa pusti!
> >
> > Sklicevanje na to, da ima kup drugih držav to kao tako urejeno, me pa vedno nasmeje iz treh razlogov:
> > - Da je nekaj dobro, ker (kao) drugi tako delajo, je šolski primer neumnega argumenta.
> > - Če že sprejmemo argument, da "tudi drugi to delajo", bi morali biti vsaj konsistentni in kopirati tudi druge prakse iz omenjenih držav.
> > - Tudi pri javni televiziji ne gre za posnemanje praks zahodnoevropskih držav, saj so tam javne televizije običajno relativno manjše in vedno bistveno bolj profesionalne (beri: manj politično opredeljene), četudi jih zadnje čase povsod malo zanaša na nasprotni vozni pas.
>
> ... oh, joj ! ... evo, zdaj vem, zakaj ti je Veliki vodja Janez Janša tako všeč, ker kaj takšnega res ne vidiš nikjer ... khmm, namreč Ljubljeni vodja Kim Jong-un ne uporablja tviterja ...
Spet tvoji prividi... Ampak se bom vzdržal diagnoze. Sicer bi znal, ampak nimam licence.
>
> P.S.: o tvojih živcih ne bom, svojo denarnico pa si nekam zatakni, pa ti je niti na RTV Slovenija ne bodo našli ...
S sogovornikom, ki začne debato z obtožbo o tem, da sem zarukan kmetavzar, ter nadaljuje z modrovanjem o tem kaj jaz gledam, tudi jaz nisem prijazen. Povsem zavestno, živci tu ne igrajo nobene vloge.... čuj, če sogovornik v komentarju za vsako civilizirano državo nujni servis napiše ideološko forum.finance.si/?m=...177&single glupost - kaj pa je ponavljanje Janšatovega sranja o "sovražnikih" na STA in RTV Slovenija - se z njim pač ne trudim biti "politično korekten" ...
Torej zate družbe brez državne televizije niso civilizirane? Prej
bi rekel, da necivilizirane družbe, vse brez izjeme, zelo negujejo
državne medije.
sporočil: 4.272
[usimoncic]Ja? Zakaj pa? Javni medij uresničuje javni interes, ki daleč presega komercialni interes zasebnih televizij, ki jim je edini cij maksimizacija profita. Če bodo profit nesle smeti, bodo pač vrtele smeti. In tako dejansko tudi je. Folk pač rad konzumira smeti, komercialke pa jim pri tem z veseljem ustrežejo, saj so smeti poceni, ker so pač... smeti. Nabereš par tepcev, jih zapreš v eno bajto, postaviš noter kamere in imaš reality. Kupiš 500 delov turškega (mehiškega, indijskega, whatever) sranja in imaš 500 ur programa, če noter zbašeš še pol ure reklam. Kupiš vseh 42 delov Policajske akademije in imaš zvrhan koš zabave za drobiž. V nasprotju s tem javna televizija vseeno ponuja tudi kulturno-umetniški, informativni, izobraževalni, kakovosten otroški program in še kaj. Na komercialnih televizijah tega enostavno ni, ker folka to ne zanima in posledično ni zanimiv štof za to, da se vmes natlačijo reklame, ker tega tam nihče ne gleda. Seveda pa ne pravim, da ne more biti tudi javna (državna) TV popoln junk, kot npr. kakšna severnokorejska državna TV, s katere občasno rohni tista baba v roza kimonu, ki zgleda kot dec.
Prej bi rekel, da necivilizirane družbe, vse brez izjeme, zelo negujejo državne medije.
[robi2107]E, vidiš, tudi javna televizija včasih ne zasleduje javnega interesa, pač pa interes določene interesne skupine. Deloma je tako povsod, še posebej izrazito pa v nekaterih državah, kot npr. v Severni Koreji in malenkost manj v Sloveniji. In zato RTV-ja nekateri ne rabimo in ne želimo plačevati.
> [usimoncic]
> Prej bi rekel, da necivilizirane družbe, vse brez izjeme, zelo negujejo državne medije.
Ja? Zakaj pa? Javni medij uresničuje javni interes, ki daleč presega komercialni interes zasebnih televizij, ki jim je edini cij maksimizacija profita. Če bodo profit nesle smeti, bodo pač vrtele smeti. In tako dejansko tudi je. Folk pač rad konzumira smeti, komercialke pa jim pri tem z veseljem ustrežejo, saj so smeti poceni, ker so pač... smeti. Nabereš par tepcev, jih zapreš v eno bajto, postaviš noter kamere in imaš reality. Kupiš 500 delov turškega (mehiškega, indijskega, whatever) sranja in imaš 500 ur programa, če noter zbašeš še pol ure reklam. Kupiš vseh 42 delov Policajske akademije in imaš zvrhan koš zabave za drobiž. V nasprotju s tem javna televizija vseeno ponuja tudi kulturno-umetniški, informativni, izobraževalni, kakovosten otroški program in še kaj. Na komercialnih televizijah tega enostavno ni, ker folka to ne zanima in posledično ni zanimiv štof za to, da se vmes natlačijo reklame, ker tega tam nihče ne gleda. Seveda pa ne pravim, da ne more biti tudi javna (državna) TV popoln junk, kot npr. kakšna severnokorejska državna TV, s katere občasno rohni tista baba v roza kimonu, ki zgleda kot dec.
Moj dober kolega je nekoč argmentiral, da rabimo javno RTV, ker na zasebnih ne dobi tako kvalitetnega programa, kot na Valu 202. In se je najprej pridušal, da je program, o katerem govori, popolnoma apolitičen. Potem je pa vendarle priznal, da v tistih radkih primerih, ko se dotaknejo politike, so dosledno levo orientirani. Tako se to dela... Veliko večino časa govoriš povsem nevtralne stvari; kar zanima ciljno publiko, občasno pa podtakneš še svoje politično sporočilo.
sporočil: 4.272
Zadnja sprememba: robi2107 21.03.2021 23:52
[usimoncic]Primerjava S. Koreje in Slovenije se mi zdi hudo deplasirana.
E, vidiš, tudi javna televizija včasih ne zasleduje javnega interesa, pač pa interes določene interesne skupine. Deloma je tako povsod, še posebej izrazito pa v nekaterih državah, kot npr. v Severni Koreji in malenkost manj v Sloveniji...
Moj dober kolega je nekoč argmentiral, da rabimo javno RTV, ker na zasebnih ne dobi tako kvalitetnega programa, kot na Valu 202. In se je najprej pridušal, da je program, o katerem govori, popolnoma apolitičen. Potem je pa vendarle priznal, da v tistih radkih primerih, ko se dotaknejo politike, so dosledno levo orientirani. Tako se to dela... Veliko večino časa govoriš povsem nevtralne stvari; kar zanima ciljno publiko, občasno pa podtakneš še svoje politično sporočilo.Če je vsakršna kritika aktualne ablasti levičarstvo, potem je lastnost levičarjev očitno to, da imajo odprte oči in uporabljajo možgane. Ablast namreč uganja takšne bedarije, da ne uporabim kakšne močnejše kvalifikacije, da si kritiko vsekakor zasluži. Kar pa ne pomeni, da tudi leve vlade niso delale sranja, čeprav še zdaleč ne takšnega, kakor trenutna ablast. Ta je po svoji revolucionarni rušilnosti primerljiva edinole z revolucionarji, ki so leta '45 prilezli iz hoste. Se pa strinjam, da so vse leve vlade v preteklosti pridno uničevale to ubogo državo. Vendar so nam za razliko od desnih talibanov vsaj dovolile misliti s svojo glavo in te misli tudi izraziti. Desni talibani nam za to pišejo kazni. Konec koncev imaš morda vendarle prav in se SLO vseeno približuje S. Koreji.
Strani: 1 2