1 ura
Klemen Boštjančič: Pošta in Zavarovalnica Triglav ostajata strateški naložbi 1
1 ura
Brezžične tehnologije prinašajo različne možnosti uporabe
1 ura
Vlada začela s postopki za priznanje Palestine
2 uri
Blaž Brodnjak: NLB bo čez pet let delala milijardo evrov čistega dobička na leto 7
2 uri
Kako v hrvaški Istri skušajo rešiti pomanjkanje zdravstvenih delavcev: 20.000 evrov za nakup prvega stanovanja
2 uri
Koliko Never je prodal Rimac? In zakaj več ne bo delal električnih hiper avtov
2 uri
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
3 ure
Večer: Vlada bi sebi in drugim funkcionarjem plače zvišala prek 40 odstotkov 6
4 ure
Varnostna tveganja pri uporabi digitalne identitete
4 ure
Izzivi in prelomnice
6 ur
Vino tedna: Lapor belo 2020, Krapež
6 ur
Povezovanje slovenskih podjetij s poslovnimi priložnostmi v Nemčiji (Oglas)
9 ur
Obiskali smo skladišče visokoradioaktivnih odpadkov: zabojniki prenesejo padec letala
9 ur
FTX Has Billions More Than Needed to Pay Bankruptcy Victims 1
11 ur
Kaj ovira slovenska proizvodna podjetja pri uvedbi umetne inteligence
11 ur
Pred SMK: "Tiktokfikacija sveta naj bo lekcija vsakemu, ki bo zdaj postavljal digitalno strategijo"
11 ur
Kako razbohoteni državni gozdar žaga lesno industrijo 6
11 ur
(intervju) Tomaž Gornik, Better: Uspehe nizamo od Grčije do Walesa
11 ur
Kako se sladoledni prvak ščiti pred kibernetskimi napadi? (PRO)
17 ur
Siemens Energy čisti izgubarsko vetrno podružnico Gamesa in izboljšuje napovedi dobička

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

hostamox sporočil: 8.460
Eko se naceloma se bolj sprica oz.veckrat, ker lahko uporabljas le kontaktne fungicide.

Za pepelovko bos moral se vedno nekaj uporabit.

Priznam da s pridelavo jabolk nimam izkusenj.

Lahko povem edino za krompir kjer so odpornejse sorte na krompirjevo plesen in letos nisem rabil skropit niti enkrat, pa je bil pridelek kljub temu obilen.

Moti me le rahlo prevec zemeljski okus krompirja sorta Kis kokra.


Kis slavnik pa je odlicen in se trenutno se lepo skladisci, ceprav je zgodnja sorta. Je pa manj primeren za kuhanje.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2898853

Strani: 1

crt sporočil: 27.230
Zadnja sprememba: crt 13.01.2021 22:04
[hostamox]
Eko se naceloma se bolj sprica oz.veckrat, ker lahko uporabljas le kontaktne fungicide.
lahko se, obstaja nabor dovoljenih sredstev. vendar glej dalje.
Za pepelovko bos moral se vedno nekaj uporabit.
zelo odvisno od sorte, nekatere so k temu veliko manj nagnjene.

primer jablane s tako rekoc plasticnimi listi je enterprise.

pri nas ne spricam nic. sprva nekaj sem (serenade wp), potem sem rekel ves kaj, ne bom stalno kepe gor po hribu, bomo dobro izbrali sorte in potem kar zmore dobro delati, naj dela, kar ne, bo slo ven.

relativno problematicna je bila zacuda nela (ena od topazovih prednic), ki naj bi bila genetsko odporna proti skrlupu, pa ga je uspela v enem ekstra mokrem letu vseeno ujeti in je potem rabila par let, da pride k sebi -- zdaj pa je ze en cas ok.

trenutno je 10 jablan, so na srednjih podlagah in sejancih, od tega so 4 v polni rodnosti, 6 bo vsak cas. ena enterprise je sama dala 100 litrov soka. zakaj soka - ne zato, ker bi bila "grda jabolka", temvec ker sem imel lani velike zdravstvene avanture, malo doma malo v bolnici, in je bil to najbolj zanesljiv nacin, kako izkoristiti pridelek. bom pa letos bolj startal na jabolka kot jabolka :)

Priznam da s pridelavo jabolk nimam izkusenj.
Lahko povem edino za krompir kjer so odpornejse sorte na krompirjevo plesen in letos nisem rabil skropit niti enkrat, pa je bil pridelek kljub temu obilen.
tako, izbira sorte je zelo pomembna.

nas letosnji hit je bil malou.
rx170 sporočil: 6.404
Eko se naceloma se bolj sprica oz.veckrat, ker lahko uporabljas le kontaktne fungicide.
Švicarsko priporočilo za jablano v eko pridelavi proti škrlupu/pepelovki: žveplo na 7 dni in po vsakem dežju. Ljudje, ki so bili v teh nasadih so mi rekli, da se je žveplo vohalo (čeprav se mi zdi to skoraj neverjetno)
Za pepelovko bos moral se vedno nekaj uporabit.
Pred leti sem bil v ekološkem nasadu breskev. Kodravost so fantastično obvladali (3-4 x baker spomladi; seveda mora tudi vreme sodelovati), je pa potem pepelovka naredila pravi masaker. Jaz pravzaprav takšne pepelovke na Štajerskem na breskvah še nisem videl.

Strani: 1