Zasebnost

Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Kaj čaka nepremičninski trg Slovenije

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

hostamox sporočil: 8.460
[Nepremičnine] Tema: Kaj čaka nepremičninski trg Slovenije
[#2883820] 18.11.20 11:42 · odgovor na: anon-207617 (#2883739)
Odgovori   +    1
[NemirniTujec]
Meddrzavna primerjava gospodarske "moci" je vedno nekje vmes ned nominalno dolarsko vrednostjo bdp in ppp obtezenostjo s primerjavo cen - ni cist eno ali drugo. Nominalna vrednost daje moc mednarodnim nakupom - nafta, orozje, hrana, farmacija... tudi maske in ventilatorji denimo.
Nizke cene in stroski dela pa dajejo odpornost z druge smeri - lazje ohranjas gospodarsko rast in rast plac, lazje izvazas in ohranjas konkurencnost.

Cilj posameznika pa seveda nikoli ni "vau kok sem jaz cist konkurencen in zajeban, ker sem pripravljen delat za malo placo", ampak vedno vecja placa, ki mu visa globalno kupno moc.

Zelo tezko je tudi ovrednotiti kakovost storitve glede na ceno; romunski dohtarji, kelnerji, frizerke, parketarji, avtomehaniki so x% cenejsi od nemskih. Ampak je tudi storitev za y% slabsa. Gotovo romunski mehanik ali frizer ni toliko slabsi, kolikor je cenejsi? Kaj pa romunski zobozdravnik? Kaj pa romunski odvetnik? Kaj pa romunska osnovna sola ki ti izobrazi otroka? Kaj pa romunski investicijski sklad? Kako ovrednotiti to, da si prihranke vlozil v obveznice nlb, ker so ti to priporocili na okencu najbolj ugledne banke v drzavi? Se to lahko zgodi v nemciji? Kaj pa v svici? Kaj pa ce potrebujes operacijo kolka in je cakalna doba 22 mesecev namesto 2 meseca?
Sam se sprašujem koliko so slabše poceni storitve ali izdelki . Trenutno sem v nakupu toplotne ćrpalke, ker ni glih kaj več kot 100 kg materiala ne bi dal več kot 2 k in imam ponudbo za 1.7k iz kitajske z 12 mesečno garancijo ali pa renomirano malo švohnejšo za 3 k in 3 leta garancije. Dandanes se je težko odločit, ker lahko dobiš super storitev ali izdelek za nizko ceno, ali pa poden za dobro ceno. V tem trenutku največ šteje poznat ljudi, ki vejo kaj prodajajo; ne pa trgovce, ki jim je bistven promet.
Npr baterije malo morje enih znamk in kvalitet potlej pa vedi kero kupit.
Sam sem sicer bolj pristaš znamk, ker te redko razočarajo. Sam na trgu je malo morje približkov in dokler ne probaš ne veš. In tudi imam občutek, da je čedalje večja razlika med znamkami za podobno robo high end in low end in se potlej sprašujej kje je tvoj cost benefit.
Kaj pa ce se tvojemu sosedu zmesa in trka na vrata z lovsko pusko v eni in sekiro v drugi roki, ti pa moras klicati slovensko policijo?
Tle je bil skoraj en tak primer, le s sekiro, sam mislim da se je potlej končalo s sekiro v vratih.
Puško ni ravno enostavno kupit.

Vecinoma smo najbolj pripravljeni sprejeti norosti tiste druzbe v kateri smo odrascali. Zato 100 milijonov filipincev ki znajo anglesko in spansko, se kar ostaja na filipinih in se za 50 dolarjev na mesec prostituira debelim zahodnim turistom. Masajska druzina ima 100 glav govedi, tako je ze 1000 let. To je vredno cca 30.000-50.000 dolarjev, ker krave so mednarodno blago, ne grejo veliko gor dol z lokalno kupno mocjo. Druzina se vedno zivi v blatni kolibi brez vode in elektrike. Ce prisparajo kaj denarja, kupijo nekaj krav, in veterinarsko medicino.
Če bi masaje še razumel, filipince težko, če si katolik pa še tuj jezik znaš. Mislim da ti je jasno, da prostitucija ni glih ok. Kot praviš pa stvar lokalnih običajev; vendar ko daš v enačbo zahodne turiste- ima tisto lokalno mal slab priokus.
Za lokalno prostitucijo mene bolj mika Japonska, če bi že moral izbirat Azijo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2883820

Strani: 1

anon-207617 sporočil: 6.899
[Nepremičnine] Tema: Kaj čaka nepremičninski trg Slovenije
[#2883859] 18.11.20 12:50 · odgovor na: hostamox (#2883820)
Odgovori   +    2
[hostamox]

Za lokalno prostitucijo mene bolj mika Japonska, če bi že moral izbirat Azijo.
"I tata bi japonko gonu, sine"... kulturna, izsolana v seksu i tako dalje... Ampak to stane toliko da moras najprej job na japonskem dobit... filipinke pa so sto za jurja :-) Ze spet ta kvaliteta storitve...

Strani: 1