Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (OBJAVLJENI ODLOKI) Nove omejitve: gostinski lokali bodo zaprti v rdečih regijah; tranzit v tujino dovoljen tudi ''rdečim''
[PyotrNovak]Ne morem k svaku na RD, se pa lahko po popotovanju cez tri regije in drzavno mejo zapijeva na njegovo zdravje na Krku. Vsaj neki. Mogoce bo se kaco dol... #trebavodoizcevispusit
Hja, tranzit za tujino zgleda vedno bolj privlačen. PERMANENTEN.
#starabaskarulz
Moja prognoza: TOLE BO GRDO. ZELO.
Sem malo "melanholočen" po 0,3l odličnega ruma, ker sem bil 9 ur za brusilnimi stroji v nekurjeni delavnici, pa sem se prepozno napravil za tole vreme in tolčem preventivo z "naravnimi sredstvi".
A so enostavno VSI poblesavili? Tole postaja1 prava groteska.
PS: MOŽAKAR ki mi polira ima "samo" 72 let in pozimi dela pri -15 v nekurjeni delavnici. Tablet NE POZNA, tako kot jaz. Bolana nisva nikoli.
[PyotrNovak]Jaz bi vsem, ki dirigirajo zaprtja poprek (skoraj vsi so iz javnega sektorja) za čćas zaprtja, izplačeval toliko kot bodo dobili nadomestila tisti, ki so zaprti (v prvem valu je to bilo 700 €). Začenši z Beovičko, Janšo, Gantarjem itd. Pa da vidimo...
Pikica, jaz se sprasujem KDAJ bo te norosti ŽE ENKRAT KONEC, ker mi naročila rastejo, delavci pa ne bodo mogli prit delat.
Moja prognoza: TOLE BO GRDO. ZELO.
Sem malo "melanholočen" po 0,3l odličnega ruma, ker sem bil 9 ur za brusilnimi stroji v nekurjeni delavnici, pa sem se prepozno napravil za tole vreme in tolčem preventivo z "naravnimi sredstvi".
A so enostavno VSI poblesavili? Tole postaja1 prava groteska.
PS: MOŽAKAR ki mi polira ima "samo" 72 let in pozimi dela pri -15 v nekurjeni delavnici. Tablet NE POZNA, tako kot jaz. Bolana nisva nikoli.
Pri nas v službi je bila pozitivna sodelavka iz sosednje pisarne. Na NIJZ so ji dejali, da ni bila kužna, ker ni imela nekih simptomov. Čeprav smo bili z njo v stiku, nekateri tudi tesnem, se dejansko ni okužil nihče in večina sodelavk se je šla takrat samoplačniško testirat. Torej ta virus se tako zlahka očitno spet ne širi. Problem po moje so bedaki z akutnimi simptomi, ki se požvižgajo na vse in veselo hodijo naokrog ter visrus širijo. Teh pa ne znajo očitno poloviti.
Je pa pozitivno vsaj to, da grem lahko iz moje rdeče regije v Hrvaško rumeno. :)
[kren]Bi te rad videl junaka, ko ti bodo prinesli predihovalnik k postelji, pa boš rekel ne hvala, to je samo navadna gripa, jaz bi samo čajček prosu.
OK, z ukrepi miri koronapaničarje, ampak vsi Slovenci (na srečo) nismo koronapaničarji.
Fant in punca, ki živita v grehu, sodita v pekel, ne pa v fitnes.Ti imaš pa očitno še nek star katekizem iz leta 1856. Včasih je veljajo to za greh, ker so tako deali nezakonske otroke, s katerimi so imeli potem same težave. Danes otroke uvažamo iz Bosne in Kosova, tako da s tem nimamo več problemov.
[rx170]Nasprotujem sicer temu v obliki testa, ker mislim, da je korona nevarna in da bi bilo treba ljudi pozapreti po domovih, ne nasprotujem pa pravičnosti, da se vse spusti na recimo pol plače, da bodo vsaj doma in dali mir in pomagali, da bo tega čimprej konec.
Jaz bi vsem, ki dirigirajo zaprtja poprek (skoraj vsi so iz javnega sektorja) za čćas zaprtja, izplačeval toliko kot bodo dobili nadomestila tisti, ki so zaprti (v prvem valu je to bilo 700 €). Začenši z Beovičko, Janšo, Gantarjem itd. Pa da vidimo...
[jani1974]Če vsi pomremo od lakote, bo boj proti koroni uspešen :)
Nasprotujem sicer temu v obliki testa, ker mislim, da je korona nevarna in da bi bilo treba ljudi pozapreti po domovih
[Pyno]tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
Kakšne pare združili, hallooO, pa a misliš da ima kdo toliko časa, da bo vsakemu "paru" preverjal identiteto, priimek, poročen list, ... kaj pa kuruzjeki, ... in ko pa/če bi kdo tako preverjal, bi bil pa s5 ves halo kako si drznejo vas zasliševati in vstopati vam v zasebnost ...!!? Edino pravilno, za VSE isti vatli, in je najhitreje rešeno!
[Nollem]Ja, in maska sploh ne zadrži vsega. Če dnevno izdihneš 11m3 zraka in je samo 10% okuženega je to več kot 1m3 okuženega zraka. Če ga postaviš v vrsto je to več kot 20km. Vsem je treba prepovedat dihat, ker le tako bo boj s korono uspešen.
> [Pyno]
> Kakšne pare združili, hallooO, pa a misliš da ima kdo toliko časa, da bo vsakemu "paru" preverjal identiteto, priimek, poročen list, ... kaj pa kuruzjeki, ... in ko pa/če bi kdo tako preverjal, bi bil pa s5 ves halo kako si drznejo vas zasliševati in vstopati vam v zasebnost ...!!? Edino pravilno, za VSE isti vatli, in je najhitreje rešeno!
tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
[premza]Vse preventivno na respiratorje. Takoj kupit še 2 mio komadov. Pa priklop kot v Matrici
> [Nollem]
> > [Pyno]
> > Kakšne pare združili, hallooO, pa a misliš da ima kdo toliko časa, da bo vsakemu "paru" preverjal identiteto, priimek, poročen list, ... kaj pa kuruzjeki, ... in ko pa/če bi kdo tako preverjal, bi bil pa s5 ves halo kako si drznejo vas zasliševati in vstopati vam v zasebnost ...!!? Edino pravilno, za VSE isti vatli, in je najhitreje rešeno!
>
> tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
Ja, in maska sploh ne zadrži vsega. Če dnevno izdihneš 11m3 zraka in je samo 10% okuženega je to več kot 1m3 okuženega zraka. Če ga postaviš v vrsto je to več kot 20km. Vsem je treba prepovedat dihat, ker le tako bo boj s korono uspešen.
[kren]Ti ne razumeš. Ni cilj da rizične zaščitimo ampak da nerizične naredimo rizične.
Zakaj pa ne bi omejili stike in gibanje samo rizičnim, namesto vsem?
Če si mlad in zdrav, se gibaš po svežem zraku, sončiš... je verjetnost, da ti bo korona kaj hudega storila majhna. Če npr. otroku, ki ga korona sploh ne ogrža, nabijejo masko za 24/7 so ga takoj naredili bolj rizičnega. In ko pristane v bolnicu (tudi če zaradi vnetja oči, ker mu gre ves izdih v oči), ga testirajo za COVID in hitro lahko pristane v statistiki. In Kacin rabi statistiko on rabi visoke cifre.
[Nollem]Kakšna čudovita bolezen - kdor boleha za njo, lahko odteče 20 km v kosu...
tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
Paničarji ste že zdavnaj izgubili zdravo pamet.
Quarantine is when you restrict the movement of sick people.Noroste je razmišljanje, da je rizične možno zapreti. V praksi ni uspelo nobeni skupnosti.
Tyranny is when you restrict the movement of healthy people.
Stupidity is when you can’t tell the difference.
Razen tistim norcem, ki podpirajo in prakticirajo gulage, koncentracijska taborišča in prevzgojne kampe.
[Pokinimisi]tako je povedala Tina Bregant, zdravnica, pediatrinja, državna sekretarka na MZ... zato moramo tudi, če se sami sprehajamo po barju nositi masko, ker je pred nami lahko tekel okuženi s covid in je v zraku polno aerosolov, pa kapljic, pa oblak znoja. ni da ni.
>in ti okuži 20 km poti,
Hahaha. Okuzi ti 20 km POTI???? Kako se pa pot okuzi na tak nacin, da skace iz poti na ljudi?? Ker ce bi bilo/je to res, potem lahko pa kar v skret vrzemo priporocila, da moramo drzat distanco, a ne, brihta? Potem tudi drzi, da lock downi ne morejo delovat, niti noben drug ukrep, ker virusi lezijo vse povprek po "poteh".
[matjazfinance]ti kar razmišljaj po svoje. če ne bi bilo ukrepov bi imeli v Sloveniji 90.000 mrtvih, na celem svetu pa bi bilo okuženih 7 mlrd ljudi.
> [Nollem]
> tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
Kakšna čudovita bolezen - kdor boleha za njo, lahko odteče 20 km v kosu...
Paničarji ste že zdavnaj izgubili zdravo pamet.
[Nollem]Čaki mal - a ti temu res verjameš, ali le nadaljuješ moj sarkazem?
ti kar razmišljaj po svoje. če ne bi bilo ukrepov bi imeli v Sloveniji 90.000 mrtvih, na celem svetu pa bi bilo okuženih 7 mlrd ljudi.
(včasih res več ne vem)
[matjazfinance]Ne vem zakaj včeraj v Tarči niso vprašali Kreka kako je lahko strokovnjak po tem, kar je govoril marca. In ker je očitno politično nastavljen klovn.
> [Nollem]
> ti kar razmišljaj po svoje. če ne bi bilo ukrepov bi imeli v Sloveniji 90.000 mrtvih, na celem svetu pa bi bilo okuženih 7 mlrd ljudi.
Čaki mal - a ti temu res verjameš, ali le nadaljuješ moj sarkazem?
(včasih res več ne vem)
[Nollem]vse se je začelo, ko je en okužen pilot brez maske obkrožil svet in pri tem okužil CELOTEN PLANET.
> [Pyno]
> Kakšne pare združili, hallooO, pa a misliš da ima kdo toliko časa, da bo vsakemu "paru" preverjal identiteto, priimek, poročen list, ... kaj pa kuruzjeki, ... in ko pa/če bi kdo tako preverjal, bi bil pa s5 ves halo kako si drznejo vas zasliševati in vstopati vam v zasebnost ...!!? Edino pravilno, za VSE isti vatli, in je najhitreje rešeno!
[Nollem]Raziskava v prvem valu je pokazala, da je bilo okuženih 66.000 ljudi umrlo jih je pa 100. Z malo matematike je to potem 3.000 COVID smrti, če bi se okužili vsi. Vsako leto v Sloveniji umre več kot 20.000 ljudi.
> [matjazfinance]
> > [Nollem]
> > tako je, za vse enako. tudi tekači bi morali nositi maske, ne pa da trosijo aerosole naokoli. tekač ti mirno odteče 20-tko po barju in ti okuži 20 km poti, in ga boli k, če ima covid
>
> Kakšna čudovita bolezen - kdor boleha za njo, lahko odteče 20 km v kosu...
>
> Paničarji ste že zdavnaj izgubili zdravo pamet.
ti kar razmišljaj po svoje. če ne bi bilo ukrepov bi imeli v Sloveniji 90.000 mrtvih, na celem svetu pa bi bilo okuženih 7 mlrd ljudi.
In to je praktično edina raziskava na to temo v Sloveniji.
Zakaj jih ni več?
Se morda kdo boji, da bi se pokazalo, da virus sploh ni tako nevaren?
Od kje ti podatek 90.000. Ker je Kacin tako rekel?
»Kadar tečem, okoli mene nastane cel oblak tako potu kot tudi drugih tekočin, tudi aerosola. In takemu tekaču se je dobro izogniti,« lastne izkušnje razkriva Bregantova.Prav rad bi slišal njeno pojasnilo, kako bo maska na mojem obrazu ščitila druge pred mojim švicom. Predlagam, da v odlok zapišejo, da se moramo vsi diht zamotat v PVC (ali pa tiste folije, s katerimi ovijejo robo na paletah).
Ali lahko zunaj kadimo? Tega ne moremo početi z masko. Bregantova ni znala odgovoriti: »Sem zdravnica, kajenje ni dobro.« Pozneje je le dodala, da je kajenje podobno prehranjevanju – čeprav seveda nezdravo – in najbrž se z masko res ne da kaditi. »Upam pa, da jih bo čim več nehalo kaditi,« še pravi Bregantova.Biser od odgovora. Nekako tako, kot Kacinov odgovor ob koncu prvega vala epidemije, ki je na novinarsko vprašanje, kako vlada glede na vsesplošno sprostitev utemeljuje nedeljsko zapiranje trgovin odgovoril, da "trgovine ostajajo zaprte". Norčevanje, skratka. In pa de facto prepoved kajenja na prostem. Glede na to, da so kadilce že pregnali iz vseh zaprtih javnih prostorov, se bodo ti po novem lahko svoji razvadi predajali le še pri sebi doma. Pa ne na balkonu, ker je to že zunaj.
Kot je razvidno iz besedila odloka, ki smo ga prejeli, bodo maske potrebne tudi v osebnih avtih, če boste prevažali osebo izven vašega gospodinjstva.Neumnost. Lahko je frend pri meni doma na obisku brez maske, v avtu pa ne??? Poleg tega je avto zaseben prostor. Ne rabi policaj brezveze odredbe sodišča za preiskavo avtomobila (razen v določenih primerih).
Dovoljen pa je tranzit, je dejal Hojs. Če denimo potujete iz rdeče Ljubljane v Italijo, na Hrvaško, v Nemčijo, nimate težav. To je dovoljeno. A le tranzit, pravi Hojs. A opozarjamo, da v odloku tranzita do druge države ni zapisanega med izjemami. Na Odmevih je sicer Hojs dodatno pojasnil, da, denimo, v Trst iz rdeče cone ne smemo na kavo, lahko pa gremo urejat nepremičnino oziroma opravljati dejavnosti, ki so že med izjemami.Tokrat Hojsov biser. Iz povedanega izvemo, da je tranzit v tujino dovoljen, ampak samo, če imamo tam opravek, ki je že med izjemami??? Torej je tranzit v osnovi prepovedan. Itak pa tega sploh ni v odloku. Še to: če greš iz rdeče cone iz upravičenega razloga v tujino, se je dovoljeno ustaviti na pumpi, če te prime srat, ali se moraš posrati kar v avtomobilu? Kaj pa prehajanje iz ene rdeče stat. regije v drugo? Grem lahko iz Lj v Kranj?