Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Nantl sporočil: 1.160
[#2868369] 20.09.20 15:12 · odgovor na: Endimion (#2868278)
Odgovori   +    4
[Endimion]
> [alek14]
> > [UriahHeep]
> > Zaenkrat se o covidu ve samo to, da ga ni, saj ga še nobena obdukcija ni potrdila. Ravno nasprotno, obdukcije so prepovedane, da se ne bi ugotovilo, da ga ni in da bi banda v belem lahko še naprej kradla.
> >
> > Uriah Heep.
>
> Obdukcije so prepovedane, ker je truplo smrtno nevarno (za tistega, ki bi delal obdukcijo). Zato so tudi običajni pokopi ob odprti krsti prepovedani. Popolnoma resno.

A živ človek v bolnici na ventilatorju pa ni smrtno nevaren osebju, ki ga streže od predaj in zadaj? in je v stiku z njim 24/7?
Ehh moj endimion. Se mi načeloma nea da več ... ampak dve stvari sta me zmotli in moram.
Odgovor na zgornje:
Je nevaren. Osebje ni v stiku z njim 24/7. So smene in protikoli. To veš, nea zajebavaj.

Neverjetno mi je, kako lahko sicer izobražen človek, docela ausglajza v primeru, ko nečesa ne pozna zadosti dobro, in postane žrtev lastne paranoje.

IN še eno zanimivo metamorfozo opažam pri Tebi. Zadnje pol leta kriče viješ roke, kličeš DRŽAVO naj pošlje na ulice policijo in vojsko, naj omeji stike, premike ljudi, naj stasijevsko kontrolira vse in vsakogar. naj objavlja imena ljudi ki nočejo povedat s kom so bili v stiku. naj v maniri srednjega veka riše rdeče križe na hišah ljudi, kjer je nekdo okužen (da bo alek vedel, da v ono ulico se pa ne sme it). Naj posega v vse pore človeškega življenja... zato, da se bo TVOJA RIT POČUTILA VARNO....
...in to po tem, ko si tule 10 let na vse tipke besno tulil, da se ta ista DRŽAVA nima kaj vtikat v tvoje življenje, ker je to komunistično, rdeče, udbaško et cetera... Da ti SAM najbolje veš, kaj in kako boš počel s svojim življenjem.

Ja pa daj to začni udejanjat v praksi. zazidaj se v hišo, in počakaj da tale skret s korono mine. Vmes pa pusti vsem ostalim, da tole poskusimo prebavit s čim manj negativnih vplivov na naše fizično in mentalno zdravje. Z izjemo Tebe, se že tule vsi nekako strinjamo, da o samem virusu marsičesa ne vemo, in tudi uradna medicinska znanost vsak dan o tem zve nekaj novega. Preveč je znanih in neznanih neznank, da bi lahko rekli tale ukrep je pa tapravi. Ti pa v to, že tako zmedeno situacijo, s svojo paniko, v vse skupaj vnašaš še nepotreben šum.
Jasno je, da se vsak dan nove stvari naučimo o virusu. Ampak ...
Preveč je znanih in neznanih neznank, da bi lahko rekli tale ukrep je pa tapravi.
Je ignorantstvo prve klase.
Stvar gre takole v znanosti ... kar vemo, vemo ... če vemo da maske preprečijo 90% prenosov to vemo in se ne bo spremenilo. Recimo potek glede mask je sledeč: Najprej se je razlagalo, da maske nosimo zato da zaščitimo druge. Ker je bil zato narejen poskus. Ponovljen in .. rezultati so bili jasni. In so še vedno taki kot so. Nato se najde nekdo ... ki se gre igrat druge stvari ... in pride do tega da ti maska viral load zmanjša in zato imaš večjo verjetnost za blagi potek bolezni. Zdaj ... prva ugotovitev se ni spremenila, dodala se je druga. Tako znanost pač deluje. Da se o tej temi oglašajo politiki in vsak kurac ki ima pet minut časa nea koristi. Mimogrede zdravnik =/= znanstvenik. Znanost je znanost.

Res res je škoda, da je tako malo in tako podhranjeno izobraževanje o znaosti in znanstvenih metodah v osnovni šoli. Tvoje razmišljanje je lep primer kako se ne sme. Logične napake sledijo druga za drugo. Opoziril sem na dve ... je še kakšna.
Imho je to stvar, ki bi jo dandanes ne smel delati človek z končano osnovno, je pa zelo pogosta tudi pri zelo izobraženih kadrih. Žal.

Da zaključim z citatom v tvojem stilu: "Le čevlje sodi naj Kopitar!"
shevchenko sporočil: 21.898
[#2868370] 20.09.20 15:38 · odgovor na: najobj (#2868363)
Odgovori   +    1
a ti razumes, zakaj pogacar po tem veleuspehu poudarja to, da so zelo dobro nastudirali traso kronometra? a ker je drugi niso nastudirali ali kako?

pa da ga je trikrat odpeljal ze prej in je lahko na dan kronometra pocival?

a od tu sta kao prisli te dve minuti, ki ju je nabil rogli v tej dirki zivljenja?

pa zakaj si vedno da masko, ki pase na majico? a je mel zeleno masko tudi pripravljeno?

jaz ne razumem nicesar.
Nantl sporočil: 1.160
[#2868371] 20.09.20 15:45 · odgovor na: alain (#2867951)
Odgovori   +    2
[alain]
Še enkrat čist simpl vprašanje, zakaj se v medijih pojavlja samo absolutna številka okuženih in ne bolnih, ne pa relativna številka, ki je že ves čas enaka v zadnjem času med 3 in 4% testiranih? Zakaj se je treba iti strašenje ljudi kot da število okuženih raste, čeprav to ni res? Kdo ima tukaj interes?
Kaj ti naj na to odgovorim ....
Absolutna številka okuženih je pač število okuženih. To je relevanten podatek.
3% ali 4% ne... je odvisna od števil testov in ni enak podatek kot št. okuženih.

Četudi bi ti rad da je to enako pač ni. In če se ti zdi da število okuženih ne raste, to pomeni da se ti pač to zdi ... in da ne ločiš med realnostjo in željami.

Ti imaš tukaj očitno nek interes ... ker hočeš prikriti relevanten podatek z nekim procentom ... in ker nea kužiš razlike (Ali pa nočeš), zaključiš da strašijo ljudi itd itd ...

Glej na nivoju, kjer nisi osebno prizadet (jabolka in klet):

Če dans poberem iz drevesa 100 jabolj, in jutri 60 jabolj in pojutrišnjem 40 jaboljk .... in vsakokrat dam jabolka v klet. Mi število jabolj v kleti raste ali pada ali je enako ?
Ker prvi dan sem (dajmo se delat da je na jablani 1000 jabolj) pobral 10% , drugi dan 7% in tretji dan 4,8% in torej število jabolk v moji kleti pada ?

In še zadnjikrat ... tvoje čist simpl vprašanje je glupo. Ker ni prav postavljeno, ker je kar nekaj ... idi v šolo še enkrat.
rx170 sporočil: 6.905
[#2868372] 20.09.20 16:08 · odgovor na: (#2868359)
Odgovori   +    1
[alek14]

Prvič, če na lokacijah, kjer sem se domnenvo okužil glede na njihovo estimacijo po količini zaznanega virusa ni nikogar drugega pozitivnega enostavno tega ne morejo z gotovostjo trditi.

In drugič. če samo 10% ljudi v karanteni postane pozitivnih, to pomeni, da je od 1000 ljudi, 900 ljudi v karanteni po nepotrebnem.
bc123a sporočil: 48.253
[#2868373] 20.09.20 16:30 · odgovor na: (#2868098)
Odgovori   +    9
[abohte]
> [bc123a]
> Pa še nekaj je. Delodajalci imajo mehanizme kako folk prisilijo k držanju ukrepov. Odpoved delovnega razmerja, odbitke pri plači.
>
> Tega vzgojiteljice ki jim not rinejo starši brez mask nimajo!

To malo spominja na tisto, fak kako naj pridem do Frankfurta, če Adria ne bo letela tja. Si se ti rodil z dvema levima rokama?

Imajo vzgojiteljice pa druge mehanizme.
G. Jože nadenite si masko, ali pa zapustite sestanek.
Jože: "Ne bom".
Potem pa prestavljam sestanek na naslednji teden. Hvala za prihod in nasvidenje.

Bi rad videl junaka, ki bi vztrajal in zajebal ostalih 20 staršev.
Ti pojma nimaš kako je v javnem sektorju. Ti starši bi potem klicali ravnateljico in vzgojiteljica bi šla naslednji dan na zagovor. Ne starš.

Javni sektor nima vedno zdrave pameti, in če hočeš iti na nož moraš imeti rezervno službo že zrihtano.

Vodstvo tega istega vrtca je poslalo čistilko pucat prostor kjer se je zadrževal potrjeno okuženi, brez da bi ji povedali da je bila okužba. "da ne bi širili panike".
[#2868374] 20.09.20 16:42 · odgovor na: (#2868099)
Odgovori   +    7
[abohte]
> [bc123a]
> V bistvu bi rad da se ljudje, ki so ostali na robu eksistence oglasijo. Ampak ne z "maske so brezveze, hočem da se ukrepi ukinejo, hočem nazaj svet kot je bil pred marcem!". Ampak s tem da točno povedo kakšne probleme imajo. Pa bomo lahko debatirali in naciljali ukrepe tako da bo čimmanj škode za vse.

Saj to že ves čas govorijo. Ampak pametni, ko so ti, se odzivajo na način, ne čujem dobro in vadi pendreke. Malo se sprehodi čez svoje poste.

Ampak sedaj, ko se je raja zbudila, se pa vlečeš nazaj in pa.... vrnimo se k dialogu. Če si pametoval pol leta, pa pametuj še naprej...
Ne bo šlo tako izi, sorry. Vsi ti težijo z antimaskerstvom zato, ker nočejo povedati, kakšne probleme imajo. Zato so pa glavni pri antimaskerstvu slovenski zabavljači, katerih kariera temelji na tem da so uspešni, čeprav imajo zasebno morda kup dolgov, koncerti niso bili uspešni, podjetniški podvigi tudi ne, praskajo pa denar z malimi nastopi.

Zato Tanja Ribič nori z balkanijado da je edina ki ne nosi maske na avionu in na angleškem letališču. Nikoli ne bo priznala, da ima morda finančne probleme, da je morda familija itak dolžna zaradi neposrečenih podvigov in da že prej ni bila ful uspešna, da je to bil samo imidž.

Skratka, dvolični so bili prej, in v koroni so doublali down.
[#2868376] 20.09.20 16:46 · odgovor na: (#2868100)
Odgovori   +    6
[abohte]
> [bc123a]
> Če te je pri koroni samo smrti strah, si očitno bil v jami zadnje mesece, ko smo imeli kompleten shutdown zdravstva.

Kompleten shut down zdravstva imaš lahko zaradi komarjev, če imaš na oblasti dovolj pretegnjenega, da vidi v komarjih največje nevarnost za obstoj človeške vrste.

Je pa zdravstvo funkcioniralo tudi v jarkih 1. svetovne vojne ter med izbruhom španske gripe.
Ja, ker v tistih časih ni bilo "demokracije" in bebcev na fejsbuku, v ZDA so te pa tudi na cesti ustrelili če si bil "pameten" glede tega da ne boš nosil maske.

V Beogradu ob izbruhu črnih koz v času jugoslavije so kliniko kjer je prišlo do največjega izbruha enostavno izolirali, zabili dile na vrata in okna in policija je pazila da ni noben šel ven.

Ampak sedaj "demokracija" v kateri so najglasnejši bedaki.
alain sporočil: 5.172
[#2868378] 20.09.20 16:55 · odgovor na: Nantl (#2868371)
Odgovori   +    0
Jabolka v kleti tudi poješ oziroma ljudje ozdravijo in zato tudi tvoja razlaga ne zdrži resne obravnave...ma lej pustiva en druzga pri miru pa bo brez žalitev.
[#2868385] 20.09.20 17:38 · odgovor na: (#2868383)
Odgovori   +    1
[alek14]
> [rx170]
> > [alek14]
> Če pogledamo, koliko ljudi v karanteni postane pozitivnih, vidimo, da približno 10%. To pomeni, da epidemiologi delajo delo dobro, racionalno in na znanstveni osnovi. Njihov izid dela pa je merljiv.
>
> Prvič, če na lokacijah, kjer sem se domnenvo okužil glede na njihovo estimacijo po količini zaznanega virusa ni nikogar drugega pozitivnega enostavno tega ne morejo z gotovostjo trditi.
>
> In drugič. če samo 10% ljudi v karanteni postane pozitivnih, to pomeni, da je od 1000 ljudi, 900 ljudi v karanteni po nepotrebnem.

Po nepotrebnem bi bili samo, če bi vnaprej vedel, da tih 900 ni okuženih. To izveš, ko jim karantena poteče.
S tem, ko so v karanteni si teh 10% izločil iz kroga širjenja epidemije. S tem, ko si jih izločil (čeprav z 10x varnostnim robom), si reprodukcijsko število epidemije R, znižal za 40%. Skaratka, "comprehensive contact tracing" je tisti ukrep, ki od vseh (razen lock-downa) najbolj zniža R. Maske ga znižajo recimo za 20%.
Reciva, da je R0 (to je tisti brez ukrepov) 2,5-3,5. Ukrepe moraš tako nanizati, da skupaj znižajo dejanski R pod 1. Cilj je, da skušaš najti take ukrepe, da se lahko ogneš destruktivnim ukrepom, kot je polni lock-down. Zato je sabotiranje dela epidemiologov in sabotaža nošenja mask na koncu dneva strel v lastno koleno.
Kar jaz pravim, da včasih pač ni možno točno določiti vira okužbe in da velik del nepojasnjenih virov okužb ne pomeni nujno nesodelovanja z epidemiologi (mimogrede ne kritiziram njih, precej pa dvomim v sposobnost njihovih šefov).

Če je res samo 10% pozitivnih primerov že v karanteni, potem je z odrejanjem karantene nekaj narobe.

R je po IJS že nekaj tednov nad 1.

Tudi nadzori inšpekcijskih služb ne poročajo o velikem številu kršenja ukrepov (ne pri lokalih, ne pri nagobčnikih). Torej lahko sklepamo, da je vpliv ukrepov precenjen? Btw. Avstrija včeraj 808, kar pomeni, da tuni oni očitno niso pridni pri ukrepih (da ne naštevam nekaterih ostlaih držav, ki prav tako niso Balkanci)

Kar se lockdowna tiče, pa je menda danes glede na številke jasno, da je šlo za zgrešeno strategijo na dolgi rok.
[#2868392] 20.09.20 18:40 · odgovor na: (#2868387)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: alain 20.09.2020 18:42
Ja bravo Alek 3x sem te vprašal in zdaj v odgovor drugemu priznavaš, da je nošenje mask v šolah en navaden debilizem, ker se otroci tako ali drugače križajo....kako je težko priznati, da je kakšen ukrep tvojih prjatlov epidemiologov totalen kretenizen in bull shit. In ker počnejo take debilizme, pač nimajo in ne bojo imeli nobenega zaupanja med ljudmi...
premza sporočil: 4.276
[#2868398] 20.09.20 19:51 · odgovor na: (#2868394)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: premza 20.09.2020 20:02
[alek14]
> [alain]
> Ja bravo Alek 3x sem te vprašal in zdaj v odgovor drugemu priznavaš, da je nošenje mask v šolah en navaden debilizem, ker se otroci tako ali drugače križajo....kako je težko priznati, da je kakšen ukrep tvojih prjatlov epidemiologov totalen kretenizen in bull shit. In ker počnejo take debilizme, pač nimajo in ne bojo imeli nobenega zaupanja med ljudmi...

Prizam, da so prevagali prav tvoji argumenti in dejasnko stanje v ZDA - ne gre. Šole bo verjetno treba zapret.
Šolarji, sploh tisti v prvi triadi, letos povečini ponavljajo snov lanskega leta. Delo od doma se je obneslo pri polovici, pri drugi polovici pa sploh ne. Pol otrok je med karanteno še tisto, kar so se prej v šoli naučili, pozabilo.
Zapiranje šol bo katastrofa.

Mi smo otroke najprej zapufali za 100 let in jih naredili sužnje bank, zdaj jih bomo s sterilnim okoljem naredili imunokriple odvisne od farmacije, na koncu pa jim bomo vzeli še pravico do izobrazbe, da se ja iz dreka v katerega jih rinemo, ne bodo nikoli več izvlekli.

Važno da se imamo stari prdci fajn. A ne alek.
premza sporočil: 4.276
[#2868403] 20.09.20 20:18 · odgovor na: (#2868401)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: premza 20.09.2020 20:19
[alek14]
Šole lahko zapremo za 1 leto (sploh ni treba, da bi imeli pouk na daljavo) in se ne bi popolnoma nikjer poznalo.

Trg dela mladih kadrov preprosto ne rabi več tako zelo ker je v glavnem nekompetenten ali pa vsaj delomrzen. Sicer pa obstoječih mladih brez dela ni v neobenem pomanjkanju.
Tudi fašistov svetu ne manjka, tako da greš brez škode na šit listo.
[#2868407] 20.09.20 20:57 · odgovor na: premza (#2868403)
Odgovori   +    1
Tip je res pravi naci, skrit na svojem podstrešju od koder bi komandiral Sloveniji, legenda...
[#2868409] 20.09.20 21:06 · odgovor na: (#2868382)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: bc123a 20.09.2020 21:07
[abohte]
Seveda so črne koze v Stockholmu uspeli ustaviti 10 let prej brez ukrepov, kakršne je uporabil Tito, da je po MASPOK-u utrdil svojo totalitarno oblast. Pa jim je uspelo. Le bedaki lovijo z macolo muho po dnevni sobi.
Aha, kaj točno? Recimo, cepili so 112.000 ljudi, jugoslavija pa takrat 18 miljonov.

Je razlog da se o svedskem izbruhu komaj govori, ker je bil jugoslovanski precej vecji.

Ce bi takrat ne resno zagrabili epidemije (dobili so tudi neko priznanje WHO) bi se hudič razširil po celi evropi.
[#2868413] 20.09.20 21:27 · odgovor na: (#2868399)
Odgovori   +    10
[Pokinimisi]
In bc se je vrnil iz FTja, so ga ocitno imeli pun kurac s to njegovo agendo in je hitro pritekel nazaj v varno zavetje financ :D
Narocnine ze dolgo nimam vec naročenih (zato ne komentiram članka Simone, ker ga ne vidim), ft pa bo zdaj zdaj, nemirni mi je pomagal najti ceneje varianto kot so Finance.

Prišel sem sem pogledat kakšni so odzivi na ukrepe, ki jih pozna veliko zahodnih držav, in ugotavljam, da čist pričakovano folk nori, Kotnik pa ima očitno poln kurac oslarij Simone.

Neverjetno kakšna debilana je tale slovenija, ko folk poroča da ti Ikea v vilešu zmeri temperaturo preden greš not, in Ikee so ogromne trgovine.

Ampak očitno mi RABIMO en tak bergamo, da bo vsak kdo poznal nekoga, ki je umrl, potem pa tudi razumni, gospodarstvu neškodljivi ukrepi ne bodo problem.
[#2868415] 20.09.20 21:28 · odgovor na: (#2868300)
Odgovori   +    2
[Pokinimisi]
Delež okužb neznanega izvora je tako tako. Ne moreš vedeti, ali človek res ne ve ali pa samo laže, da ne ve. Če ni že "na daleč" jasno, od kje izvira okužba, ne obstaja način, da to izvemo. Meni je to ok in pravilno, ker jaz zastopam stališče, da je to just another virus in me nihče nima pravice zasliševati, s kom se družim in kaj počnem. Ampak jaz sem morilec šibkih, tako da me je potrebno policijsko in sodno preganjati :)
Upam da te pendrek doseže prej kot pa kakšna huda varianta korone. Preživeli pravijo da ni primerjave.
[#2868416] 20.09.20 21:34 · odgovor na: (#2868381)
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: bc123a 20.09.2020 21:34
Samo ne mi s splošnimi, da ne vem, kako je v javnem sektorju. Ker jaz vem za zdravnico, pedatrinjo, v javnem sektorju, ki je rekla, da necepljenih otrok ne sprejema. Pa nikome ništa.
Dude, v vrtcu kjer dela moja so zatajili primer corone (starš ki je bil potrjeno okužen naslednji dan je prišel med čakanjem na rezultat testa na roditeljski sestanek). Zatajili so ga čistilki ki so jo poslali prostor čistit, čistit zato ker so izvedeli da je bil pozitiven. In glede da oni norc Nikita Xaver še ni v zaporu, mojo povsem podpiram da se ne izpostavlja. Če kdo hoče uveljavljati pravila, naj poskrbi za varnostnika, da bo težake ven vrgel, tako kot so Xaverja ven zabrisali iz Merkurja. Zato je pa potem začel po šolah težiti, tam je varneje, ker šole nimajo profi varnostnikov.

Ker demokracija on tip še vedno straši okrog. J**** se vsi skupaj antikorona protestniki, prav zaslužite si eno fajn okužbo "ker ne verjamete".
[#2868425] 20.09.20 22:22 · odgovor na: bc123a (#2868413)
Odgovori   +    5
Prišel sem sem pogledat kakšni so odzivi na ukrepe, ki jih pozna veliko zahodnih držav, in ugotavljam, da čist pričakovano folk nori, Kotnik pa ima očitno poln kurac oslarij Simone.
Folk nori nad ukrepi, ker so:
- nekateri med njimi nelogični in idiotski
- ker so nepravilno skomunicirani
- ker tisti, ki jih predlagajajo delujejo diletantsko
[#2868430] 20.09.20 22:51 · odgovor na: (#2868428)
Odgovori   +    4
[abohte]
> [rx170]
> >Prišel sem sem pogledat kakšni so odzivi na ukrepe, ki jih pozna veliko zahodnih držav, in ugotavljam, da čist pričakovano folk nori, Kotnik pa ima očitno poln kurac oslarij Simone.
>
> Folk nori nad ukrepi, ker so:
> - nekateri med njimi nelogični in idiotski
> - ker so nepravilno skomunicirani
> - ker tisti, ki jih predlagajajo delujejo diletantsko

Tako. Za bc123a bi bilo fajn, da pogleda, kako vlada komunicira ukrepe v tujini in kako pri nas. O tem je tudi Ihan pisal.
Ja, in folk še bolj popizdi, ko tisti, ki ukrepe sprejemajo, se jih sami ne držijo.
- sprehod ob Kolpi ko je folk zaprt v občine
- igranje golfa in pot skozi 21 občin
- Kacinova potovanja na Krk
- Beovička sname masko in da jo da na govorniški pult, ki so se ga prej dotikali vsi govorci
in še kaj bi se našlo.

O govorjenju na pamet in iskanje krivcev za večanje dnevnega števila pozitivno testiranih brez kakršnegakoli dokaza, je pa nekaj kar že od marca kritiziram.
Endimion sporočil: 11.172
[#2868445] 21.09.20 07:08 · odgovor na: rx170 (#2868430)
Odgovori   +    6
[rx170]
> [abohte]
> > [rx170]
> > >Prišel sem sem pogledat kakšni so odzivi na ukrepe, ki jih pozna veliko zahodnih držav, in ugotavljam, da čist pričakovano folk nori, Kotnik pa ima očitno poln kurac oslarij Simone.
> >
> > Folk nori nad ukrepi, ker so:
> > - nekateri med njimi nelogični in idiotski
> > - ker so nepravilno skomunicirani
> > - ker tisti, ki jih predlagajajo delujejo diletantsko
>
> Tako. Za bc123a bi bilo fajn, da pogleda, kako vlada komunicira ukrepe v tujini in kako pri nas. O tem je tudi Ihan pisal.

Ja, in folk še bolj popizdi, ko tisti, ki ukrepe sprejemajo, se jih sami ne držijo.
- Beovička sname masko in da jo da na govorniški pult, ki so se ga prej dotikali vsi govorci
in še kaj bi se našlo.

O govorjenju na pamet in iskanje krivcev za večanje dnevnega števila pozitivno testiranih brez kakršnegakoli dokaza, je pa nekaj kar že od marca kritiziram.
Delež pozitivnih narašča. ne le absolutno število pozitivnih testov.
shrani.si/f/1F/Pj/12...200918.png

virr za graf: www.nijz.si/sites/ww....2020.xlsx

Rahel trend navzgor se prepozna. Čeprav, kot vidiš, so podatki precej razmetani.

Starostna struktura zaznanih primerov pa pokaže, da je med 45 do 65% primerov v starostnem rangu 15-45 let. se pravi aktivna populacija. Ki tole več kot očitno precej dobro preboleva.

Se pa strinjam z napisanim. Ukrepi, kot jih zdajle sprejemajo so marsikdaj nelogični in slabo skomunicirani z javnostjo. Če že pogledaš Kacinovo, da bo temperaturo lahko merila le za to usposobljena oseba.. Že pri nas v firmi je to sprožilo salve smeha. Tečaj iz merjenja temperature. Šnel kurs.

Dopuščam pa možnost, da je to pot oblast vsebinsko bolj previdna z uvajanjem nekega zapiranja, ker je prva runda, ki je bila zelo na hitro, povzročila masaker v ekonomiji, debelo lukno v javnih financah, in pri ljudeh povzročila revolt. Izkazalo se je, da so bili over-kill. Skratka pizdarija ni bila takega ranga, da bi to lahko docela upravičil. Zdaj a je bila pizdarija manjša prav zaradi ukrepov, ali pa so bili ukrepi preostri.. prepuščam za vajo komu drugemu.
anon-485444 sporočil: 1.924
[#2868448] 21.09.20 07:34
Odgovori   +    3
"Give a man a mask, and he will show you his true face." Oscar Wilde (1854 - 1900)
anon-485444 sporočil: 1.924
[#2868467] 21.09.20 09:03 · odgovor na: (#2868454)
Odgovori   +    2
[Pokinimisi]
... do sedaj ni še NIHČE razložil, kakšna razlika je med prehladom, ki in ko gre na pljuča in covidom, ki in ko gre na pljuča.
Na www.wishtv.com/news/...ed-of-flu/ so pisali kako gripa vpliva na pljuča in kako covid.

"In an article published by the New England Journal of Medicine, researchers assessed seven lungs from patients who died from complications of the coronavirus and compared them to seven lungs from those who died from flu complications. Ten uninfected lungs were also included, but the main goal was to determine if differences existed between the two types of infected lung tissue.

Similarities existed between the autopsied flu and COVID-19 lungs. Both had excessive mucus in the small, lower portion of the lungs. Both types of infected lungs also showed excessive immune cells in the blood vessels, which is associated with disease progression.

However, coronavirus-infected tissue showed additional features, such as blood clotting and bleeding in the blood vessels. The biggest difference, however, was the presence of microthrombi, a type of blood clot that occurs in the smallest blood vessels and is associated with severe respiratory failure. COVID-19 patients were nine times more likely to have these than those who passed from influenza."
najobj sporočil: 33.171
[#2868572] 21.09.20 13:37 · odgovor na: (#2868380)
Odgovori   +    1
[alek14]
V kleti je radon...

Podstrešje je. :)))
... čuj, pa si ziher, da ti streha dobro dihta in da ti na podstrešju tik pod streho korona ni malo preblizu ? ...
najobj sporočil: 33.171
[#2868574] 21.09.20 13:46 · odgovor na: rx170 (#2868430)
Odgovori   +    2
[rx170]
> [abohte]
> > [rx170]
> > >Prišel sem sem pogledat kakšni so odzivi na ukrepe, ki jih pozna veliko zahodnih držav, in ugotavljam, da čist pričakovano folk nori, Kotnik pa ima očitno poln kurac oslarij Simone.
> > Folk nori nad ukrepi, ker so:
> > - nekateri med njimi nelogični in idiotski
> > - ker so nepravilno skomunicirani
> > - ker tisti, ki jih predlagajajo delujejo diletantsko
> Tako. Za bc123a bi bilo fajn, da pogleda, kako vlada komunicira ukrepe v tujini in kako pri nas. O tem je tudi Ihan pisal.
in še kaj bi se našlo.

... čuj, pozabil si na dobesedno kretensko forum.finance.si/?m=...478&single aplikacijo #OstaniZdrav, ki bi jo glede na delovanje Bluetooth tehnologije zaradi nepotrebnega in za imunski sistem škodljivega stresa morali prepovedati, namesto da jo reklamirajo kot čudežno odrešitev za slovenski narod ...

P.S.: zanimivo je, da noben medij ne poroča, koliko prestrašenih ljudi si je ob rekordnih (meritvah!) okuženosti podobno aplikacijo na novo naložilo drugje po Evropi ...
[#2868575] 21.09.20 13:54 · odgovor na: bc123a (#2868415)
Odgovori   +    6
[bc123a]
Upam da te pendrek doseže prej kot pa kakšna huda varianta korone. Preživeli pravijo da ni primerjave.
Ker so vsi ki so preživeli hudo obliko korone imeli to čast da lahko to primerjajo... in jih fasali s pendrekom... One starčke iz DSO so stražmojstri po tem, ko so preboleli (v kolikor niso umrli) nabijali s pendreki... da nekako poznajo razliko.

Kokrat si jih pa ti fasal s pendrekom, da lahko to tako lahkotno ponujaš kot opcijo? Kolikokrat so te stresli s teaserjem, ali pa kar na roke nabunkali policaji, da jemlješ to kot nekako zdravilo za vse one, ki se žalibog ne strinjajo s to tvojo policijsko izvedbo kontrole ljudi ob koroni.

probaj na sebi, predno tako lahkotno deliš te tvoje recepte. Lahko tudi to storitev naročiš... ti bo kaka Domina s pendrekom nekaj reber polomila pa zobe.. pa se pol preštejmo, ali je pretepanje ljudi tako čudodelno.

Takoj ko bodo policisti prvič nekoga nalomili zaradi "neupoštevanja" ukrepov.. si lahko prepričan, da bo v ta prvi petek ne 3.000 ljudi na biciklih ali peš... ampak 30.000 ljudi, ki bodo blazno besni. In če jih bodo tepli policaji še tam, lahko za oblast čez noč rata zelo zelo grdo.

IN še enkrat. Kaj od vseh tvojih receptov, kako naj se ljudje ravnajo... TEBI preprečuje, da jih ne udejaniš pri sebi. zazidaj se v hišo, pa počakaj da mine. Te kdo sili se družit, iti ven, iti v polno trgovino? Nihče. Hrano lahko komot naročaš od doma, pa pazi.. nikoli ne veš kdo vse je ono plastiko v kateri je narezan pršut v roke prijel... pa če je razkužil vse.. Te kdo sili it na poln avtobus? Te kdo sili it kamorkoli? Lockdown smo že imeli. Samo nadaljuj ga. A ga nadaljuj sam pri sebi. Samoizolacije TI NIHČE NE BRANI!!!! Ostalim pa pusti, da z apliciranjem smiselnih ukrepov nekako prebrodimo tole, kar se dogaja.

Ti, Alek, in še marsikateri prebivalec podalpske kneževine trpite zdajle... za sindromom nesrečnega človeka. Ker je VAS strah, enostavno ne razumete (v tem delu niti niste sposobni razumet, ker na celo stvar gledate iracionalno), da pa obstaja sploh drugačen pogled na to. In ko vam ga nekdo pokaže (Kot vidiš so pota lahko različna), niti ne kontemplirate ideje. Edini zveličavni način za premagat tole Korono so izolacija ljudi, skafandri kot pri Črnih kozah, ter mlatenje državljanov, če se tega ne držijo. Pa zakaj bi jih pa tepli. Dajmo jih streljat. 3.5dag svinca pa maš problem rešen, kajne? In prav zarad takih, kot ste vi.. imajo po pol leta Brozovići Ribičke, in Potrči čedalje več občinstva. Pa je njihov poziv k splošnemu in generalnemu nespoštovanju OSNOVNIH navodil ravno tako NAPAČEN! In oni del, kamor sam spadam, ki pa proba trezno gledat na vse skupaj, in se zavzema za oukrepe, ki naj bodo smiselni tako po časovnem tempiranju, kot intenziteti,... ostajamo v manjšini. Čedalje večji.

francija podira rekorde, Italija podira rekorde... ma ves svet podira rekorde... ampak kje so pa zdaj gomile trupel? KJe so pa v drugi rundi razsuti zdravstveni sistemi? A je kje Bergamo V2? None that I know of. že 10 dni pri nas prebijamo rekorde prejšnje runde... ampak.. število mrtvih pa ne rase. A da sistem ne bo prenesel bolnih? Ni opreme? A nismo nekih 200 milijonov robe nakupili? od ventilatorjev, ki so dobri, pa najboljši...? Počivalšek te vlade ni nafilal skladišč po tem ko je počivalšek te vlade ugotovil, da so prazna, in prazna je pustil počivalšek prejšnje vlade.

Ti pa se resno zamisli s tem tvojim pozivanjem k pretepanju s pendreki. Ker ni več smešno... je bolno. In žalostno.
[#2868577] 21.09.20 13:57 · odgovor na: anon-485444 (#2868467)
Odgovori   +    0
A ni Alek14 rekel, da so obdukcije pacientov s Covid-19 prepovedane, ker bojda ono truplo predstavlja smrtno nevarnost za patologe?

Kako so lahko torej delali disekcijo pljuč?
[#2868584] 21.09.20 14:17 · odgovor na: (#2868578)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: Endimion 21.09.2020 14:20
Daj mi link....

Edit. Sem se sam potrudil:
www.slovenskenovice....usa-305101
Po izbruhu pandemije v začetku aprila so na Institutu Roberta Kocha, ki je v Nemčiji pristojen za obravnavo nalezljivih bolezni, dejali, da se je treba izogibati notranjim pregledom umrlih oseb, obdukcije ali drugih posegov, ki bi lahko botrovali prenosu prek zraka. Tudi patologi so dobili navodilo, naj ne opravljajo obdukcij. Kasneje so mišljenje spremenili in se opravičili. Čim več pregledov je treba, saj gre za novo bolezen, kjer je treba marsičemu priti do dna, so sporočili kasneje. A seveda pod strogimi ukrepi za varovanje zdravja ljudi.
Pa verjetno bi hitro še kje drugje kaj našel :)
[#2868587] 21.09.20 14:26 · odgovor na: (#2868586)
Odgovori   +    6
in največji štos je v tem, da tako bc123a, kot alek14... sta obupna zagovornika umika države iz vseh por NJUNIH življenj, pa Lassez Faire, pa free market, pa država tace stran... Do pred pol leta.

Danes pozivata državo, (ki jim je prej predstavljala ultimativno zlo), da rešuje problem njune prekomerne paranoje. bc123a celo z organi reda in miru. Da naj tepe ljudi.
[#2868588] 21.09.20 14:32 · odgovor na: (#2868586)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: alain 21.09.2020 14:40
Volim takoj...kot sem že nekje drugje napisal, kolesarje preziram, ker mi je njihova agenda kar nekaj v tri krasne in ko vidim Jaso Jenulla kot nekega neformalnega vodjo, me srat prime, ampak proti korona histeriji pa grem protestirati takoj in tudi volim takoj...in tej vladi se bo zgodilo točno to, da se bodo na koncu združili tisti, ki so po političnem prepričanju proti in taki, ki smo proti korona histeriji...
[#2868589] 21.09.20 14:38 · odgovor na: Endimion (#2868575)
Odgovori   +    0
Alek in bc pač zagovarjata čisto naci sceno in kot si sam ugotovil, je bilo še pred malo več kot pol leta čisto drugo razmišljanje o državi...najbolj žalostno pa je, da se ne zavedata svojih nacističnih stališč, ampak po drugi strani tudi od množičnih morilcev dejanja ne moremo primerjati z možgani normalnih ljudi, ker oni pač imajo drug film v glavi...

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

new-qetesh