Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vlada določa obvezno merjenje temperature za zaposlene in obiskovalce. Vsi z vročino bodo napoteni na bolniško. Kako in v kakšnem postopku naj obisk pošljem na bolniško? In kaj, če noče?
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
;-)
LpA
p.s.: >8h/dan... edini "problem", ki ga imam je da me gumice "rezejo" za usesi... ampak ni blema nisem #snowflake... :-)
[alain]Nosim masko z ventilom in nimam problemov, ki jih navajaš. Ima pa maska z ventilom slabost, je dražja od običajnih mask.
Obupno se počutim z masko in tako je 99% ljudem. Težko se diha lasten izdihani zrak, očala se mi rosijo ...
[alek14]Psihopatko vzgajanje mladine je danes business as usual.
> [alain]
> Kolesarje preziram, ampak za otroke bi pa šel takoj protestirati na ulice, ker tole kar se pa zdaj dogaja pa je že višek. Otroci ne smejo odraščati kot roboti, brez druženja, brez igre, brez objemov, brez socialnih stikov....to je norost!!!!!!!!!
Če pobrskamo po zgodovinskem spominu, so otroci predhodnih generacij še kaj hujšega dali skozi. :) Vojne pa te zadeve. Pa so kar v redu odrasli.
Pretirano razvajanje in ujčkanje lahko otroke privede v sociopatološke probleme, ker ne dobijo v mladosti dobrega občutka za prav pa narobe. Popoln egoizem je fajn za otroke, samo ne pozabit, da bodo zaradi tega outcasti tako kot so npr. Jankovićevi.
Včasih moramo ljudje tudi skupaj držat - kar pomeni, da morajo nekateri iz skupine tudi kakšno pogoltniti, da lahko cela ekipa uspe.
Maske za otroke so sedaj obvezne tako v EU in ZDA. Ker to ni trajno, ne vidim kako bi otroce zaradi tega kako škodo utrpeli. Tudi, če bi šolanje za eno leto ustavili, se to ne bi prav dosti poznalo.Siljenje otrok v maske je DEBILNO. Ampak res debilno.
[alek14]Če deluje razdalja, so maske nepotrebne. Če razdalje ni in so maske tako prekleto učinkovite nobeni drugi ukrepi niso potrebni.
> [alain]
> Podpiram da se v ponedeljek zberejo starši vseh učencev pred šolami in protestirajo proti nošenju mask v razredih med učnim procesom, to je nacistično mučenje in siljenje otrok v bolan psihosocialni razvoj, ki bo rojeval mlade Hitlerje. Dosti nam je tega jebanja v glavo, na srečo se tega zaveda večina ravnateljev in učiteljev! Kreteni zblojeni, maske v razredih, pri telesni vzgoji pa ne vsi zadihani in kot da po pouku, ko bodo sneli maske pa virus ne more krožiti. Mislim a so sploh lahko še bolj debilni s temi ukrepi.
Dej stari pomiri se. :) Maske so sedaj že 200 let star in preverjen ukrep za preprečitev širjenja okužb. Žal se tale korona lahko razširi tudi od ljudi, ki nimajo simptomov. Samo zato so maske obvezne za vse, če temu ne bi bilo tako, pač ne bi bile.
Lahk pa se tkole zmenimo, lahk ste brez mask, če vas lahk popišemo in potem, ko boste kdaj potrebovali kak kirurški poseg, bo kirurška ekipa delala brez mask, saj veš, da se ne zadušijo med operacijo ali pa, da ne doživijo še česa hujšega. :)
Od kod so potem rekordne številke?
Zadnji ukrepi vlade so enostavno idiotski: učitelj bo nosil masko in ščitil otroke pred sabo, kdo pa bo ščitil njega? In če zdaj rečete, da otroci ne rabijo maske, ker je razdalja, za koji kurac naj ima masko on?
Pri nas bi bil prvi ukrep za zajezitev epidemije odstranitev t.i. strokovne skupine s Krekom in Beovićko na čelu. In verjetno celotne vlade.
ps najbolj me je razpizdil tisti glup novinar ki po tem neverjetnem uspehu hauptmanu tezi s vprasanji o sp. ce bi bil jaz na njegovem mestu bi ga na gobec
[rx170]včasih se res sprašujem ali je nekdo res tako tumpast ali se pretvarja.
> [alek14]
> > [alain]
> > Podpiram da se v ponedeljek zberejo starši vseh učencev pred šolami in protestirajo proti nošenju mask v razredih med učnim procesom, to je nacistično mučenje in siljenje otrok v bolan psihosocialni razvoj, ki bo rojeval mlade Hitlerje. Dosti nam je tega jebanja v glavo, na srečo se tega zaveda večina ravnateljev in učiteljev! Kreteni zblojeni, maske v razredih, pri telesni vzgoji pa ne vsi zadihani in kot da po pouku, ko bodo sneli maske pa virus ne more krožiti. Mislim a so sploh lahko še bolj debilni s temi ukrepi.
>
>
> Dej stari pomiri se. :) Maske so sedaj že 200 let star in preverjen ukrep za preprečitev širjenja okužb. Žal se tale korona lahko razširi tudi od ljudi, ki nimajo simptomov. Samo zato so maske obvezne za vse, če temu ne bi bilo tako, pač ne bi bile.
>
> Lahk pa se tkole zmenimo, lahk ste brez mask, če vas lahk popišemo in potem, ko boste kdaj potrebovali kak kirurški poseg, bo kirurška ekipa delala brez mask, saj veš, da se ne zadušijo med operacijo ali pa, da ne doživijo še česa hujšega. :)
Če deluje razdalja, so maske nepotrebne. Če razdalje ni in so maske tako prekleto učinkovite nobeni drugi ukrepi niso potrebni.
Od kod so potem rekordne številke?
Zadnji ukrepi vlade so enostavno idiotski: učitelj bo nosil masko in ščitil otroke pred sabo, kdo pa bo ščitil njega? In če zdaj rečete, da otroci ne rabijo maske, ker je razdalja, za koji kurac naj ima masko on?
učitelj po navadi stoji, govori in hodi naokrog. usta in nos ima torej višje od učencev, ki sedijo. učenci so večino časa tiho. kapljice potujejo dokler ne padejo na tla, učiteljeve kapljice se zato širijo dlje. spomnim se učiteljev pri katerih nisi smel sedeti v prvi vrsti, ker si bil v nasprotnem primeru popljuvan.
Pri nas bi bil prvi ukrep za zajezitev epidemije odstranitev t.i. strokovne skupine s Krekom in Beovićko na čelu. In verjetno celotne vlade.se mi je zdelo v katerem grmu tiči zajec.
učitelj po navadi stoji, govori in hodi naokrog.Govorim o razdalji - navodilo je namreč, da je maska od 7 razreda naprej obvezna, če ni mogoče zagotavljati razdalje. Torej, če je prva vrsta prazna, za koji kurac naj ima učitelj edini masko? In če on hodi okrog in kaj sprašuje učence, potem tudi oni govorijo...
Pa tudi časi, ko je govoril samo učitelj so minili.
pa nobenih sumnikov, ker folk res pljuva naokoli, ko jih izgovarja.
Kolikor poznam strukturo virov prenosov so v glavnem zabave. Je pa tudi precej neznanih izvorov prenosov, kar je strokovnjake napeljalo na misel, da so prenosi morda še zunaj, kjer je veliko ljudi (tržnice?).Konkretna zabava je lahko opredlejena kot vir okužbe, če sta tam bili vsaj 2 osebi, ki sta v vsaj približno ustrezajočem času pozitivni na testu. Koliko takih zabav je bilo, imamo podatke ali pa zgolj nabijamo? Če jih NIJZ ima, jih naj da (anominizirane rezultate epidemioloških preiskav), ker takšno govorjemje preko Kacina, Beovičke in Kreka deluje kot srednjeveško vedeževanje. Na kakšne misli pridejo "strokovnjaki" jaz ne vem, glede na število nesmislov in slabo argumentiranih trditev, jih ni mogoče oceniti pozitivno.
Številu neznanih vzrokov pa mene napeljuje na misel, da je virus v populaciji (in to asimptomatsko) prisoten bistveno bolj in da je tole testiranje in lovljenje okuženih eno takšno nabiranje gob.
Z maskami tudi nismo ravno bili pridkani. Maska pod noskom je za širjenje epidemije tako kot da je ni. Dihaš menda skozi nos? Kapljice od govora pa tudi pridejo ven skozi nos. Če ne verjameš, poskusi črki m in n. Sicer pa, ker je nosno ustna votlina povezana pridejo skozi nos tudi kapjice govora, ki ne vsebuje m ali n.SPet: koliko okužb je bilo na mestih, kjer je obvezno nošenje mask in kolikrat je bilo nepravilno nošenje/nenošenje dokazano kot razlog za okužbo?
Ker vem, da imaš smisel za znanost in te cenim kot sogovornika (ne glede na različna stališča) boš mi verjetno lahko postregel s temi podatki.
>
> Zadnji ukrepi vlade so enostavno idiotski: učitelj bo nosil masko in ščitil otroke pred sabo, kdo pa bo ščitil njega? In če zdaj rečete, da otroci ne rabijo maske, ker je razdalja, za koji kurac naj ima masko on?
>
včasih se res sprašujem ali je nekdo res tako tumpast ali se pretvarja.
učitelj po navadi stoji, govori in hodi naokrog. usta in nos ima torej višje od učencev, ki sedijo. učenci so večino časa tiho. kapljice potujejo dokler ne padejo na tla, učiteljeve kapljice se zato širijo dlje. spomnim se učiteljev pri katerih nisi smel sedeti v prvi vrsti, ker si bil v nasprotnem primeru popljuvan.
Da ne bo širil zunaj pridobljene okužbe.
Po statistiki sodeč očitno učitelji glede na število okuženih (skoraj toliko kot otrok) kar precej vplivajo na širjenje oz. vnos okužbe, ker verjetno ne tiščijo glav k učencem, tako kot vrstniki med seboj kjer so stiki tesnejši čez cel dan tudi izven šole.
Po podatkih za četrtek je bilo z novim koronavirusom okuženih devet zaposlenih v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih in sedem v srednjih šolah. Okužen je bil tudi en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.
Ob tem pa je bilo v karanteni še 31 zaposlenih v vrtcih, v osnovni šoli je bilo med zaposlenimi takšnih 133, v srednjih šolah pa 16.
Med vrtčevskimi otroki je bilo v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol.
Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
Nizozemska vlada je sporočila, da svojim državljanom ne bo priporočila nošenja zaščitnih mask za upočasnitev širjenja koronavirusa, saj meni, da njihova učinkovitost ni dokazana.topnews.si/2020/07/3...C3BSiOGPw4
Da to delamo otrokom, ki jih Covid niti ne ogroža, je zelo resen kriminal za katerega bo moral nekdo odgovarjat.
Iz zdravih otrok bomo naredili imunokriple.
[alek14]Oseba A in B sta bili na zabavi C. Kdo pa govori o imenih in priiimkih.
> [rx170]
> >Kolikor poznam strukturo virov prenosov so v glavnem zabave. Je pa tudi precej neznanih izvorov prenosov, kar je strokovnjake napeljalo na misel, da so prenosi morda še zunaj, kjer je veliko ljudi (tržnice?).
>
> Konkretna zabava je lahko opredlejena kot vir okužbe, če sta tam bili vsaj 2 osebi, ki sta v vsaj približno ustrezajočem času pozitivni na testu. Koliko takih zabav je bilo, imamo podatke ali pa zgolj nabijamo? Če jih NIJZ ima, jih naj da (anominizirane rezultate epidemioloških preiskav), ker takšno govorjemje preko Kacina, Beovičke in Kreka deluje kot srednjeveško vedeževanje. Na kakšne misli pridejo "strokovnjaki" jaz ne vem, glede na število nesmislov in slabo argumentiranih trditev, jih ni mogoče oceniti pozitivno.
>
> Številu neznanih vzrokov pa mene napeljuje na misel, da je virus v populaciji (in to asimptomatsko) prisoten bistveno bolj in da je tole testiranje in lovljenje okuženih eno takšno nabiranje gob.
>
> >Z maskami tudi nismo ravno bili pridkani. Maska pod noskom je za širjenje epidemije tako kot da je ni. Dihaš menda skozi nos? Kapljice od govora pa tudi pridejo ven skozi nos. Če ne verjameš, poskusi črki m in n. Sicer pa, ker je nosno ustna votlina povezana pridejo skozi nos tudi kapjice govora, ki ne vsebuje m ali n.
>
> SPet: koliko okužb je bilo na mestih, kjer je obvezno nošenje mask in kolikrat je bilo nepravilno nošenje/nenošenje dokazano kot razlog za okužbo?
>
> Ker vem, da imaš smisel za znanost in te cenim kot sogovornika (ne glede na različna stališča) boš mi verjetno lahko postregel s temi podatki.
Žal si dr. Beovićeve za tole ne upam prositi. Bi bil problem osebnih podatkov. Kdo je bil na kateri zabavi točno, bo zaradi tega bolj težko javno razpravljati.
Sicer pa, tole imajo na NIJZ (epidemiologi so od tam) - tam pa ne poznam nikogar. Tako, da jaz nimam podatkov, vem pa zanesljivo, da jih svetovalci dobijo (tiste za katere izvejo od kod je kaj prišlo). :(
Ker govorjenje na način kot govorijo deluje kot da pač nekaj govoričijo. Jaz pač ne verjamem zgolj na besedo, če me nekdo hoče prepričati, da se naj zaprem v klet in nadenem nagobčnik.
Otrok covid sploh ne ogroža, mi pa na celih generacijah delamo medicinski eksperiment.
Tako kot ti zakrknejo mišice, če celo leto ležiš v postelji, ti po letu sterilnosti zakrkne tudi imunski sistem.
Spomladi testirate 1000 zdravih, pa je 30 okuženih, zdaj testirate 1000 bolnih in potencialno bolnih, pa je spet 30 okuženih.
Pa starim prdcem dajete bone, da se gremo tlačit v toplice in na tiste 3 obmorske plaže, otrokom pa potem maske za cel dan.
[premza]In za piko na i bomo potem na njih uporabili na hitro spacano in nepreizkušeno cepivo. Direkt v uničen imunski sistem.
Še eno leto sterilnosti, pa bomo imeli namesto čredne imunosti čredo imuno-kriplov, ki jih bo življensko ogrožal že navaden prehlad.
Kdor iz tega zaporedja dogodkov pričakuje dober rezultat, mora biti hud optimist.
Če sem prebral prav, so države s skupaj milijardo prebivalcev že kupile oz. rezervirale več kot štiri milijarde doz cepiv. Očitno nas mislijo cepit vsak mesec.
Ampak kaj pa jaz vem, važno da so borze na rekordih.
[alek14]Pa dajva takole:
Koliko je kašnih prenosov v zelo grobi obliki piše tule:
www.nijz.si/sl/teden...2-covid-19
Koliko jih je glede na "predhodno" aktivnost žal ne objavljajo. Ti meniš, da bi bilo bolj zaupaja vredno, če bi to objavili?
Tole si tudi že verjetno videl:
covid-19.sledilnik.o...g/sl/stats
Koliko od teh lokalnih prenosov je takšnih, da je bilo mogoče identificirati dogodek na katerem sta bili 2 (ali več) pozitivno testirani osebi v obdobju ene inkubacijske dobe?
Izognil si se pa odogovoru na vprašanje o številu okužb zaradi nenošenja mask in število okužb neznanega izvora.
[rx170]A kako okužbo iz z bon turisti nagnetenih toplic in obale smo že imeli? Še en fenomen naših številk.
Pa dajva takole:
Koliko od teh lokalnih prenosov je takšnih, da je bilo mogoče identificirati dogodek na katerem sta bili 2 (ali več) pozitivno testirani osebi v obdobju ene inkubacijske dobe?
Izognil si se pa odogovoru na vprašanje o številu okužb zaradi nenošenja mask in število okužb neznanega izvora.
[alek14]A živ človek v bolnici na ventilatorju pa ni smrtno nevaren osebju, ki ga streže od predaj in zadaj? in je v stiku z njim 24/7?
> [UriahHeep]
> Zaenkrat se o covidu ve samo to, da ga ni, saj ga še nobena obdukcija ni potrdila. Ravno nasprotno, obdukcije so prepovedane, da se ne bi ugotovilo, da ga ni in da bi banda v belem lahko še naprej kradla.
>
> Uriah Heep.
Obdukcije so prepovedane, ker je truplo smrtno nevarno (za tistega, ki bi delal obdukcijo). Zato so tudi običajni pokopi ob odprti krsti prepovedani. Popolnoma resno.
Neverjetno mi je, kako lahko sicer izobražen človek, docela ausglajza v primeru, ko nečesa ne pozna zadosti dobro, in postane žrtev lastne paranoje.
IN še eno zanimivo metamorfozo opažam pri Tebi. Zadnje pol leta kriče viješ roke, kličeš DRŽAVO naj pošlje na ulice policijo in vojsko, naj omeji stike, premike ljudi, naj stasijevsko kontrolira vse in vsakogar. naj objavlja imena ljudi ki nočejo povedat s kom so bili v stiku. naj v maniri srednjega veka riše rdeče križe na hišah ljudi, kjer je nekdo okužen (da bo alek vedel, da v ono ulico se pa ne sme it). Naj posega v vse pore človeškega življenja... zato, da se bo TVOJA RIT POČUTILA VARNO....
...in to po tem, ko si tule 10 let na vse tipke besno tulil, da se ta ista DRŽAVA nima kaj vtikat v tvoje življenje, ker je to komunistično, rdeče, udbaško et cetera... Da ti SAM najbolje veš, kaj in kako boš počel s svojim življenjem.
Ja pa daj to začni udejanjat v praksi. zazidaj se v hišo, in počakaj da tale skret s korono mine. Vmes pa pusti vsem ostalim, da tole poskusimo prebavit s čim manj negativnih vplivov na naše fizično in mentalno zdravje. Z izjemo Tebe, se že tule vsi nekako strinjamo, da o samem virusu marsičesa ne vemo, in tudi uradna medicinska znanost vsak dan o tem zve nekaj novega. Preveč je znanih in neznanih neznank, da bi lahko rekli tale ukrep je pa tapravi. Ti pa v to, že tako zmedeno situacijo, s svojo paniko, v vse skupaj vnašaš še nepotreben šum.
"Kot vidite... Marsikaj se ne sme, se pa more. In da so pota lahko različna. Le voljo imejmo vsi enako"
J. Hašek: Prigode dobrega vojaka Švejka.
[premza]Če se v Sloveniji že pogovarjamo o karanteni bi trebalo Ljubljano dati v karanteno pa naj se pokurijo med sabo s petkovimi kolesarji vred, torej, dva tedna nihče not, nihče ven, sicer kaj je prav in kaj je narobe v obvladovanju korone očitno nihče ne ve. Je veliko neznank. ZDA, EU in VB so že vnaprej med drugimi kupile cepivo od AstraZeneca (oxfordsko cepivo), ki pa je ustavila razvoj, ker je oseba, ki sodeluje v poskusih dobila nevrološko bolezen (mielitis), ki jo povzroča vnetje hrbtenice (bohsigavedi, če je mielitis sploh zaradi cepiva?). Sicer je "oxsfordsko cepivo" prejelo 18.000 prostovoljcev po vsem svetu. Kdo je ta junak v Sloveniji, ki bi rekel vladi naj naredi to in to, seveda tudi odgovornost za posledice bi prevzel?
> [rx170]
> Pa dajva takole:
>
> Koliko od teh lokalnih prenosov je takšnih, da je bilo mogoče identificirati dogodek na katerem sta bili 2 (ali več) pozitivno testirani osebi v obdobju ene inkubacijske dobe?
>
> Izognil si se pa odogovoru na vprašanje o številu okužb zaradi nenošenja mask in število okužb neznanega izvora.
A kako okužbo iz z bon turisti nagnetenih toplic in obale smo že imeli? Še en fenomen naših številk.
[jezdec666]Dal sem zato, ker je alek14 trdil, da smo mi pri nagobčnikih unikum.
To je že staro:www.dutchnews.nl/new...apers-say/
[alek14]Pošteno.
Nisem se izognil. Ne vem.
Kaj pa torej misliš o mojem sklepanju, da jih zaznamo le manjši del in da veliko ljudi enostavno ne ve, kje bi se naj okužili (delež okužb neznanega izvora).
[alek14]Ok, recimo da sem testiran pozitivno. Sam sem bil v zadnjih 10 dnevih vsaj na 10 lokacijah, kjer so bili drugi ljudje (vključujoč trgovino z nagobčnikom, ostale lokacije brez vendar tudi brez tesnega stika). Zdaj, če nihče na teh lokacijah ni bil pozitiven, kako naj vem kje sem se okužil.
> [rx170]
> > [alek14]
> > Nisem se izognil. Ne vem.
>
> Pošteno.
>
> Kaj pa torej misliš o mojem sklepanju, da jih zaznamo le manjši del in da veliko ljudi enostavno ne ve, kje bi se naj okužili (delež okužb neznanega izvora).
Ker druge države s podobnimi ukrepi, kot so pri nas poročajo o bistveno manjšem številu (deležu) neznanih, se človek zamisli. Še posebej, če upoštevamo, da imamo boljše epidemiologe, kot npr. Avstralija (ki epidemiologov do nedavna ni imela), ki poroča zgolj o 15% okužb neznanega izvora.
Jaz verjamem našim epidemiologom na besedo, da "čutijo", da se jim okuženi lažejo kje in s kom so bili.
Če pogledaš celo sliko bolj od daleč, se isto vidi.
Torej ljudje vedo, pa ne povedo. Če bi pri naših ukrepih vse špilalo bi bilo neznanih prenosov ca. 10%.
NIJZ pa gre po teh lokacijah in enostavno po zelo ohlapnih kriterijih odreja karantene. Zdravim ljudem.
Na družabnih omrežij kroži celo zgodba človeka, ki je nekje čakal na test in ker se nihče ni zmenil zanj, je v jezi odšel domov. Čez 2 dni pa baje dobil klic, da je test pozitiven. Koliko je resnice na takih zgodbah ne vem, toda ko poslušam Kreka in ostale se mi zdi zgodba celo verjetna.
Tole, da nekdo nekaj čuti je pa bolj tako.
[Endimion]+100
IN še eno zanimivo metamorfozo opažam pri Tebi. Zadnje pol leta kriče viješ roke, kličeš DRŽAVO naj pošlje na ulice policijo in vojsko, naj omeji stike, premike ljudi, naj stasijevsko kontrolira vse in vsakogar. naj objavlja imena ljudi ki nočejo povedat s kom so bili v stiku. naj v maniri srednjega veka riše rdeče križe na hišah ljudi, kjer je nekdo okužen (da bo alek vedel, da v ono ulico se pa ne sme it). Naj posega v vse pore človeškega življenja... zato, da se bo TVOJA RIT POČUTILA VARNO....
...in to po tem, ko si tule 10 let na vse tipke besno tulil, da se ta ista DRŽAVA nima kaj vtikat v tvoje življenje, ker je to komunistično, rdeče, udbaško et cetera... Da ti SAM najbolje veš, kaj in kako boš počel s svojim življenjem.
Uriah Heep.
[shevchenko]... evo, sem preživel in še danes ne vem, če naj bom zadovoljen ali ne ...
naj obj, a si se ziv? hebes korono, mene je skoraj pobralo ob gledanju tega kronometra. ne morem pomagat, meni se tole zdi v prvi vrsti velikanska sportna tragedija... pa da ne bo pomote, na nic ne namigujem, enostavno gledat pobitega roglo na tleh... grozno.
ps najbolj me je razpizdil tisti glup novinar ki po tem neverjetnem uspehu hauptmanu tezi s vprasanji o sp. ce bi bil jaz na njegovem mestu bi ga na gobec
P.S.: ob svojih uspehih vsi kolesarji sicer vedno poudarjajo ekipo, ampak vsak vrhunski kolesar mora biti izrazit individualist, pa vendar je verjetno še Pogačarju vsaj malo žal, da je zmagal ... aja, ker kolesarstvo ni moja specialnost, poleg tega pa je vsak kronometer nekaj čisto novega in enkratnega, zato tako "norih" dosežkov res ne znam ocenit in razen besede fantastično ne bom rekel nič ...
[Endimion]
> [alek14]
> > [UriahHeep]
> > Zaenkrat se o covidu ve samo to, da ga ni, saj ga še nobena obdukcija ni potrdila. Ravno nasprotno, obdukcije so prepovedane, da se ne bi ugotovilo, da ga ni in da bi banda v belem lahko še naprej kradla.
> >
> > Uriah Heep.
> Obdukcije so prepovedane, ker je truplo smrtno nevarno (za tistega, ki bi delal obdukcijo). Zato so tudi običajni pokopi ob odprti krsti prepovedani. Popolnoma resno.
A živ človek v bolnici na ventilatorju pa ni smrtno nevaren osebju, ki ga streže od predaj in zadaj? in je v stiku z njim 24/7?... eh, če mene kaj vprašaš, se je alek14 že marca zazidal v svojo hišo in ker je v kleti globoko pod zemljo ziher najbolj varno, si je v klet namontiral internet in na totem forumu že pol leta pridiga, kaj mora narediti država ...
Neverjetno mi je, kako lahko sicer izobražen človek, docela ausglajza v primeru, ko nečesa ne pozna zadosti dobro, in postane žrtev lastne paranoje.
Ja pa daj to začni udejanjat v praksi. zazidaj se v hišo, in počakaj da tale skret s korono mine. Vmes pa pusti vsem ostalim, da tole poskusimo prebavit s čim manj negativnih vplivov na naše fizično in mentalno zdravje. Z izjemo Tebe, se že tule vsi nekako strinjamo, da o samem virusu marsičesa ne vemo, in tudi uradna medicinska znanost vsak dan o tem zve nekaj novega. Preveč je znanih in neznanih neznank, da bi lahko rekli tale ukrep je pa tapravi. Ti pa v to, že tako zmedeno situacijo, s svojo paniko, v vse skupaj vnašaš še nepotreben šum.
"Kot vidite... Marsikaj se ne sme, se pa more. In da so pota lahko različna. Le voljo imejmo vsi enako"
J. Hašek: Prigode dobrega vojaka Švejka.