Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odposlanec WHO za Covid hvali švedski model in kritizira zaprtje gospodarstev
sporočil: 21.898
[alain]tako je. zato naj se mr popularity Potrcko neha sprenevedati, kako bi on zascitil folk v dso. naj lepo napise, da predlaga, da se jih pusti, da pocrkajo.
Jasno in ker respiratorne nalezljive bolezni že od pamtiveka ubijajo zelo stare ljudi z oslabelim imunuskim sistemom med drugim tudi mojo babico 20 let nazaj v DSO. Zato ja bilo bi boljše, če bi se delali kot da virusa ni, ker so itak vsi mogoči virusi in bakterije že ves čas med nami in ubijajo šibkejše.
Poslusaj, zakaj pa ti pustis ljudi v DSO, da pocrkajo? Kajti tocno to pocnes ti, vsi vi in vsi mi ze odkar DSOji obstajajo. Ljudje v DSOjih crkujejo za gripami in ostalimi respiratornimi boleznimi. Kapis? Prosim, pojasni, zakaj si se sedaj zbudil in te moti, da ljudje v DSO umirajo zaradi respiratornih bolezni in zakaj te to NI MOTILO PREJ?mene to sploh ne moti. kar naj crknejo. ampak potrc pravi, da jih bomo zascitili, tako da kar z njim razjasni.
sporočil: 6.458
Zadnja sprememba: mimoidoci 03.09.2020 11:29
[alain]
Ne govorim o nalezljivosti sladkorne, govorim o 4 milijone smrti vsako leto in da tudi življenje teh vsako leto šteje a ne? Zakaj se zdaj poroča izključno o koroni, zakaj nimamo vsak božji dan po dnevniku 10 min o vseh umrlih s sladkorno, pa 10 min o raku, pa 10 min o kapeh ipd? Zakaj šteje izključno življenje potencialno resno bolnih s korono?
Najprej bom napisal dve tvoji trditvi, ki jih bojda ne kršiš več, ker naj bi to preprečeval tvoj osebni intelektualni napredek.
1. Po forumu ne žalim ljudi (za razliko od mimoidočega).
2. Včasih sem vse stavil na tveganje ene delnice, šele nato sem spoznal pomen diverzifikacije naložb v delnice oziroma tveganje portfelja.
ad 1. Če pogledamo etiko tvojega debatiranja v tem threadu, opazimo, da tvoja prva trditev absolutno ne drži.
ad 2. Če pogledamo vsebinsko plat tvojih debat pa opazimo, da imaš še vedno težave v razlikovanju izpostavljenosti tveganjem pri bolezni posameznika (posamezne delnice) v primerjavi z izpostavljenostjo tveganjem pri prenosljivih (epidemičnih) boleznih družbe (portfelj delnic).
Za bolezen posameznika (rak, sladkorna, srčne bolezni) je parameter tveganja zdravje in kondicija posameznika, blaženje (mitigacija) tveganja pa se skriva v dosežkih medicine, biologije, genetike posameznika.
Za prenosljive bolezni je parameter tveganja izračunljiv preko statističnega modela širjenja okužb v družbi, blaženje tveganj pa se skriva v samozaščitnem vedenju (predvsem mass conectivity in nadzor interakcij) množic.
Rezime: Posvečati 10 minut dnevnega informativnega programa znanstvenemu razvoju o bolezni posameznega raka v primerjavi z 10 minutnimi informacijami o AKTUALNI epidemični bolezni, je podobno pomenu analize svetovnih gospodarskih gibanj z analizo CICG v primerjavi z analizo S&P 500. Kaj opaziva? Da te kot finančnika s tako filozofijo lahko zamenjam s komerkoli, ki čaka mestni avtobus na bližnjem postajališču. In še: tvoj osebni intelektualni napredek iz uvoda je ničen.
sporočil: 3.976
[alek14]
povej 1 primer, kjer so opustili ukrepe tako kot mi in je bilo potem vse OK?
Vidiš, to je tvoj problem.
Ti (in tebi podobni) sploh ne poslušaš razumnih argumentov o situaciji, temveč samo želiš/zahtevaš, "da bo vse OK".
Razumi: nikoli in nikjer ne bo čisto vse OK za vsakogar. Tako je življenje, vedno je neka jeba; včasih je bolje, včasih je hujše.
Če zahtevaš, da je čisto vsak dan in vsak trenutek vse v najlepšem redu, sije sonček, ptički žvrgolijo, vsi smo srečni, zadovoljni, brez skrbi in vse nam gre kot po maslu - tega žal ne moreš doseči. Včasih seveda ja (in upajmo da čim večkrat), vedno pa ne.
Čisto vse bo OK samo takrat, ko gre tvoja duša v raj (če nisi veren, si torej odjebal).
sporočil: 5.172
Zadnja sprememba: alain 03.09.2020 12:41
Imaš en problem, številke te grozne epidemije te v zadnjem času
demantirajo, nič ni več groznega pri temu virusu, kar ne bi bilo že
vsa leta dozdaj groznega (ker ne boš verjel, ampak ljudje že ves
čas umirajo zaradi virusov in bakterij, samo letos skoraj 9
milijonov ljudi zaradi nalezljivih bolezni, samo ko jih jebe, saj
za vas ne šteje vsako življenje enako). Žal mi je, korona histeriki
ste opleli na številkah, zato pa bi vas farmacevtski velekapital že
kar začel cepiti celo pred končano fazo tri preizkusov.
dokler so bile korona stevilke neugodne, ste koronaidioti
vrescali:
stevilke so potvorjene, lazejo, ne gledati stevilk.
sedaj se derete: poglejte stevilke, poglejte stevilke.
kaj zdaj, gledamo stevilke ali ne gledamo? dejte se odlocit...
stevilke so potvorjene, lazejo, ne gledati stevilk.
sedaj se derete: poglejte stevilke, poglejte stevilke.
sporočil: 5.172
Številke so ves čas realne, v Sloveniji imamo manj umrlih kot vsako
leto za gripo. Tudi na letnem nivoju bodo po svetu številke v ravni
vskoletnega povprečja. S karantenami ni bilo rešenega nič, ker se
virus širi po odprtju, saj je jasno, da ne moreš biti ves čas
zaprt. Drugače pa je seveda že kar nekaj patologov izjavilo, da je
potrebno razlikovati umrli s korono ali zaradi korone.
[shevchenko]Pa jih dajmo gledat.
- V teh dneh cca 40-50 zaznanih okužb na dan. V državi z 2 mio prebivalcev.
In večina od njih ima le blage simptome ali pa še to ne.
- V bolnišnicah naj bi bilo zaradi korone 20-30 ljudi v vsej državi, od tega 4 na intenzivni.
Koliko je sicer v Sloveniji tipično število vseh hospitaliziranih bolnikov na povprečen dan? (če ima kdo podatke, bi bilo fajn imeti poleg aktualnih tudi pred-koronske, ker vemo da imajo dohtarji zaradi korone izgovor, da še manj delajo kot prej, in je splošno št. pacientov v bolnicah najbrž še manjše kot bi bilo sicer)
- od marca 2020 do danes naj bi v Sloveniji od korone umrlo 130-140 ljudi. Pri tem bi bilo fajn vedeti, koliko od njih jih res umrlo direkt zaradi korone, pri kolikih je bila korona zgolj zraven drugih bolezni in bi nemara tudi sicer umrli).
Ampak kakorkoli, v tem istem času je v državi umrlo 10-12 tisoč ljudi (ocenjujem glede na dolgoletne statistike SURS, po katerih v Sloveniji umre povprečno 60-70 ljudi na dan, od vseh vzrokov).
Smrti, ki so uradno bile zaradi korone/s korono, je torej cca 1% vseh smrti.
No, to je bilo nekaj številk, lahko kdo tudi nadaljuje.
Zadnja sprememba: shevchenko 03.09.2020 13:06
No, to je bilo nekaj številk, lahko kdo tudi nadaljuje.ok, torej smo se zmenili, da stevilke gledamo. super. upam, da se cez kak mesec ne boste premislili.
sporočil: 6.458
Zadnja sprememba: mimoidoci 03.09.2020 13:21
[alain]
Imaš en problem, številke te grozne epidemije te v zadnjem času demantirajo, nič ni več groznega pri temu virusu, kar ne bi bilo že vsa leta dozdaj groznega (ker ne boš verjel, ampak ljudje že ves čas umirajo zaradi virusov in bakterij, samo letos skoraj 9 milijonov ljudi zaradi nalezljivih bolezni, samo ko jih jebe, saj za vas ne šteje vsako življenje enako). Žal mi je, korona histeriki ste opleli na številkah, zato pa bi vas farmacevtski velekapital že kar začel cepiti celo pred končano fazo tri preizkusov.
Če ne bi izbrisal mojega posta, na katerega tu odgovarjaš, bi se jasno videlo, da ti cepetaš zaradi povsem drugih izhodišč, kot ti jih jaz očitam.
Glede na zgornje pa: ker si globoko v sebi levičarček, se zgrozi še nad vzrokom za nastanek BLM in nad marksistično histerijo nad smrtjo enega samega preprodajalca mamil.
[matjazfinance]No, in če je ameriški CDC (njihov NIJZ) ugotovil, da je 94% uradnih "korona-smrti" v ZDA imelo še kopico drugih bolezni, je torej pri 6% vseh uradno umrlih zaradi korone, bila korona edini vzrok smrti.
- od marca 2020 do danes naj bi v Sloveniji od korone umrlo 130-140 ljudi. Pri tem bi bilo fajn vedeti, koliko od njih jih res umrlo direkt zaradi korone, pri kolikih je bila korona zgolj zraven drugih bolezni in bi nemara tudi sicer umrli).
Ampak kakorkoli, v tem istem času je v državi umrlo 10-12 tisoč ljudi (ocenjujem glede na dolgoletne statistike SURS, po katerih v Sloveniji umre povprečno 60-70 ljudi na dan, od vseh vzrokov).
www.jems.com/2020/08...19-deaths/
Če bi podobno razmerje bilo v Sloveniji in bi lahko aplicirali enak procent, bi torej prišli do številke 8 ljudi, ki so v pol leta umrli zaradi korone.
Se pravi, hipotetično(!) v Sloveniji direktno zaradi korone umre cca en človek na mesec. Razlog za paniko? Vsak naj presodi sam.
[kren]Vendarle mislim, da je med njimi samo majhen procent takih, ki jih ne pomiri drugo kot psihiatrična intervencija, in taki so praviloma najglasnejši.
Saj si že sam ugotovil, da se odziv koronapaničarjev ne dogaja na razumski, ampak na čustveni ravni, zato jih ne boš pomiril z argumenti, razumom in dejstvi.
Mnogim, ki so bolj zmerni, pa se nemara vendarle da kaj dopovedati, če kaj slišijo/preberejo.
sporočil: 146
[matjazfinance]
No, in če je ameriški CDC (njihov NIJZ) ugotovil, da je 94% uradnih "korona-smrti" v ZDA imelo še kopico drugih bolezni, je torej pri 6% vseh uradno umrlih zaradi korone, bila korona edini vzrok smrti.Z veliko večino kroničnih bolezni lahko skoraj normalno živiš in običajno niti ne vplivajo na dolžino življenja, tako da zgornje v resnici pove zelo malo.
www.jems.com/2020/08...19-deaths/
Več pove nemška raziskava (spodaj je link), po kateri je ZARADI Covida umrlo 86% ljudi.
www.welt.de/wissensc...orona.html
sporočil: 6.905
[matjazfinance]Glede na to, da so mu strokovnjaki replicirali z njegovim izgledom (mišičnjak ipd.), kar spada med logične napake ad personam in glede na to, da so se sklicevali na lastne avtoriteto (prav tako logična napaka) je pravzaprav vprašanje, kako kvalitetni so res argumenti strokovnjakov.
> [shevchenko]
> > [alain]
> > Korona idiot si kvečjemu ti....
>
> tako je, ti pa si korona pametnjakovic, ki dan za dnem nastepa po 100 postov na temo korone. in to nonstop z enako vsebino.
>
> marko potrc je zate intelektualec. grozljivo...
Jaz zelo malo vem o Marku Potrču, razen tega, kar sem na hitro prebral v njegovih izjavah zadnje dni, ki so sprožile viharček v medijih.
In glavno, kar sem si od teh njegovih izjav zapomnil, je: operirajmo z argumenti in pravilnimi številkami, ne podlegajmo paniki in ne sprejemajmo nepremišljenih ukrepov, dajmo besedo vsem strokovnjakom, tudi če se ne strinjajo povsem z mainstream dogmo.
V bistvu povsem razumno, če mene vprašaš.
Saj možno da ima tudi Potrč kakšno agendo zadaj (magari samo, da je spet 5 minut slaven), ampak ne moreš človeka apriori diskvalificirati.
[rx170]V logičnem nadaljevanju je vprašanje tudi, kako kvalitetni so res sami strokovnjaki :)
Glede na to, da so mu strokovnjaki replicirali z njegovim izgledom (mišičnjak ipd.), kar spada med logične napake ad personam in glede na to, da so se sklicevali na lastne avtoriteto (prav tako logična napaka) je pravzaprav vprašanje, kako kvalitetni so res argumenti strokovnjakov.
[alek14]Večina lockdownerjev ima nove vrhove, še višje kot v t.i. prvem valu. In to je to, kar smo nekateri že marca spraševali? Kdaj končamo s t.i. ukrepi in kaj se zgodi po tem? In klja narediš potem? Greš se Švede.
> [matjazfinance]
> > [alek14]
> > Ni mi ga zameglil. Strah me je eksponetne zakonitosti širjenja, ko ti enkrat zadeva iz rok uide. To je katastrofa komaj predstavljivih razsežnosti - tako humanitarna kot gospodarska.
> >
> > Kot je pristavil moj službeni kolega: "strah nas mora biti ljudi, ki jih ni strah". S tem je hotel povedati, da obstajajo ljudje, ki podcenjujejo nevarnost. Tu ne gre samo zato, da boš ti ali on zbolel (in z veliko verjetnostjo ostal brez kakih hujših posledic), gre zato, da je, ko stvari uidejo iz vajeti, to družbena katastrofa primerljiva z rušilnim potresom, tako za življenja, kot za blaginjo.
>
> S tem bi se jaz in še marsikdo strinjal marca letos (in morda še aprila), ko še nismo vedeli, s čim imamo opravka.
> Sedaj pa so na voljo podatki in številke, ki (če jih očistiš propagande in postaviš v pravo luč) pravijo, da virus v resnici ni tako katastrofalen.
OK. Stojim popravljen - povej 1 primer, kjer so opustili ukrepe tako kot mi in je bilo potem vse OK?
......... čakam ........
Švedska pa kaže konstanten upad, ravno tako Belorusija.
[alek14]Izjemno zadovoljen.
Preko rame ti še prišepnem, da so vsem, ki so v SLO umrli s korono, dali morfijev drip, tako, da si lahko potolažen: v SLO ni nihče umrl prav zaradi Korone. :-) Zadovoljen?
Hkrati pa si lahko tudi ti potolažen za primer, če te (bognedaj) res kdaj pošlata korona: free drugs!
sporočil: 33.171
[shevchenko]
> [alain]
> Nikjer nisem napisal da je intelektualec, govori pa prave stvari...za razliko od tebe...
Tako je, tip je naredil pravo stvar, v idealnem trenutku je pobožal vse kovidiote in nesebicno razdelil svoj neskončni intelektualni domet. Naj razmisli o predsedniški kandidaturi, histerične babnice ga obožujejo.... čuj, tole forum.finance.si/?m=...732&single preberi, da ne bom še enkrat pisal ...
Kovidioti ste toliko glupi, da sploh ne razumete, da ste zmagali. Pandemija se širi naprej, pa nikome nista, vi pa se naprej jadikujete nad svojo usodo. Začnite že živeti polno krvno, če vam to res toliko pomeni.
P.S.: čeprav koronageniji o posledicah korone itak že vse veste, tisto v poševnem tisku nalimanega posta pozorno preberi, če so že od realnega življenja odmaknjeni marsovci na NIJZ z onim fahidiotom Krekom na čelu pri svojih ILEGALNIH ukrepih in grožnjah z zapiranjem šol, vrtcev, podjetij in predvsem z zapiranjem zdravih ljudi v karanteno pozabili, da v Sloveniji NI epidemije, ker je KONEC epidemije ob pomoči letalstva NATO pakta z "zmagoslavnim" preletom vojaških letal že konec maja razglasil Janez Janša osebno ... alzo, če skrajšam, od realnega življenja odmaknjeni marsovci na NIJZ z onim fahidiotom Krekom si naj pri Janšatu SPET zrihtajo anulirano zakonsko podlago - glej 7. člen Zakona o nalezljivih boleznih www.pisrs.si/Pis.web...-49682-s=3 - in ponovni ZAČETEK epidemije - ne na tajni dopisni seji - v vseh medijih tudi javno objavijo ... evo, šele potem pa naj grozijo predvsem sami sebi, ker jih normalni ljudje ne jebejo pet posto, ker enostavno morajo delat, če hočejo živet in v življenje normalnih ljudi sploh pa otrok spada medsebojno druženje, ker je normalen človek socialno bitje in je tako po Božji volji www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl že od Adama in Eve naprej ... aja, tistega koronagenija, ki je napisal 19.člen istega zakona, pa je treba zaradi kuge, virusne hemoragične mrzlice (Ebola, Lassa, Marburg) namesto v karanteno poslati na zdravljenje v najbližjo psihiatrično bolnico ...
[alek14]Spet operiraš z nekimi drugimi podatki kot Švedi sami (5,832). In zakaj se zdaj gremo vsi Švede, če je lockdown tako zelo vzdržen?
> [rx170]
> > [alek14]
> > > [matjazfinance]
> > > > [alek14]
> > > > Ni mi ga zameglil. Strah me je eksponetne zakonitosti širjenja, ko ti enkrat zadeva iz rok uide. To je katastrofa komaj predstavljivih razsežnosti - tako humanitarna kot gospodarska.
> > > >
> > > > Kot je pristavil moj službeni kolega: "strah nas mora biti ljudi, ki jih ni strah". S tem je hotel povedati, da obstajajo ljudje, ki podcenjujejo nevarnost. Tu ne gre samo zato, da boš ti ali on zbolel (in z veliko verjetnostjo ostal brez kakih hujših posledic), gre zato, da je, ko stvari uidejo iz vajeti, to družbena katastrofa primerljiva z rušilnim potresom, tako za življenja, kot za blaginjo.
> > >
> > > S tem bi se jaz in še marsikdo strinjal marca letos (in morda še aprila), ko še nismo vedeli, s čim imamo opravka.
> > > Sedaj pa so na voljo podatki in številke, ki (če jih očistiš propagande in postaviš v pravo luč) pravijo, da virus v resnici ni tako katastrofalen.
> >
> > OK. Stojim popravljen - povej 1 primer, kjer so opustili ukrepe tako kot mi in je bilo potem vse OK?
> > ......... čakam ........
>
> Večina lockdownerjev ima nove vrhove, še višje kot v t.i. prvem valu. In to je to, kar smo nekateri že marca spraševali? Kdaj končamo s t.i. ukrepi in kaj se zgodi po tem? In klja narediš potem? Greš se Švede.
>
> Švedska pa kaže konstanten upad, ravno tako Belorusija.
Švedi imajo (po lastnih ocenah) 10.000 mrtvih (isto kot, če bi jih mi imeli 2000). Do cepljenja je še par mesecev.
Štos je bil ravno v tem, da je Tegnell postuliral (v okviru preostalih zmot), da se do cepiva ne da zdržati, in, da so lockdowni brezveze, in bodo na koncu vsi na Švedskem modelu.
Jaz pa mislim, da se da teh par mesecev z omejevalnimi ukprepi vzdržat in potem prekuženost doseči s cepljenjem.
Če cepiva ne bi bilo, potem bi jasno imel Tegnell prav že na začetku.
Problem njegove strategije je v tem, da že takoj na začetku ni poti nazaj - umrli so mrtvi. Mi pa se v primeru neuspeha cepiva (izjemno malo verjetno), lahko kadarkoli odločimo za Švedski model.
Problem lockdowna pa je ravno v dejstvu, da se s testi zazna le majhen del virusa (npr. celo v Wuhanu 87% primerov nezaznanih). Btw, a ni zanimivo, da je tam virus praktično izginil? Ali pa se je partija pač odločila, da je temu tako?
sporočil: 5.775
Sem zadnjič jemal painkiller zaradi zoba, Ibuprofen. Sem še le drug
dan prebral kontraindikacije in sem ugotovil da sem lahko vesel da
sem živ. Na ne me jebat, spisek je tak da bi ga bila vesela
Lukrecija Borgia.
Ja, človek mora bit popolnoma zdrav da lahko jemlje zdravila.
najobj, kot prvo, epidemija nima nobene zveze s placevanjem
sredstev. komot bi imeli epidemijo, pa hkrati pa nihce ne bi dobil
nic. ampak seveda, potem bi bile multinacionalke zalostne, ker bi
toliko manj pokasirale, tega pa nocemo anede. pa banke, kdo bi
bankam vracal kredite. potem bi cene ceglov padle, tega pa si ne
zelimo, anede.
kot drugo, teror, ki ga opisujes, se ni zacel s covidom letos, ampak je prisoten ze kar nekaj casa. nasilje nad otroci - upal bi si trditi, da je bilo tega pred 50 leti, ko ni bilo nobene epidemije, precej vec, kot ga je danes. ampak danes je pac ze vsakdo dusebriznik, ki ga izjemno in iskreno skrbi za otroke. se posebej ce lahko na ta racun kaksne socialne tocke pokasira...
cisto zato se mi zdi absurdno, da se s covidom sploh toliko ukvarjamo. bili so problemi pred covidom in problemi bodo tudi po covidu. ja, seveda so drzave naredile napake in tudi nasa vlada je naredila napake in kaj tudi ni bilo zelo premisljeno in kaj potem?
meni se vse tole jokcanje slisi kot first world problems, ja na zivce vam gre korona, meni gre tudi, pa kaj? na zivce mi gre tudi mnozicni turizem, pa je bilo tega letos malenkost manj, kar je kul. na zivce mi gredo trgovci in njihovo posiljevanje, pa tudi maske se mi ne ljubi nositi, pa hodim zato se manj v trgovino, kar je tudi kul.
in ne morem razumeti, kako folk tule jadikuje nad korono, hkrati pa nabija po 100 postov na dan, kjer jamrajo, da ne morejo uzivati v zivljenju. no, upal bi si trditi, da so si za to vsaj malcek malcek tudi sami krivi in da ni cisto vsega kriva korona.
kot drugo, teror, ki ga opisujes, se ni zacel s covidom letos, ampak je prisoten ze kar nekaj casa. nasilje nad otroci - upal bi si trditi, da je bilo tega pred 50 leti, ko ni bilo nobene epidemije, precej vec, kot ga je danes. ampak danes je pac ze vsakdo dusebriznik, ki ga izjemno in iskreno skrbi za otroke. se posebej ce lahko na ta racun kaksne socialne tocke pokasira...
cisto zato se mi zdi absurdno, da se s covidom sploh toliko ukvarjamo. bili so problemi pred covidom in problemi bodo tudi po covidu. ja, seveda so drzave naredile napake in tudi nasa vlada je naredila napake in kaj tudi ni bilo zelo premisljeno in kaj potem?
meni se vse tole jokcanje slisi kot first world problems, ja na zivce vam gre korona, meni gre tudi, pa kaj? na zivce mi gre tudi mnozicni turizem, pa je bilo tega letos malenkost manj, kar je kul. na zivce mi gredo trgovci in njihovo posiljevanje, pa tudi maske se mi ne ljubi nositi, pa hodim zato se manj v trgovino, kar je tudi kul.
in ne morem razumeti, kako folk tule jadikuje nad korono, hkrati pa nabija po 100 postov na dan, kjer jamrajo, da ne morejo uzivati v zivljenju. no, upal bi si trditi, da so si za to vsaj malcek malcek tudi sami krivi in da ni cisto vsega kriva korona.
[PyotrNovak]Haha, dobra :)
sporočil: 165
[Pokinimisi]Gospa, tistega, kar ni boldano, ne morem komentirat, ker .. o moj Bog.
> Imaš kakšne vire, ki bi podkrepili tvoje trditve ?
Nimam. Oz. imam, preveč zakomplicirano zdaj razlagat. Pričakovana življenska doba se znižuje.
>
> Evo npr. z diabetesom, če je dovolj zgodaj odkrit in če si discipliniran bolnik, lahko danes kvalitetno živiš takorekoč običajno ž. dobo. Seveda je debelost tudi močan dejavnik, ki vpliva na krajšo ž. dobo, je pa večinoma odvisna od življ. sloga posameznika.
Diabetes sploh ni bolezen, pač pa so si jo izmislili farmacevti/zdravniki, da lahko prodajajo zdravila. Veš kaj je diabetes? Požreš preveč cukra, cuker v krvi ti naraste, vbrizgaš si inzulin, da ti cuker pade. Naravnost laughable. Obstaja pa še drugo zdravilo za diabetes, ki deluje čez noč: danes ne ješ nič cukra, jutri ti cuker v krvi pade, jutri ne rabiš več inzulina. Dr. jason Fung je naredil kontrolirano medicinsko študijo, s katero je to dokazal, nato se je dve leti in pol boril, da bi mu to študijo objavili, ker so se vsi na vse kriplje upirali. Mislim, da jo je končno objavil letos februarja. V študiji so bili vsi bolniki ze 20 - 30 let na injekcijah inzulina. V 38 urah so šli dol z inzulina, po DESETLETJIH vbrizgavanja. Ja, to je diabetes, največja natega vseh časov. Zdravniki so dejansko uspeli prepričati ljudi, da imajo diabetes. Za crknit. A veš kaj je glavno uradno prehransko priporočilo za diabetike? Cuker, še več cukra, čimveč cukra in potem še čisto mičkeno ostalega zraven. Diabetes je "bolezen", ki je ozdravljiva čez noč oz. to sploh ni bolezen. Veš kaka je smrt zaradi diabetesa? Taka, da moli boga, da te pobere covid. In ne, diabetiki ne živijo toliko kot ostali.
>z diabetesom, če je dovolj zgodaj odkrit
Nikdar ni odkrit dovolj zgodaj, pravzaprav je odkrit šele, ko je bolezen v zelo napredovali in akutni fazi. Zakaj? Ker delajo take teste, da pokaže šele močno napredovali diabetes. Ne samo to, če sam, na lastne stroške, narediš druge teste, in odkriješ, da si diabetik, ti te bolezni ne priznajo. A veš zakaj? Ker je skorajda vsak človek danes diabetik. V Ameriki je uradna cifra 88% diabetikov. Ne od odraslih američanov, od VSEH američanov je uradno 88% diabetikov. Oz. temu so lepše rekli "z metabolno presnovno boleznijo" to je namreč samo drugo ime za diabetes tipa 2, ki pa ne zajema samo tiste z napredovalo boleznijo, pač pa tudi prediabetike - tiste, ki ih uradno nočejo priznati za diabetike. Če je danes 88% Američanov prediaetikov in diabetikov, to pomeni, da je čez 10 let 88% Američanov diabetikov. Mi samo par let zaostajamo, a tudi pri nas je danes že velika večina ljudi z diabetesom. Kaj o tem kaj slišiš? Ne, ker ne postavljajo zgodnjih diagnoz. Zgodnja diagnoza diabetesa URADNO ni možna. Zato, lepo prosim, ne sanjaj o stvareh, o katerih nimaš pojma.
Zakaj ne bi sebi in drugim poenostavili življenja in se raje ukvarjali z manj zakompliciranimi problemi?
[matjazfinance]Le da ni bilo samo navajanje dejstva ampak argument.
> [Nantl]
> > [kren]
> > Ne vem. Vem pa, da so bili recimo v Italiji, ki je prva objavila podatke o starosti in pridruženih boleznih umrlih zaradi korone vsi mlajši (mislim da od 60 let) kronični bolniki. Vsi po vrsti.
>
> Ko tebe berem .... dobim ... če je človek kronični bolnik lahko umre. Ni škode in koji kurac se s tem sploh ukvarjamo.
>
> Se zavedaš da je to .... kot "rasistično nacistično sexsistično" ?
Meni se sicer večinoma ne da več prepirati, ampak tole me pa res ujezi, še zlasti ker se tako vztrajno ponavlja.
Dajmo vsi skupaj ponovit: navajanje dejstev o večji ranljivosti kroničnih bolnikov ipd, je samo NAVAJANJE DEJSTEV.
To NI omalovaževanje ali pa brezbrižnost do ranljivih skupin.
Ampak zavedanje osnovnih dejstev je temelj pravilnega razumevanja bolezni.
Če se dejstev ne sme navajati, je potem to isto kot libtardovski novorek, ko se ne sme več niti omeniti rase, spola, nobenih trdnih definicij ("definitions are opressive!") in je vse fluidno. Pol je brezveze sploh imeti kakršnokoli debato.
Ko je vse fluidno, vse odteče v kanalizacijo.
sporočil: 13.528
[Pokinimisi]Ja, pa ti slučajno veš, da obstajata dva tipa diabetesa - tip 1 in tip 2 ?
> Imaš kakšne vire, ki bi podkrepili tvoje trditve ?
Nimam. Oz. imam, preveč zakomplicirano zdaj razlagat. Pričakovana življenska doba se znižuje.
>
> Evo npr. z diabetesom, če je dovolj zgodaj odkrit in če si discipliniran bolnik, lahko danes kvalitetno živiš takorekoč običajno ž. dobo. Seveda je debelost tudi močan dejavnik, ki vpliva na krajšo ž. dobo, je pa večinoma odvisna od življ. sloga posameznika.
Diabetes sploh ni bolezen, pač pa so si jo izmislili farmacevti/zdravniki, da lahko prodajajo zdravila. Veš kaj je diabetes? Požreš preveč cukra, cuker v krvi ti naraste, vbrizgaš si inzulin, da ti cuker pade. Naravnost laughable. Obstaja pa še drugo zdravilo za diabetes, ki deluje čez noč: danes ne ješ nič cukra, jutri ti cuker v krvi pade, jutri ne rabiš več inzulina. Dr. jason Fung je naredil kontrolirano medicinsko študijo, s katero je to dokazal, nato se je dve leti in pol boril, da bi mu to študijo objavili, ker so se vsi na vse kriplje upirali. Mislim, da jo je končno objavil letos februarja. V študiji so bili vsi bolniki ze 20 - 30 let na injekcijah inzulina. V 38 urah so šli dol z inzulina, po DESETLETJIH vbrizgavanja. Ja, to je diabetes, največja natega vseh časov. Zdravniki so dejansko uspeli prepričati ljudi, da imajo diabetes. Za crknit. A veš kaj je glavno uradno prehransko priporočilo za diabetike? Cuker, še več cukra, čimveč cukra in potem še čisto mičkeno ostalega zraven. Diabetes je "bolezen", ki je ozdravljiva čez noč oz. to sploh ni bolezen. Veš kaka je smrt zaradi diabetesa? Taka, da moli boga, da te pobere covid. In ne, diabetiki ne živijo toliko kot ostali.
>z diabetesom, če je dovolj zgodaj odkrit
Nikdar ni odkrit dovolj zgodaj, pravzaprav je odkrit šele, ko je bolezen v zelo napredovali in akutni fazi. Zakaj? Ker delajo take teste, da pokaže šele močno napredovali diabetes. Ne samo to, če sam, na lastne stroške, narediš druge teste, in odkriješ, da si diabetik, ti te bolezni ne priznajo. A veš zakaj? Ker je skorajda vsak človek danes diabetik. V Ameriki je uradna cifra 88% diabetikov. Ne od odraslih američanov, od VSEH američanov je uradno 88% diabetikov. Oz. temu so lepše rekli "z metabolno presnovno boleznijo" to je namreč samo drugo ime za diabetes tipa 2, ki pa ne zajema samo tiste z napredovalo boleznijo, pač pa tudi prediabetike - tiste, ki ih uradno nočejo priznati za diabetike. Če je danes 88% Američanov prediaetikov in diabetikov, to pomeni, da je čez 10 let 88% Američanov diabetikov. Mi samo par let zaostajamo, a tudi pri nas je danes že velika večina ljudi z diabetesom. Kaj o tem kaj slišiš? Ne, ker ne postavljajo zgodnjih diagnoz. Zgodnja diagnoza diabetesa URADNO ni možna. Zato, lepo prosim, ne sanjaj o stvareh, o katerih nimaš pojma.
Pri tipu 1 gre za popolno (in nenadno) odpoved delovanja trebušne slinavke in se pojavlja pretežno pri mlajših ljudeh do 30 leta, celo otrocih. Pri tem tipu zaenkrat ni druge pomoči, razen dosmrtnega jemanja inzulina. Ker inzulina telo enostavno ne proizvaja več in nobena dieta tukaj ne pomaga. Moj kolega je v poznih dvajsetih zbolel za to boleznijo, fant je bil športen, suh, ni ne pil, niti kadil, tudi sladkosned sploh ni bil. Kar naenkrat pa žeja, hujšanje in splošna oslabelost. K sreči so mu hitro ugotovili bolezen in od takrat je že desetletja na inzulinu. Lahko rečem, da ima (če odšteješ špikanje po vsakem obroku) enako kvaliteto življenja kot zdrav človek. Za svoja leta je športen in fit , celo pri hrani mu ni treba posebej pazit na dieto. Predvsem je pri takšnem bolniku bolj pomembno to, da z inzulinom ne predozira, ker lahko pade v hipo. Posebej v kombinaciji s športom je to pomembno vedeti, ker je takrat poraba sladkorja v telesu večja kot običajno. Nobena 48 urna dieta tukaj ne pomaga, to so bajke, verjemi.
Pri 2 tipu diabetesa gre za postopno popuščanje delovanja trebušne slinavke in se pojavlja pretežno pri starejših in/ali debelejših ljudeh. V tem primeru stroga oglikohidratna dieta in telesna aktivnost seveda pomagata, morda lahko celo nadomestita jemanje zdravil in inzulina, če je le bolnik dovolj discipliniran (kar pa takšni bolniki ponavadi žal niso).
Tudi recepture dr. Funga, ki ga omenjaš so dosegale zavidljive rezultate predvsem na bolnikih z diabetesom tipa 2, ne pa tudi tipa 1. Saj gre navsezadnje predvsem za nutricionistične nasvete (post) ipd.
www.dietdoctor.com/s...jason-fung
Tko da pozabi na teorije zarote in podoben larifari, Kdor mora jemati inzulin ga pač mora, tukaj zaenkrat ni druge pomoči.
[matjazfinance]Analogija bi bila, da ker nisem umrl pri skoku iz letala, je padalo nepotrebno. Koronaskeptiki ste ena res posebna populacija.
> [shevchenko]
> kaj zdaj, gledamo stevilke ali ne gledamo? dejte se odlocit...
Pa jih dajmo gledat.
- V teh dneh cca 40-50 zaznanih okužb na dan. V državi z 2 mio prebivalcev.
In večina od njih ima le blage simptome ali pa še to ne.
- V bolnišnicah naj bi bilo zaradi korone 20-30 ljudi v vsej državi, od tega 4 na intenzivni.
Koliko je sicer v Sloveniji tipično število vseh hospitaliziranih bolnikov na povprečen dan? (če ima kdo podatke, bi bilo fajn imeti poleg aktualnih tudi pred-koronske, ker vemo da imajo dohtarji zaradi korone izgovor, da še manj delajo kot prej, in je splošno št. pacientov v bolnicah najbrž še manjše kot bi bilo sicer)
No, to je bilo nekaj številk, lahko kdo tudi nadaljuje.
Zadnja sprememba: anon-20668 04.09.2020 12:02
[vickibedi]Kolikor sem jaz te stvari bral, ne gre za popuščanje delovanja trebušne slinavke.
Pri 2 tipu diabetesa gre za postopno popuščanje delovanja trebušne slinavke in se pojavlja pretežno pri starejših in/ali debelejših ljudeh.
No, morda sčasoma tudi to, ampak najprej se razvije inzulinska rezistenca, ker ljudje jedo preveč OH in prevečkrat na dan.
OH (glukoza v krvi) sproži povečanje inzulina v telesu. Inzulin pa "odpre" celice, da sprejmejo vase glukozo in druga hranila (inzulin pa hkrati tudi blokira delovanje glukagona -slednji je odgovoren za kurjenje maščobe, ob povečanem inzulinu torej telo ne more uporabljati maščobe za gorivo).
Inzulin torej pobira glukozo iz krvi (prevelika koncentracija glukoze je toksična!), telo laufa na glukozo, preostanek se predela v telesno maščobo, "shrambo".
Če je inzulin stalno močno povišan, celice postanejo rezistentne ("imajo poln kufer inzulina") in se ne odprejo. Odgovor telesa: še več inzulina, da celice vendarle prisili, da uporabljajo glukozo za energijo in preostanek predelajo v telesno maščobo. Ki se seveda ne porablja, ker inzulin (zaradi višjih koncentracij, ki trajajo vedno dlje) vedno bolj blokira glukagon, zato postajaš vedno bolj debel.
Ampak če ti v tej fazi dohtarji gledajo cuker v krvi, je ponavadi še vedno v mejah normale, ker ga telo kontrolira s stalnim overdozom inzulina.
In to gre v spirali naprej, dokler trebušna slinavka ne more več proizvajati še več in več inzulina, in se sistem zlomi, cuker v krvi naraste do toksičnih ravni, in dohtarji naenkrat ugotovijo da imaš sladkorno tip2.
Kar bi lahko ugotovili že zdavnaj prej, če bi gledali ne samo cuker v krvi, temveč tudi inzulin. Pa ga ne. Zakaj? Kdo bi vedel, ampak takle mamo.
sporočil: 5.560
Zadnja sprememba: pcs 04.09.2020 12:59
[alek14]Pri Švedih R počasi narašča čez 1, bo še zanimivo čez nekaj tednov:
Švedi imajo (po lastnih ocenah) 10.000 mrtvih (isto kot, če bi jih mi imeli 2000). Do cepljenja je še par mesecev.
Štos je bil ravno v tem, da je Tegnell postuliral (v okviru preostalih zmot), da se do cepiva ne da zdržati, in, da so lockdowni brezveze, in bodo na koncu vsi na Švedskem modelu.
Jaz pa mislim, da se da teh par mesecev z omejevalnimi ukprepi vzdržat in potem prekuženost doseči s cepljenjem.
Če cepiva ne bi bilo, potem bi jasno imel Tegnell prav že na začetku.
Problem njegove strategije je v tem, da že takoj na začetku ni poti nazaj - umrli so mrtvi. Mi pa se v primeru neuspeha cepiva (izjemno malo verjetno), lahko kadarkoli odločimo za Švedski model.
www.aftonbladet.se/n...onaviruset
After a period of declining infection spread, Sweden's so-called R-number rose at the end of August, which is a sign that infection increased.
According to the Swedish Public Health Agency's latest estimate, Sweden's reproduction rate, the so-called R-rate, rose steadily during the second half of August. At the end of the month, the number passed the critical value 1, which means that the infection is on average passed on to more than one person. On August 27, this value was estimated at 1.02. The next day to 1.03.
M