Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: KRKG - Krka

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Zlatko2020 sporočil: 626
[Borza] Tema: KRKG - Krka
[#2817898] 21.02.20 10:45 · odgovor na: alain (#2817175)
Odgovori   +    2
Premika na višji nivo ne bo dokler bo tak pritisk prodajalcev in dokler ne bo večji kupcev. Bedarija v Romuniji je bil sprožilec, da so tujci kar naekrat iz nakupne prešli na prodajno stran in to usklajeno 6-7 institucionalnih investitorjev (zdaj sta akivna na prodaji le še 2 od njih). Domačih kupcev pa itak ni večjih. V torek je nehala kupovati še Krka. Ne vem zakaj ker je začetek tihega obdobja šele 5.3. ampak tko je.

Velik črn madež nad delnico pa je tudi Woodsova ocena v Bloombergu, ki delnico vrednoti le na 67 EUR in to oceno so posodobili pred 1 mesecem. Med tihim obdbojem bomo lahko kar zadovoljni, če ne bo šla cena na nižje nivoje. Pozitivni premik pa bi lahko sprožili rezultati 1. kvartala, ki pa bodo šele 21. maja. Vrhunski lanski rezultati so pa žal večinoma pozabljeni. Morda jih bomo edino delno deležni pri letošnji dividendi.

Rubelj se k sreči popravlja v zadnjih 2 tednih. Rekel bi, da je celo višji v tem 1. kvartalu zaenkrat (dobrih 69 RUB/EUR) kot je bil v zadnjem kvartalu lani (okol 70 RUB/EUR).