Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Procenti od inflacije + novi bruto

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

makave7li sporočil: 3
[Odklop] Tema: Procenti od inflacije + novi bruto
[#2794363] 18.09.19 11:51 · odgovor na: bc123a (#2794343)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 18.09.19 11:12
[bc123a]
> [makave7li]
> Pozdravljeni,
>
> Podjetje nam vsako leto glede na inflacijo zvišuje plačo in sicer recimo zadnjih pet let, vsako leto 4%. Je tukaj potrebno vsako leto podpisati aneks k pogodbi?
> Na vidiku je novo zvišanje plač pa me zanima naslednje:
> - v pogodbi se spremeni bruto, to potem pomeni, da se bodo pretekla povišanja upoštevala na novi bruto ali začnemo z drugim letom na novo?
>
> Hvala za pomoč in lp,

Disclaimer - nisem ekspert za kadrovska vprasanja, ampak zdravorazumsko je tako:

Če ima podjetje sistematizirana delovna mesta, in tudi morebitne stimulacije določene sistematično (npr. procent od prodaje, itd), potem bi rekel da ni treba nobene druge pogodbe, saj enostavno dvigne plačo sem na določenem delovnem mestu. Potem je nova pogodba potrebna samo za prehod na drugo delovno mesto (kar s sabo tudi prinese drugačno plačo).

Če pa so pogodbe individualne za vse zaposlene (zelo majhna firma? ne vem kje je meja?) pa zna biti da bi moral biti sklenjen kakšen aneks...


No potem takem za takšne letne povišice ni potreben aneks.

Naslednje pa je sedaj to, da se bodo dogajale individualne povišice, kar bo tudi pomenilo nove pogodbe oz. mogoče anekse-praksa govori da pogodbe.
Tukaj je sedaj vprašanje, ali se potem prištejejo tiste pretekle letne povišice, katere so na stari bruto doprinesle v 4. letih recimo +15% torej v novi pogodbi novi bruto +15%?

Hvala še enkrat.