Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zaradi bojazni pred brexitom brez dogovora v nakup paradižnikove omake za več milijonov funtov
Strani: 1
sporočil: 9.333
Zadnja sprememba: 153 10.08.2019 11:12
Se vsak po svoje na Brexit pripravlja, trgovina šecveti, zaupanje v širokoustenje politikantov že itak
veni, komu vse naj končno politični navček zazvoni ?
Sodražan
sporočil: 30.415
[153]
Se vsak po svoje na Brexit pripravlja...
...in po neurejenem Brexitu se bo vsak Anglež doma in v EU, moral po svoje znajti kakor ve in zmore.
sporočil: 4.493
Komu? Ja Juncker, Barnier, Merkel, Macron, May, Corbin,...Johnson
bo samo naredil kar ljudje hočejo zaradi krivde pred njim naštetih.
sporočil: 4.272
Zadnja sprememba: robi2107 10.08.2019 12:57
[kren]Že, ampak ne takih. Gre za popolno zavajanje kupcev, ki mislijo, da kupujejo hrano, ne pa svinjarije, ki še za na gnoj ni dobra. To, kar ti praviš, bi držalo, če bi kupci vedeli, kaj kupujejo. Pa ne vedo. Kupujejo 5 let star šmir, ki je trikrat prepotoval cel svet, poln rdeče farbe in ojačevalcev okusov, na katerega so nalimali sliko kmetije v Toscani in napis Made in Italy, ne pa tistega, za kar naj bi to bilo in kar proizvajalec trdi, da je. Naj kupcem povedo, kako to svinjarijo proizvajajo, potem pa naj se vsak sam odloči, ali bo kupil liter te packarije, ki paradajza še videla ni, za 30 centov ali pa bo ŕajši dal 2 ali 3 evre za liter normalnega pasiranega paradajza.
Do tega pač pripeljejo zahteve kupcev po vse cenejših izdelkih.
sporočil: 4.272
Zadnja sprememba: robi2107 10.08.2019 13:29
Nikjer ne piše, da ti ne morejo svinjarije namesto za 30 centov
prodajati za 2 evra. Kot tisti joke, da že malo načeto sadje dajo v
svojo gajbo na kateri piše bio eko in to namesto za prejšnji evro
po kili prodajajo za 2 evra. Spomni se samo štorije s poljskim
mesom. Je bilo kaj cenejše zaradi tega, ker je izviralo od bolnih
živali ali karkoli že je bilo? Ne vem, če. Vso to prehransko mafijo
bi bilo treba postaviti pred zid. Morda bi bila poleg tega rešitev
še zagotavljanje sledljivosti, kakršna je pri kadavrih, tudi pri
drugih vrstah hrane. Kar pa ni lahko, tega se zavedam. Še najbolj
ziher je, da si čimveč hrane človek pripravlja iz osnovnih
sestavin. Pri nas se poskušamo tega držati, kolikor je to danes
mogoče. Pripravljene hrane ne kupujemo, marmelado, mezgo, jogurte
in podobno predpakirano hrano, o čemer je nekaj dni nazaj na teh
straneh tekla debata, pa vseeno kupujemo ready-made. Je preveč
zamudno, da bi vse to pripravljali sami. Edino nutelo ali
kikirikijevo maslo spacam sam, ker rabim samo mixer in to je to.
sporočil: 4.272
Zadnja sprememba: robi2107 10.08.2019 13:39
[kren]Morda res, nikjer pa ne piše, da je boljša, če je dražja. Kolikokrat se je že zgodilo, da so se na testih kakovosti najslabše odrezali najdražji izdelki, mnogo cenejši pa se se izkazali za najboljše.
Ampak, če kupci zahtevajo hrano za 30 centov, je večja verjetnost, da bodo fasali svinjarijo.
Btw, po moje kitajska paradižnikova omaka sploh ni sporna (z vidika sanitarne inšpekcije).Najbrž res, ampak jaz je vseeno ne bi jedel.
sporočil: 4.272
[kren]Ne vem. Mi kupujemo Česnek oz. se orientiramo po deklaracijah, tako kot pri drugem sadju in zelenjavi. Koliko je tu natega, ne vem. Glede na to, da gre za nepredelana živila, dileme o izvoru ne bi smelo biti. Je to vseeno nekaj drugega, kot paradajzova mezga, ki so jo naredili iz paradajzov iz severne Afrike, speštanih v Culokafriji, skuhanih v Tunguziji, glutamat so dodali v Vietnamu, umetna barvila v Tadžikistanu, v sode zapakirali na Kitajskem, v pixne pa prepakirali v italijanski tovarni, ki so jo kupili Kitajci. In je mezga mejd in itali.
Btw, a veš, da je večina česna (pa ne samo česna) v slovenskih trgovinah s Kitajske?
Strani: 1