Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

rednaka sporočil: 232
[jurijjurij]
>Gordana Kalan Živčec kandidira za generalno direktorico UKC Ljubljana

>9) Vse razpisne pogoje za imenovanje na mesto generalne direktorice UKC Ljubljana izpolnjujem - naj gre v smislu izobrazbe, strokovnosti, potrebnih izkušenj, nekaznovanosti ali jasne predstave o viziji bodočega delovanja in razvoja UKC Ljubljana.


Nekaznovana???? Opala miška, kaj pa tole iz (*)

Sodba, po kateri je nekdanja v. d. direktorice Zdravstvenega doma Izola (ZD) pravnomočno obsojena na desetmesečno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo treh let zaradi zlorabe položaja, je tako obstala.

Seveda se bo gospa izgovarjala, da ZD ni utrpel škode, ampak njena praksa je ...
Vse kar si gospa Živčec želi je: direktorovanje in kontrola nad denarnimi sredstvi, čim več denarnih sredstev tem bolje. Lahko le ugibamo zakaj.

(*) www.delo.si/novice/k...dniki.html

PS.
Potem bo pa vrač (zgoraj) ugotovil da: "Vsi veliki revolucionarji so bili v zaporu, od Tita pa naprej, zakaj bi GKŽ bila izjema?"

Če se ne motim, se pogojna obsodba za nekatera kazniva dejanja po določenem času izbriše iz kazenske evidence? Pravniki bodo vedeli podrobnosti.
Lp, Andreja

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2781415

Strani: 1

pirdih sporočil: 170
[rednaka]
Če se ne motim, se pogojna obsodba za nekatera kazniva dejanja po določenem času izbriše iz kazenske evidence? Pravniki bodo vedeli podrobnosti.
Lp, Andreja
Google pravi, da kazenski zakonik pravi, da:

Zakonska rehabilitacija in izbris obsodbe

82. člen

(1) Z zakonsko rehabilitacijo se izbriše obsodba iz kazenske evidence in prenehajo vse njene pravne posledice, obsojenec pa velja za neobsojenega.

(2) Za obsodbo velja pravnomočna odločba kakor tudi spremembe te odločbe z amnestijo ali pomilostitvijo.

(3) Obsodba se izbriše iz kazenske evidence v določenem roku, od takrat ko je bila kazen izvršena, zastarana ali odpuščena, če obsojenec v tem roku ne stori novega kaznivega dejanja.

(4) Roki iz prejšnjega odstavka so:

1) za obsodbo, s katero je bil storilcu izrečen sodni opomin, in za obsodbo, s katero mu je bila odpuščena kazen – eno leto od pravnomočnosti sodne odločbe;

2) za pogojno obsodbo – eno leto, od takrat ko je potekla preizkusna doba;


Zdaj pa nazaj na članek v Delu in računat, kdaj bi to bilo. Na okrajnem sodišču je bila obsojena januarja 2014, dobila je 3 leta preizkusne dobe.
Kdaj se je to začelo šteti - januarja 2014 ali pa ko je bilo konec vseh pritožb, ne vem.

Lep dan.

Strani: 1