Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.453
[MarijanMacek]
> [vickibedi]
> > [MarijanMacek]
> > > [vickibedi]

> Vprašaj se raje zakaj sploh mu je prišla Amerika za rit ? Če bi ex sovjetske satelitske države prosperirale od paktiranja z Rusijo, potem se takšne vojne sploh ne bi zgodile.

Nekaj ex-sovjetskih držav dokaj dobro (seveda za tisti konec sveta) uspeva in imajo z Rusijo normalne odnose. Recimo Kazahstan, no ta ima sicer kakšnih 60% izvoza v naftnem sektorju, ali pa Belorusija, tipična ex-sovjetska republika brez nekih velikih zalog mineralov in energentov.

Dve državi, o katerih sem govoril in sta se zapletli v vojno z Rusijo, pa ekonomsko životarita in sta svojo nekoč pomembno industrijo uničili. Gruzinska firma TAM je bila nekoč proizvajalec letal Su-25, serije lovcev MiG ( 15, 17, 21), letal Yak etc... dandanes je TAM nepomemben ostanek mogočne tovarne. Podobno je nekoč deloval v Ukrajini proizvajalec največjih transpotnih letal Antonov, slava mu! Izdelovali so tudi večino raketnih motorjev, dandanes se tovarna Yuzmash ukvarja z dobavami Severni Koreji.
So pač izbrali Rusom nasprotno politiko, všečno zahodnim silam. Ljudje pa od samega zadovoljstva množično zapuščajo drugo najbolj revno državo v Evropi. Ob razpadu SZ je bila ukrajina dokaj primerljiva z Rusijo in boljša od belorusije po BDP na glavo..... Podobno velja tudi za Gruzijo, no vseeno je BDP na glavo skoraj 2x večji kot v Ukrajini.....
največ o pravilni proti-ruski usmerjenosti in njenih vplivih na BDP pa v data.worldbank.org/i...Y-GE-UA-MD
Daj nehaj srat klanf, za začetek.
Belorusija (maronetni režim) in Kazahstan (poln nafte) , pa a ne me basat :))
Sama mafija , ne morejo izven tega ratzmišljanja, pameten folk jim bo pobegnil, oni pa bodo še naprej trajbali enako zgodbo , dokler gre - gre , do končnega propada :)

Rusi so zdesetkali ekonomijo Ukarjine in za zraven še Moldavije (manjša riba),
to drži - ampak so to so naredili v korist svoje škode :)
www.youtube.com/watc...EtEkLQRslW