Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.491
Zadnja sprememba: vickibedi 23.06.2019 13:39
[MarijanMacek]
> [vickibedi]
> Putin je Gruzijo izgubil takrat ko je vojaško posredoval v južni Osetiji.
> www.youtube.com/watc...slo0&t=63s

Nedvomno je vojno sprožil Gruzinski predsednik Miheil Saakašvili (ukr.: Мiхeiл Ніколозович Саакашвілі), sl.wikipedia.org/wik...%C5%A1vili Gruzinci vpadli v Južno Osetijo 7.8.2008 in napadli ruske "mirovne" sile. Končen rezultat je bil znan po enem tednu, vsesplošen beg Gruzinske vojske se je končal na ukaz ruskega povelnjika, ki je ustavil napredovanje 50 km pred Tbilisijem. Vsekakor se je Saakašvili izkazal tudi v Ukrajini kot posebni svetovalec predsednika, kasneje guverner Odese.. Njegovo politično delovanje pod mentorstvom ZDA je bilo tako uspešno, da je znatno zreduciral tako Gruzijo kot kasneje Ukrajino, izgubil obe državljanstvi in se kot apatrid potikal po belem svetu, beri ZDA, dokler mu novi Ukrajinski predsednik Zelenski ni izdal državljanstva.

Torej je trditev, da je Putin izgubil Gruzijo nekam majava. Putin je le odčital lekcijo ameriškim plačancem v Tbilisiju, ki so povno pokazali roge. A je spet kakšna V. Noland nakazala miljarde iz prezadolžene blagajne?
Vprašaj se raje zakaj sploh mu je prišla Amerika za rit ? Če bi ex sovjetske satelitske države prosperirale od paktiranja z Rusijo, potem se takšne vojne sploh ne bi zgodile .