Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.491
[kren]
> [ssroza]
> Americani z vojnami nicesar ne zasluzijo

Seveda zaslužijo... s prodajo orožja, ali pa z "bratsko" pomočjo svojim zaveznikom. Države, ki jo ščiti ZDA se ne upa nihče napasti. Tega se EU premalo zaveda, ko pljuva po ZDA. Če ZDA (Nato) ne bi ščitila EU, bi nam že Rusi plesali po riti, ker je evropska vojska pičkin dim.
EU ni federacija, zato je izgradnja skupne armade velik politični in finančni problem. Pomeni bodisi vključevanje nacioanlnih armad v zvezno vojsko (in s tem zmanjšanje nacionalnih sil) ali bildanje nove armade od nule, kar bi pomenilo podvojene proračune za vojsko. Skratka grenka pilula za vse nacionalne države EU.
Ampak s tem ko Trump odreka podporo NATu nam v tej odločitvi v bistvu pomaga. To lahko povzroči tudi konec NATa, mislim če slučajno misli resno (kar pa mislim da v resnici ne misli ;)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2779262

Strani: 1

PyotrNovak sporočil: 2.550
Pomaga? To je bil vic a, ne? Tako kot EU vojske. Nemsko vojsko so babe sesule v deseto klet.

German soldiers used broomsticks painted black instead of guns during a joint Nato exercise last year due to severe equipment shortages, it has emerged. ... Soldiers resorted to painting broomsticks black and attaching them to Boxer armoured vehicles to simulate gun barrels.Feb 18, 2015
German army used broomsticks instead of guns during training ...

www.telegraph.co.uk/...stead-of-g

German military short on tanks for NATO mission

The German military is under-equipped to take on its upcoming role as leader of NATO's anti-Russian defense force, a leaked document shows. Opposition politicians say the defense minister is to blame.

www.dw.com/en/german...a-42603112

Brez US armade se Rusi v soboto popoldan zapeljejo na piknik v Pariz.

Strani: 1