Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.854
Spremembe, ki jih prinaša doba avtonomnih avtov, se lahko merijo s spremembami, ki so jih leta 2008 prinesli pametni mobilni telefoni.
Ne vem ce je cel clanek tako butast kot naslov in podnaslov, gotovo pa je, da avtonomnih avtov ne bo vsaj se 10 let, ce ne 20-30 let.

Ampak z necim pa morate nafilati cajtng, aneda?
Podatki zgovorno dokazujejo, koliko časa izgubljamo za volanom. Glavno mesto Kolumbije je denimo na samem vrhu, ko gre za čas, izgubljen v zastojih.
To nima z avtonomnimi avti absolutno nic! Oziroma, karkoli ze ima, ze sedaj se lahko zastojem izognete s pomocjo navigacije iz google maps. Avtonomni avto sploh nicesar tu ne spremeni.
Prometne nesreče letno vzamejo 1,25 milijona življenj
To je glavna zloraba statistike, na katero se opirajo cheerleaderji avtonomnih avtov. Ker smo baje ljudje tako slabi soferji.

Na svetu je 7 miljard ljudi. 1.25 miljona zivljenj na leto je 1,785714285714286e-4 oziroma 0.018%. Ce zadevo postavite v kontekst je kar naenkrat grozljiva cifra zanemarljivo majhna, kajne?

Za primerjavo, od raka na svetu umre 18 miljonov ljudi letno, kar je 15x vec.

Poglejmo se podatke iz razvitega sveta... v ZDA vsako leto umre v prometu 35.000 ljudi. Grooooozno, kajne? NI RES!

Namrec, smrtnost v prometu v ZDA je 1.12 na 100 miljonov prevozenih milj!

Skratka ljudje smo fenomenalni, odlicni, izjemno varni vozniki. Zato nehajte zlorabljati statistiko za propagando.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2771983

Strani: 1

milos9 sporočil: 765
Kot kaže si vseeno bral članek ali pa imaš čisto slučajno enako mnenje kot strokovnjaki v članku, ko gre za napoved prihoda avtonomnih avtov.

Že car sharing, tudi avtonomni avti bodi povzročili padec prodaje avtov. To vpliva na velikost voznega parka in gnečo v mestih. Kaj tukaj ni jasno?

1,25 milijona smrtnih žrtev je malo? Statistika ni le statistika in je posledica človeških napak. Avtomatizacija pa bo, seveda na dolgi rok, te napake odpravila.

Foruma ni treba polnit, živi tudi brez površnih komentarjev

Strani: 1