Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.714
[bc123a]
> Naš komentar: v vsakem zasebnem podjetju bi že zdavnaj usekali po mizi in bi kdo letel, bodisi zaposleni bodisi nadrejeni, če bi prakticirali in dopuščali tako šlamparijo

Moj komentar: ce bo zasebnik ponudil zdravniku denar po Virantovi lestvici, pac ne bo sel k njemu delat. Ce res gre za taksne izracune, kot pisete, gre ocitno za direktno izogibanje placnemu sistemu. Dajmo uredit. Samo da potem ne bo kar naenkrat zmanjkalo se drugih, ne samo anestezistov.

Vas gregoriceve tarife niso naucile razmisljati o tem, kako nerealna so pricakovanja slovenske raje glede plac, ki jih bodo sprejeli top zdravniki?

Hitro ste pozabili, matr.
Vse ima svoje meje. Starejši podjetniki, ki smo sodelovali pri neštetih pogajanjih, ki so se prekinjala in nadaljevala in v 99% primerov zaključila optimalno za eno in drugo stran, drugače gledamo na te na videz izsiljevalske zahteve zdravnikov, ki pa to sploh niso. Zakaj zdravniki izsiljujeje? Zato ker lahko. Tudi meni je enkrat eden od mojih vodij prinesel odpoved pogodbe in ker ga nisem nič klical je nekaj dni pred koncem odpovednega roka prišel k meni in presenečeno vprašal zakaj ga nisem poklical...

Skratka, z odpovedjo je želel izsiliti višjo plačo, po pravici povedano si jo je tudi zaslužil, samo v podjetju je v njegovem nivoju bilo še pet vodij, bili so tudi njihovi namestniki in delovodje in zvišanje njegove plače bi vneslo nemir med delavce in seveda nered v sistem nagrajevanja. Razumel je in ko sem mu dejal, da imamo pripravljen predlog za zvišanje plač v podjetju, ki je že upravnem odboru (današnji nadzorni svet) je njegova odpoved odšopala v smeti.

Če pa bi mu kar tako zvišal plačo, kot jo je Cerarjeva vlada zdravnikom sploh ne razmišljajoč o drugih delih javnega sektorja, bi ustvaril v podjetju kaos. Torej, tudi zdravniki nimajo vedno prav in ne morejo izsiljevati do konca svojih dni, treba jim enkrat reči "ne" pa brez skrbi ne bodo vsi odšli iz Slovenije.