Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.056
[PyotrNovak]
Brez US bi ti vklopil samo fax, analogni,....mogoče.....mogoče pa ciklostil?
(sem se komaj spomnil tega muzeja)
Od KOD pa je večine nove tehnologije? Iz rusije, kitajske...?
Strinjam se, zato je brez zveze živeti v nekakšni skrbi, da za tabo hodijo trije agenti Cie ali štirih iz KGB ali trije kuharji iz kitajske restavracije, pač tako je, tehnologijo uporabljamo prostovoljno. Je pa zanimivo, da ti Windows po nadgradnji vklopi vse kar se da slediti na računalniku in jim pošiljati podatke, potem pa ti to lepo izklopiš oz. vsaj misliš, da si izklopil...do naslednjič. Sicer, kot brskalnik uporabljam SRWare Iron, ki ne vohuni za uporabnikom, za iskanje večinoma uporabljam DuckDo, Dogpile, seveda brez Googla je težko, ker njegov hrošček obvlada večjo bazo podatkov...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2752477

Strani: 1

PyotrNovak sporočil: 2.152
Stvar osebne presoje. Jaz mislim da je varnost mojih podatkov bistveno bolj važna kot pa popolna zasebnost. Zato jih imam pri Amazonu v oblaku, za smešno ceno cca 12$ letno; ker mi garantirajo 9 devetk, se sam niti na daleč ne morem približati tej zanesljivosti. Brez podatkov lahko zaprem takoj. Sem tako kot nuna, ki da kondom na svečo: 2 USB diska doma - mirror, v razmaku 1 ure in nato čez uro še Amazon, vsak dan automatsko z backup programom.

Drugič: lahko bi jih zakodiral s precej varno 256 bitno enkripcijo, toda če se kakrkoli zjebe pri dekodiranju, so podatki šli za vedno.(se je že zgodili)
Torej dilema: ali lahko vidijo kaj dela en slovenček ali varnost. Vsak izbira sam.

Strani: 1