Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Država brez imunskega sistema

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

aljosalp sporočil: 77
[Glavni forum] Tema: Država brez imunskega sistema
[#2745875] 04.12.18 10:03
Odgovori   +    0
Dober članek.
Imam pa par pomislekov. Avtor smatra, da je to specifika Slovencev in da se to vleče od Cankarja naprej. Mislim, da to drži le v nekaterih elementih psihe naroda. Sicer pa smatram, da je Balkanski del naše zgodovine prinesel tudi nekaj dobrih stvari glede splošnega mentalnega zdravja. Predvsem v šolstvu. V 70 in 80 sistem izobraževanja bil bolj praktičen (usmerjeno izobraževanje) ter zdrava kmečka pamet pri utrjevanju osnovnošolske logike prinesel bolj mentalno zdrav narod kakor danes. Današnje šrot šolstvo je precej krivo za tako nizko samokritičnost naroda.

Je res, da se to dogaja tudi v ostalih državah. Začelo se je v USA in od Zahoda se je sistem ustvarjanja idealnih potrošniških ovc premikal kot rak po celem svetu. Ni čudno, da se ameriki dogaja Trump.

Moj osebni indeks merjenja "neumnosti" naroda je TV. Več je telenovel ali "debilnih" talk šovov oz. realityev na TV, bolj je dokaz da je narod glup. Komercijalne televizije poznajo "futr" za mase, če je to junk food bodo tudi to prodajali, ker TO narod rabi. Samo da se reklame prodajajo.

POP TV program primer:
- od 7:00 do 16:30 je Telenovele
- nato poročila 16:30 da so pred nacijonalko (17h)
- nato Telenovele
- 18:55 24 UR, večji šrot dnevnik ne obstaja, kjer je POP-IN z Severino in ostalimi podrobnosti Balkanske estrade top novica...
- 20:00 SLO reality
- 23:00 - Netflix stuff

Z takim programom je SLO zelo podobna ITA, ESP, GR, FR... Ovca država... Roko na srce gre precej bolje Severnjakom (Nemčija, UK, Skandinavija) tam je tega šrota manj...
Res pa je, da vsaj nacijonalka ima še kakšno dobro odajo....

Skratka, začeti pri šolstvu. Še Hitler je vedel, da se pri podmladku gradi narod....