Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN223552 sporočil: 1.136
Kaj tale Marko kar iz ljubljanske pisarne nekaj pavšalno prdi o kmetijstvu? Večina njegovih trditev po uvodu je preprosto napačnih.

To, da naših 1200 m2 pašnikov ni uporabnih za nič drugega nikakor ni res (na strminah tudi živine nimamo). Je pa res, da je njivo težje obdelovati in da subvencije spodbujajo živinorejo z dosti manj napora za kmeta.

Tudi to, da pridelujemo meso zaradi cene je čista neumnost - na hektar ima že vsako žito večji donos od živinoreje, ampak realnost izkrivljajo subvencije.

Če bi bil kmet kaj podjeten, bi na pašniku ogradil pujse, ki bi ga razrili, pognojili in pojedli korenine, pujse prestavil na drugi pašnik, tisti del uporabil kot njivo, pa bi prodal žito, meso, lahko bi prodal tudi svoj traktor, pa še eko subvencije bi (lahko) kasiral za oboje troje.

Tisti tadelavni pa itak že zdaj gojijo zelenjavo, ki je veliko donosnejša od mesa..

Še ena rešitev za prevetritev kmetijstva je ukinit subvencije pa zapret EU meje za sparbudget hrano iz preostalega sveta. To bi nas postavilo na realna tla.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2742121

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 10.890
Namesto kolhozne/industrijske/masovne proizvodnje nazaj k naravi. Se strinjam. Moj znanec je imel strasne alergije na meso. Na sluzbeni poti v ZDA pa so ga pogostili z mesom z ranca/pasno govedino. Nobene alergije. Po drugi vojni so pri nas prepovedali paso koz zaradi drzavne varnosti. Koze so lepo skrbele, da se kmetije niso zarascale. Manjse kmetije z razumno kolcino zivine, za katero naravno pridelajo krmo, z gnojem pognojijo travnike in njive. Ne pa kot v Lipici: konji crkavajo zaradi krme sumljivega porekla. En sam kseft. Pozresnost/pohlep.
kmetovalec sporočil: 681
[FIN223552]
Kaj tale Marko kar iz ljubljanske pisarne nekaj pavšalno prdi o kmetijstvu? Večina njegovih trditev po uvodu je preprosto napačnih.

To, da naših 1200 m2 pašnikov ni uporabnih za nič drugega nikakor ni res (na strminah tudi živine nimamo). Je pa res, da je njivo težje obdelovati in da subvencije spodbujajo živinorejo z dosti manj napora za kmeta.

Tudi to, da pridelujemo meso zaradi cene je čista neumnost - na hektar ima že vsako žito večji donos od živinoreje, ampak realnost izkrivljajo subvencije.

Če bi bil kmet kaj podjeten, bi na pašniku ogradil pujse, ki bi ga razrili, pognojili in pojedli korenine, pujse prestavil na drugi pašnik, tisti del uporabil kot njivo, pa bi prodal žito, meso, lahko bi prodal tudi svoj traktor, pa še eko subvencije bi (lahko) kasiral za oboje troje.
Žito bi se samo poželo?

Tisti tadelavni pa itak že zdaj gojijo zelenjavo, ki je veliko donosnejša od mesa..

Še ena rešitev za prevetritev kmetijstva je ukinit subvencije pa zapret EU meje za sparbudget hrano iz preostalega sveta. To bi nas postavilo na realna tla.
kzupanc sporočil: 10.519
[FIN223552]
Kaj tale Marko kar iz ljubljanske pisarne nekaj pavšalno prdi o kmetijstvu? Večina njegovih trditev po uvodu je preprosto napačnih.

To, da naših 1200 m2 pašnikov ni uporabnih za nič drugega nikakor ni res (na strminah tudi živine nimamo). Je pa res, da je njivo težje obdelovati in da subvencije spodbujajo živinorejo z dosti manj napora za kmeta.

Tudi to, da pridelujemo meso zaradi cene je čista neumnost - na hektar ima že vsako žito večji donos od živinoreje, ampak realnost izkrivljajo subvencije.

Če bi bil kmet kaj podjeten, bi na pašniku ogradil pujse, ki bi ga razrili, pognojili in pojedli korenine, pujse prestavil na drugi pašnik, tisti del uporabil kot njivo, pa bi prodal žito, meso, lahko bi prodal tudi svoj traktor, pa še eko subvencije bi (lahko) kasiral za oboje troje.

Tisti tadelavni pa itak že zdaj gojijo zelenjavo, ki je veliko donosnejša od mesa..

Še ena rešitev za prevetritev kmetijstva je ukinit subvencije pa zapret EU meje za sparbudget hrano iz preostalega sveta. To bi nas postavilo na realna tla.
Kdor tole piše pa še ni videl veliko hribovskih pašnikov ha ha :)))
Pridelava zelenjave je kar donosna na najboljši ravninski zemlji. To najbrž res, pod precej pogoji. Po pašnikih v hribih pa naj se pase govedo in drobnica.

Strani: 1