Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenija, Amerika in kakovost življenja
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15
sporočil: 13.643
0219K21 je napisal(a):
Volkulja, ne tako ostro do Pie. Pa povem tudi zakaj..
Nekaj malega Pie je v vsakem izmed nas. Vsakdo se je srečal s situacijo, ki ji ni bil kos. Vsakdo je po malem do prava, pravnikov, pravil (ki jih je resnično veliko in marsikatero popolnoma skregano s "življenjem"), sodišči nezaupljiv, rad bi polemiziral do nezavesti, itn..
Poglej, kaj drugega je kot "Pia effect" že dejstvo, da se zavračajo tako očitne in jasne sodbe kot je sodba najvišjega sodišča v državi?
Češ, "ja, AMPAK". In potlej se iščejo načini za to kako zaobiti jasno dikcijo odločbe US.
Kar želim povedati, da je v zadnjih 17-ih letih ogromno zamujenega na utrjevanju prava in pravne države. Zakaj to trdim?
Vsaka revolucija (in leta 1991 se je pač zgodila ena taka mehka revolucija) je v izhodišču protipravno dejanje. Res pa je, da je slovenska osamosvojitev šla maksimalno po legalni poti, a se nekaterim "čudnim" potezam ni uspela izogniti. Še danes smo ZARADI TEGA nezaupljivi do oblasti (ker je ta oblast v obdobju pred 1991 to tudi spodbujala), do legalnosti, itn.
Namesto, da bi se leta 1991 nemudoma povedalo "kar je narejeno je narejeno, odslej pa velja vladavina prava" je ta vladavina prava (kot navedba o Sloveniji kot o pravni državi) ostala zapisana v Ustavi, a je pot do uveljavitve tega še vedno dolga in s negotovim koncem.
Raspop in recitator prisege Hitlerju v Državnem Zboru, sedaj (na žalost) njegov predsednik France Cukjati tako izdavi pred dnevi tako kanonado ogabnih stavkov, ki predstavljajo direkten napad na temelje pravne države. I "nikome ništa". Oglasila se je le (kakopak, pravnica) Katarina Kresal, ki je to dejanje ostro obsodila.
Ja, Pia je povsod, le da, ko se pojavi v tako očitni obliki postane še najbolj zagrizenim jasno, da brez prava ni mogoča civilizirana in urejena družba.
SAJ !... zato pa - ta država ( oziroma vse tisto, kar spada k njej : skorumpirani uradniki, funkcionarji,itd. ) ni niti civilizirana in niti urejena družba ! _ _ _
sporočil: 13.643
0219K21 je napisal(a):
Pa saj ne gre za prepričevanje. Jaz sem le nastavil ogledalo, vsakdo lahko sam zase odloči ali bo gledal ali ne.
jaz sam na kritike in pripombe, ki se nanašajo na moje poste odgovarjam ( razen seveda, če imam koga "slučajno" na šit listi); zakaj pa ti ne ?...
sporočil: 5.290
Pia je napisal(a):
Ej drobižek, drobižek, kdaj boš velik?
1. Poraja se ti vprašanje?
2. Kaj ko bi se raje vprašala mogoče takole: "Je bil ta možak lani zaposlen pri istemu delodajalcu?"
3. Ali še bolje: "Kakšna pravna država omogoča take anomalije?"
4. Ali pa: "Kaj pa, če je vse res? Kaj če se to dogodi meni? Imam vpogled v prispevke, ki jih zame plačuje delodajalec?"
velikidrobizek je napisal(a):
!. Je prepovedano ?
2. Tega nisi omenila !
3. Takšna ! Še so bolj krivi sami ljudje, ki iščejo dostikrat pravico prepozno, na napačnem koncu z napačnimi ljudmi !
4. Ne boš verjela, toda jaz imam vpogled v prispevke !
Si lahko v Sloveniji (še) privoščiš pivo ali je že prehudo?
Oh, če si si pa privoščila pivce ali dve, potem pa razumem!!!
Vpogled v prispevke imaš samo, če jih sama plačuješ za sebein svoje zaposlene, če jih obračunavaš ali če si na eni od inštitucij kot je davčna ali AIPS. Drugače pa ne.
S 1. julijem se namreč začne uporabljati določba zakona o davčnem postopku iz začetka leta 2007 , ki se nanaša na dolžnost davčnega organa, da vsaki fizični osebi na njeno zahtevo razkrije podatke o prispevkih za socialno varnost, ki jih je zanjo plačal oziroma jih je dolžan plačati njen delodajalec ali druga oseba.
Torej si je država mirno vzela skoraj dve leti, da tisti ki kradejo ne bi bili takoj prizadeti in bi lahko še malo kradli.
Da pa ne bo pomote, ker vidim, da se vam sanja ne kaj in o čem govorim, vam povem, da je za ves ta drek kriva oblast, ki je krojila slovensko politiko po osamosvojitvi.
Janša je prvi, ki je začel stvari malo urejati. A ne more storiti kaj dosti:
- ker ima proti sebi močno opozicijo,
- ker se ne da narediti vse hkrati,
- ker nima ne on ne njegovi svetovalci zadostnega znanja,
- ker je naša politika tako organizirana, da nima vpogleda v vse,
- ker je proti njemu napirjena večina novinarjev, ki so toliko let delali za enoumsko stranko,
- ker so se politiki informativno zaprli in ne želijo dobivati povratnih informacij,
- ker je sistem okostenel in se težko premika, kaj šele popravlja,
- ker ima na visokih položajih uradnike, ki podpirajo prejšnjo vlado,
- ker so na ključnih položajih vedno isti ljudje, ki pišejo butaste zakone,
- ker je delo vlade in vseh njenih inštitucij netransparentno,
- ker je pri nas zakon napisan tako, da ima več lukenj kot švicarski sir,
- ker so zakoni nekvalitetni in omogočajo gospodarski in zasebni finančni kriminal,
- ker pri nas nihče ne odgovarja za svoje delo,
- ker ni nihče kaznovan, tudi če se mu dokaže, da je kriv (razen malih ribic seveda),
- ker je politika tako naravnana (dediščina stare vlade), da kdor plača, lahko onesnažuje okolje, krade naravne dobrine, ki so skupna last,
- ker pravna država ne funkcionira,
- ker so določene grupe zaprte in držijo skupaj, kar onemogoča vsako pametno komunikacijo, kaj šele spremembo,
- ker se državno premoženje deli na nepravičen način (delitev še zdaleč ni končana) in krade,
- ker vsak, ki je pri koritu najprej poskrbi za svojo rit in se trudi, da ne bi nič ostalo za druge,
- ker so še vedno nekateri z monopolnim položajem,
- ker se ustanavljajo ali pa še delujejo surovokumunistične inštitucije, kot so zbornice, zadruge..., ki samo kradejo denar svojim uporabnikom,
- ker so nekatere grupe državljanov neenakovredne drugim, ker zaradi butaste zakonodaje ne morejo svobodno delati, čeprav so usposobljene za to (medicinske sestre, učitelji, arhitekti, alternativci, zdravilci...)
- ker so si nekatere poklicne grupe vzele več pravic in si lastijo monopol (pravniki, zdravniki..)
- ker so nekateri v tem sistemu zapostavljeni in nimajo enakih pravic, kot drugi (če kdo odkloni tradicionalno zdravljenje, mu odvzamejo tudi pravico do bolniške...)
- ker tisti, ki ima zasluge za nekaj (kako so podeljene je tudi vprašanje!), lahko dobiva zanje plačilo v nedogled....
....še bi lahko naštevala, pa ne bom, ker itak ne bi nič razumeli.... pa še ne ljubi se mi več. Mram pa še napisati, da ni vse kar smo že imeli, bilo slabo in je bilo nujno potrebno spremeniti. Daleč od tega!
Morda je sedaj komu jasno zakaj se oglašam.
Torej velikanka med drobižki; če se jaz po nečem sprašujem, se ne po tistem, kar že vem in kar mi je poznano, pač pa kaj ne vem in kaj bi še morala vedeti. V tem je razlika med menoj in teboj. In hvala, da se nočeš primerjati z menoj!
sporočil: 8.543
Pia je napisal(a):Morda je sedaj komu jasno zakaj se oglašam.
Bi rekel da zaradi takih razlag:
Janša je prvi, ki je začel stvari malo urejati. A ne more storiti kaj dosti...
sporočil: 6.657
Pia je napisal(a):68% obresti letno??? Daj kokoš, nauči se računati, na partijskih sestankih pa malo manj kokodakaj, da ne boš trosila okoli takšnih neumnosti kot jih.
Kaj kvasiš! Zakaj pa misliš, da se ne oglasi noben pravnik?
Ne gre se za civilni odnos, pač pa za pravdo in zahteve, ki nastanejo iz tega odnosa.
Če se umor lahko preganja po naši zakonodaji samo 20 let, potem ne vidim razloga, da bi lahko nek upnik (v večini primerov je upnik hkrati tudi oderuh) preganjal človeka, ki ni storil nič kaznivega (od upnika si je pred petnajstimi leti izposodil 5000 sit, sedaj pa hoče, da mu vrne 50.000 euro), vse življenje.
Se pravi, da bi po tvoji logiki čez 15 let bil ta isti dolžnik dolžan že 120 milijonov € ? Ti si kokoš.
sporočil: 6.657
Pia je napisal(a):Čustvena inteligenca in matematika? Tebi manjka obojega :))))))))))))
Preprosta matematika je eno, finančna pa čisto nekaj drugega.
Ampak o tem ne bom pisala. Da bi to razumel, bi moral imeti ne samo inteligenco, paš pa tudi finančno inteligenco . Dobrodošla bi ti pa bila tudi čustvena inteligenca in pa Mint Nobel - IQ (naj mi nekdo pomaga pri prevodu).
sporočil: 48.253
Pia je napisal(a):Koji kurac kvasis?
Ljubček moj prejebani.
Predno kaj napišeš se prepričaj. Zvezdice so bile pripopane, predno je bil napisan odgovor.
Malo te zafrkav tisti bingelj, pa se ne sekiraj, tudi men včasih. Al prav se piše lažnjivka ali laž..., to za tebe pač ni vprašanje!
Preprosta matematika je eno, finančna pa čisto nekaj drugega.
Ampak o tem ne bom pisala. Da bi to razumel, bi moral imeti ne samo inteligenco, paš pa tudi finančno inteligenco . Dobrodošla bi ti pa bila tudi čustvena inteligenca in pa Mint Nobel - IQ (naj mi nekdo pomaga pri prevodu).
KOJI KURAC KVASIS?
Clovek ti je lepo izracunal da si se ZLAGALA pri stevilkah. Da NI MOGLO priti do taksnega poracuna, da je to kvecjemu lahko racunsk napaka.
Kaj potem se laperdas o custveni inteligenci? A je to zatocisce tistih, ki ne poznate osnov matematike?
sporočil: 6.680
bc123a je napisal(a):
Koji kurac kvasis?
KOJI KURAC KVASIS?
Clovek ti je lepo izracunal da si se ZLAGALA pri stevilkah. Da NI MOGLO priti do taksnega poracuna, da je to kvecjemu lahko racunsk napaka.
Kaj potem se laperdas o custveni inteligenci? A je to zatocisce tistih, ki ne poznate osnov matematike?
kot je dejal (prejsnji teden preminuli) george carlin: najprej pomislis, kako neumen je povprecni clovek, nakar ti kapne, da je 50% ljudi se bolj neumnih.
mariel je napisal(a):
gospod mrkaić si mogoče lahko privošči kavo illy, red bull in hamburger, pri nas doma pa pijemo dobro vodo ali pa sok, narejen iz bezga (home made), namesto kave v lokalih si skuhamo dobro staro turško kavo, namesto hamburgerja pa naredimo solato iz našega domačega vrta.Mogoče pa so g.Mrkaiću te t.im. "ameriške dobrote" udarile v glavo in piše takšne neumnosti.Me prav zanima, če se upa v d.c.-ju ven iz rezidencialne četrti na sprehod, ko pa imajo tako dobre življenjske pogoje.
Ja, in na rane si dajete trpotec in arniko, a ne?
Boli mene qrac za tvoje kmecko zivljenje, meni bezgov sok ni alternativa kokakoli v lokalu. Bedniki jedni, se pravi, sedaj ko je argumentov, da smo mi "najboljsi na svetu" neizpodbitno konec, sedaj boste argumenirali z argumenti kot so "kdo pa rabi kokakolo, illy in _______ (vstavi pojubno pridobitev civilizacije)". )Ostali pa naj spokamo, ali kaj, da bo ta kmetavzarska druzba se vedno ostala v prazgodovini?
Skippy je napisal(a):V sloveniji je pa ze skoraj tako, in zakon ki bi prepovedoval da v javnosti spijes pivo je ze predlagala Lipa, ce se prav spomnim. Skratka, ja, slovenija je odlicna pri prevzemanju najslabsega.
To seveda imaš vse prav. Moraš pa vseeno priznati, da smo kot ljudje v Evropi veliko bolj svobodni kot v ZDA, kar priznavajo tudi sami Američani. V ZDA - čeprav z nobenim od naštetega nikomur ne kratim nobene pravice ali ga kakorkoli omejujem - na javnem prostoru ne smem spiti piva, če se hočem preobleči, me bodo zaprli, če so že najmanjši valovi v morju, te napodijo ven, k
sporočil: 113
bc123a je napisal(a):Tako preprosto pa mariel ni napisal. Kvaliteta življenja se ne meri samo z lokacijo, niti z višino plače. Kvaliteta življenja zajema mnogo popolnoma ekonomsko neobvladljivih parametrov. Ki enostavno so ali pa jih ni in so kot taki brez cene.
Ja, in na rane si dajete trpotec in arniko, a ne?
Boli mene qrac za tvoje kmecko zivljenje, meni bezgov sok ni alternativa kokakoli v lokalu. Bedniki jedni, se pravi, sedaj ko je argumentov, da smo mi "najboljsi na svetu" neizpodbitno konec, sedaj boste argumenirali z argumenti kot so "kdo pa rabi kokakolo, illy in _______ (vstavi pojubno pridobitev civilizacije)". )Ostali pa naj spokamo, ali kaj, da bo ta kmetavzarska druzba se vedno ostala v prazgodovini?
Naj navedem nekaj takih: lepa narava, petje ptic, čista voda, dostopnost javnega servisa, okusna in zdrava hrana, varnost (da lahko spiš na kmetih pri odprtih oknih).
Pa poglejmo od blizu: Angleži so nori na naš kruh in naše salame, Italijani hodijo k nam množično na kosila (in to ne samo, ker so poceni v primerjavi z njihovimi plačami), slovenska vina so med odličnimi v svetu (gledal sem oddajo, kjer so francoski vinarji povedali mnogo gorkih na račun ameriške ekspanzije vina v Evropo; splošno mnenje je bilo, da so ameriška vina zanič). Uporabili so celo besedo: scalina.
Kokakola ni noben dosežek znanja, gre preprosto za zvarek, za katerega še danes ni jasno, kaj je točno v njem (morda res samo prežgan sladkor in kofein); če pa se že posmehuješ iz arnike kot alternative, pa naj ti povem, da je to skrivnostna zdravilna rastlina in da ameriške farmacevtske korporacije hudo obžalujejo izumrtje Indijancev, ki so vedeli vse o koristnih in zdravilnih rastlinah na ozemlju ZDA.
Tudi izguba znanja celih narodov in civilizacij je posledica barbarstva zahodnega človeka.
Hamburger je itak dokazano škodljiv, kar so pokazale neodvisne raziskave. Posebej še v kombinaciji s kokakolo in ostalimi kemičnimi pripravki. Zato je v ZDA toliko ljudi predebelih in dosegajo težo mlade goveje živine (stopetdeset do dvesto kilogramov).
Res je, da morda nimamo vsake tehnologije takoj, kakor jo ima npr. New York (čeprav je ravno Maribor imel elektriko PREJ kakor mesto New York), smo pa glede drugih stvari v veliki prednosti.
Pa da ne bo kdo začel mlatiti spet kaj o družbenem sistemu in ga primerjati z ameriškim: če so mi nekateri oporekali, ko sem dajal primerjave o naših hišah in ameriških lesenih bajtah (tudi iz prešanega kartona in lesonita, ki je zlepljeno žaganje), je treba vedeti, da smo Slovenci na-rojeni na svojo zemljo in da naj njej vztrajamo. (Čeprav se tudi to spreminja, ker poslušamo, da je to kmetavzarija in zaostalost.)
Nič ne prehitimo, če bezljamo enkrat sem in drugič tja.
Res pa je, da bi bilo lahko doma marsikaj bolje.
Začne se pri posamezniku, ne pa pri čredi.
Nekateri ste tukaj celo pisali, da smo Slovenci mnogo bolj funkcionalno nepismeni, kakor pa Američani. Takim je potrebno odgovoriti, da je množica takih res velika, ampak tudi v ZDA ni nič bolje: tam jih je mnogo, ki enostavnih besed ne znajo črkovati.
Pa naj bo dovolj.
Kogar kliče Florida in Teksas in morda daljna Aljaska, srečno pot in pridite povedat čez dvajset let, kako in kaj.
sporočil: 1
Špela!
Dr. in prof. Mrkaić ima vse zelo prav, vsaj v večini. Kdor ne verjame naj naredi še najmanj pet fakultet in gre potem v Ameriko!
Naše fakultete so zanič! Samo poneumljajo študente. Min. za šolstvo se trudi preurediti izobraževanje, a preveč je butlov, ki ne razumejo ne študija ne življenja v Ameriki!
Dr. in prof. Mrkaić ima vse zelo prav, vsaj v večini. Kdor ne verjame naj naredi še najmanj pet fakultet in gre potem v Ameriko!
Naše fakultete so zanič! Samo poneumljajo študente. Min. za šolstvo se trudi preurediti izobraževanje, a preveč je butlov, ki ne razumejo ne študija ne življenja v Ameriki!
umetnost je napisal(a):
Tako preprosto pa mariel ni napisal. Kvaliteta življenja se ne meri samo z lokacijo, niti z višino plače. Kvaliteta življenja zajema mnogo popolnoma ekonomsko neobvladljivih parametrov. Ki enostavno so ali pa jih ni in so kot taki brez cene.
Naj navedem nekaj takih: lepa narava, petje ptic, čista voda, dostopnost javnega servisa, okusna in zdrava hrana, varnost (da lahko spiš na kmetih pri odprtih oknih).
Pa poglejmo od blizu: Angleži so nori na naš kruh in naše salame, Italijani hodijo k nam množično na kosila (in to ne samo, ker so poceni v primerjavi z njihovimi plačami), slovenska vina so med odličnimi v svetu (gledal sem oddajo, kjer so francoski vinarji povedali mnogo gorkih na račun ameriške ekspanzije vina v Evropo; splošno mnenje je bilo, da so ameriška vina zanič). Uporabili so celo besedo: scalina.
Kokakola ni noben dosežek znanja, gre preprosto za zvarek, za katerega še danes ni jasno, kaj je točno v njem (morda res samo prežgan sladkor in kofein); če pa se že posmehuješ iz arnike kot alternative, pa naj ti povem, da je to skrivnostna zdravilna rastlina in da ameriške farmacevtske korporacije hudo obžalujejo izumrtje Indijancev, ki so vedeli vse o koristnih in zdravilnih rastlinah na ozemlju ZDA.
Tudi izguba znanja celih narodov in civilizacij je posledica barbarstva zahodnega človeka.
Hamburger je itak dokazano škodljiv, kar so pokazale neodvisne raziskave. Posebej še v kombinaciji s kokakolo in ostalimi kemičnimi pripravki. Zato je v ZDA toliko ljudi predebelih in dosegajo težo mlade goveje živine (stopetdeset do dvesto kilogramov).
Res je, da morda nimamo vsake tehnologije takoj, kakor jo ima npr. New York (čeprav je ravno Maribor imel elektriko PREJ kakor mesto New York), smo pa glede drugih stvari v veliki prednosti.
Pa da ne bo kdo začel mlatiti spet kaj o družbenem sistemu in ga primerjati z ameriškim: če so mi nekateri oporekali, ko sem dajal primerjave o naših hišah in ameriških lesenih bajtah (tudi iz prešanega kartona in lesonita, ki je zlepljeno žaganje), je treba vedeti, da smo Slovenci na-rojeni na svojo zemljo in da naj njej vztrajamo. (Čeprav se tudi to spreminja, ker poslušamo, da je to kmetavzarija in zaostalost.)
Nekateri ste tukaj celo pisali, da smo Slovenci mnogo bolj funkcionalno nepismeni, kakor pa Američani. Takim je potrebno odgovoriti, da je množica takih res velika, ampak tudi v ZDA ni nič bolje: tam jih je mnogo, ki enostavnih besed ne znajo črkovati.
Pa naj bo dovolj.
Kogar kliče Florida in Teksas in morda daljna Aljaska, srečno pot in pridite povedat čez dvajset let, kako in kaj.
sestavek za v anale kmetavzarske umetnosti samoprevare.
gregor666 je napisal(a):
sestavek za v anale kmetavzarske umetnosti samoprevare.
Odgovorim zelo preprosto: iz odgovora diha huda jeza in bes na nekaj. Na kaj, bo vedel pišoči sam.
Iz mojega sestavka je lepo razvidno, da "se začne pri posamezniku, ne pa s čredo".
Torej, če hočeš stvari spremeniti na bolje, vzemi v roke "lopato in vile, morda vžgeš traktor in frezo in začneš stvari spreminjati na bolje" v naši ljubi domovini.
Čudim se spoštovanemu doktorju, avtorju članka, ki je celo začel s takim projektom pa takoj obupal in takoj je vrgel puško v koruzo. Presenetljivo.
Menda in morda ravnajo veliki možje drugače.
Spoštovana Marie Sklodowska je zmrzovala na pariški Sorboni, da je prišla do odlične izobrazbe in do dveh Nobelovih nagrad.
O tem govorim.
Če je pa tako težko tukaj, pa je pot v ZDA na široko odprta.
Tja so odšli tudi moji sorodniki po prvi svetovni vojni in tam so ostali.
Spominjam se njihovih pisem v moji zgodnji mladosti, ko so pisali : "...ne moremo nikamor, ker če je hiša prazna nekaj dni, je izropana."
Tudi to je bila ameriška stvarnost pred desetletji, kako je danes, verjetno bolje ni, če je celo v prestolnici (Washington, op.)po novem po sodbi Vrhovnega sodišča ZDA dovoljeno nositi orožje.
umetnost je napisal(a):
Torej, če hočeš stvari spremeniti na bolje, vzemi v roke "lopato in vile, morda vžgeš traktor in frezo in začneš stvari spreminjati na bolje" v naši ljubi domovini.
pise se leto 2008, ne 1948.
sporočil: 95
Zadnja sprememba: anon-34390 29.06.2008 17:10
za tiste, ki si želijo kakih bolj statističnih podatkov:http://www.mercer.com/pressrelease/details.jhtml /dynamic/idContent/1307990#Top50_qol
ocenjevanih je 250 mest po svetu:
Quality of Life (tu ni merjen samo BDP):
New York je na 49 mestu;
Ljubljana na 82 mestu
Personal Safety: Ljubljana je na 34 mestu
USA nimajo mesta med top 50.
gregor666 je napisal(a):
Si morda kdaj pomislil na delo? Da bi kaj spremenil z delom, z znanjem?
Ne ti spreminjaš stvari s preklinjanje, poniževanjem, zaletavanjem v zid....
Najtežje je molčati, če nimaš česa povedati.
gregor666 je napisal(a):
Seveda smo v AD 2008 in ne AD 1948, ko ni bilo traktorjev in frez.
Ta moj stavek "vzemi v roke lopato in vile, morda vžgeš traktor,...", je sevda samo prispodoba za AKTIVNO delovanje.
Pomeni samo, da je skupen napredek odvisen od vsakega posameznika.
Tukaj imamo lep dokaz, kar vseskozi trdijo veliki filozofi in antropologi, da je človek revolucionarno bitje in to revolucionarno bitje na vseh področjih svojega življenja.
Razen na področju religije (kjer je prapotreba po Neskončnem zmeraj ista).
Človek je torej revolucionarno bitje najprej na področju znanosti (ker npr. pošiljati sonde na Mars, to je znanstvena revolucija), internet je revolucija, ki je postavila svet na domačo mizo. V preteklosti pa so bile druge revolucije: npr. iznajdba tiska, to je krasen primer uspešne in velike revolucije.
Človek je seveda revolucionarno bijte tudi v umetnosti in glasbi.
Nekateri modni oblikovalci so s preprostimi oblačili naredili revolucije v modni industriji (npr. steznik, bikinke).
Torej stresati jezo in nezadovojstvo nad razmerami, najprej škodi takemu posamezniku samemu, potem pa tudi okolici, v katero to svoje nezadovljstvo stresa.
Torej, zadeva je čisto preprosta: dolga pot se začne ne z ENIM (kakor zmotno pišejo), temveč s PRVIM korakom.
Torej delovati, ne zganjati svetobolja (če kdo še razume to lepo besedo).
rozle je napisal(a):Kratka pamet ima pogosto dolg nos.
verjetno so se ves čas hoteli vrniti, pa ni bilo denarja za ladjo, kaj šele za letalo. so poskusili s plavanjem?
umetnost je napisal(a):
Seveda smo v AD 2008 in ne AD 1948, ko ni bilo traktorjev in frez.
Ta moj stavek "vzemi v roke lopato in vile, morda vžgeš traktor,...", je sevda samo prispodoba za AKTIVNO delovanje.
Pomeni samo, da je skupen napredek odvisen od vsakega posameznika.
Tukaj imamo lep dokaz, kar vseskozi trdijo veliki filozofi in antropologi, da je človek revolucionarno bitje in to revolucionarno bitje na vseh področjih svojega življenja.
Razen na področju religije (kjer je prapotreba po Neskončnem zmeraj ista).
Človek je torej revolucionarno bitje najprej na področju znanosti (ker npr. pošiljati sonde na Mars, to je znanstvena revolucija), internet je revolucija, ki je postavila svet na domačo mizo. V preteklosti pa so bile druge revolucije: npr. iznajdba tiska, to je krasen primer uspešne in velike revolucije.
Človek je seveda revolucionarno bijte tudi v umetnosti in glasbi.
Nekateri modni oblikovalci so s preprostimi oblačili naredili revolucije v modni industriji (npr. steznik, bikinke).
Torej stresati jezo in nezadovojstvo nad razmerami, najprej škodi takemu posamezniku samemu, potem pa tudi okolici, v katero to svoje nezadovljstvo stresa.
Torej, zadeva je čisto preprosta: dolga pot se začne ne z ENIM (kakor zmotno pišejo), temveč s PRVIM korakom.
Torej delovati, ne zganjati svetobolja (če kdo še razume to lepo besedo).
predvsem je revolucionaren slovenski slovek, ki je na-rojen na zemljo.
Pia je napisal(a):
Si morda kdaj pomislil na delo? Da bi kaj spremenil z delom, z znanjem?
Ne ti spreminjaš stvari s preklinjanje, poniževanjem, zaletavanjem v zid....
se vedno cakam na tvoj izracun, kako mora nekdo s 405 eur place doplacati 1.500 eur dohodnine?
rozle je napisal(a):
verjetno so se ves čas hoteli vrniti, pa ni bilo denarja za ladjo, kaj šele za letalo. so poskusili s plavanjem?
Ne, niso imeli možnosti, da se vrnejo. Moški so delali v ameriških rudnikih na začetku, potem pa so si pomagali na bolje. Otroci so znali angleško takoj in ker so bili navajeni trdo delati, so začeli že višje kot starši, torej že kot uradniki in v podobnih službah.Živeli so v Clevelandu, ki mu še danes pravijo ameriška Slovenija. Res se je pa vrnil moj stari oče.Tistih ulic in zidanih hiš, ki so jih postavili tisoči Slovencev, kjer so imeli svoje čisto vse: trgovine, servise, šole, župnije, že dolgo ni več.Kakor so odhajali starejši na pokopališče, tako so otroci odhajali v druga mesta.Tiste, nekoč urejene četrti so danes mnogokrat zaopuščene in leglo kriminala.Pa da ne bo posmehov, tisti, ki so odhajali leta 1920 in 1925 so odhajali z enim kovčkom in samo z nekaj dolarji v žepu. V popolno negotovost. Ne tako kot danes, ko mnogokrat čaka služba in stanovanje. Nekateri so se izgubili za vedno. Tako moja prababica nikoli ni izvedela za usodo enega svojih sinov. Izginil je v pristanišču New Yorka in nikdar več ga nihče ni videl.Tako, da posmeh lahko prihraniš zase.
gregor666 je napisal(a):Poglej, poglej, si pa potrpežljiv. Najprej sam preračunaj ponovno, potem pa lahko skupaj preveriva.
se vedno cakam na tvoj izracun, kako mora nekdo s 405 eur place doplacati 1.500 eur dohodnine?
Me pa močno skrbi, da nisi sam delal podobno in plačeval prenizke prispevke, ker si postal čisto penast od besa.
Obtožiti nekoga, ki ga niti ne poznaš, da laže, ni nekaj, kar se lahko kar tako prezre.
Pomanjkanje, ki nas najbolj tare, se imenuje - pomanjkanje dokazov.
V tvojih postih, jih pa sploh ni!
sporočil: 17.846
umetnost je napisal(a):
Ne, niso imeli možnosti, da se vrnejo. Moški so delali v ameriških rudnikih na začetku, potem pa so si pomagali na bolje. Otroci so znali angleško takoj in ker so bili navajeni trdo delati, so začeli že višje kot starši, torej že kot uradniki in v podobnih službah.Živeli so v Clevelandu, ki mu še danes pravijo ameriška Slovenija. Res se je pa vrnil moj stari oče.Tistih ulic in zidanih hiš, ki so jih postavili tisoči Slovencev, kjer so imeli svoje čisto vse: trgovine, servise, šole, župnije, že dolgo ni več.Kakor so odhajali starejši na pokopališče, tako so otroci odhajali v druga mesta.Tiste, nekoč urejene četrti so danes mnogokrat zaopuščene in leglo kriminala.Pa da ne bo posmehov, tisti, ki so odhajali leta 1920 in 1925 so odhajali z enim kovčkom in samo z nekaj dolarji v žepu. V popolno negotovost. Ne tako kot danes, ko mnogokrat čaka služba in stanovanje. Nekateri so se izgubili za vedno. Tako moja prababica nikoli ni izvedela za usodo enega svojih sinov. Izginil je v pristanišču New Yorka in nikdar več ga nihče ni videl.Tako, da posmeh lahko prihraniš zase.
Jap, tako je to..
V Ameriški sen so vgrajene kosti in lobanje bistveno večjega števila ljudi, kot v tankovskih jaških po Sloveniji. Na humusu nastalem na človeških truplih so nastali in zrastli in Disneyland in Hollywood in Hoover dam in NASA in CIA in bolj ali manj vse kar danes vidimo od ZDA.
Ker razvoj, ki ga je doživela v pičlih nekajsto let niti ni mogel iti drugače, če je mislil dohiteti in prehiteti "stari svet".
Če se je kje dogajala revolucija je to bila prav ZDA. Tam je uspeh bil nagrajen a neuspeh kaznovan s pozabo in izhinotjem. Brez pardona in brez "poprave krivic". Slednje se gre(mo) le v Sloveniji.
Če bi v Sloveniji bila Amerika bi se tistim, ki se danes zavzemajo za nekakšne poprave krivic zgolj režali v obraz, če jih nebi celo "pogoltnil mrak", kot se je dogajalo menda v času "lova na čarovnice".
Tak je.. Uspeh se nagradi, neuspeh kaznuje. In kdor je znal je bil uspešen tudi v socializmu, tudi v kapitalizmu (če je kdo presenečen, da gre za ene in iste ljudi je samo neskončno naiven, presenečen pa nikakor nebi smel biti).
Pia je napisal(a):405 netto v letu 2007 pomeni akontacijo dohodnine 32,70 eur.
Poglej, poglej, si pa potrpežljiv. Najprej sam preračunaj ponovno, potem pa lahko skupaj preveriva.
za celo leto je to 392,4 eur.
brez regresa z ld in brez olajsav.
no, zdaj pa ti, kako prides do doplacila 1.500?
sporočil: 1.852
umetnost je napisal(a):
Tako preprosto pa mariel ni napisal. Kvaliteta življenja se ne meri samo z lokacijo, niti z višino plače. Kvaliteta življenja zajema mnogo popolnoma ekonomsko neobvladljivih parametrov. Ki enostavno so ali pa jih ni in so kot taki brez cene.
Pa naj bo dovolj.
Mislim, da članek ne govori o škodljivosti ali kvaliteti kokakole. Bistveno je, da ista stvar (kokakola) stane več pri nas kot pa v ZDA. Članek pravilno opozarja, da obstajajo mogoče določeni monopoli (denimo trgovski), ki proizvodov ne prodajajo po njihovi tržni vrednosti (ceni), pač pa je v ceno, ki jo za kokakolo plačujemo, všteta še monopolna renta (ekstra profit). Cene po katerih plačujemo proizvode so torej samo navidezno tržne. Seveda pa je "analiza", ki jo je MM napravil zelo problematična in to je bilo že dovoljkrat izpostavljeno. Vendar pa opozarja na problem monopolov (svetih krav), ki jih poklicni levičarji branijo na vsakem koraku in očitno z vsemi sredstvi. Seveda se borijo zgolj za svoje položaje...Morda smo Slovenci res bolj varni kot amerikanci (verjamem, da tam dol na ulicah sedijo črnuhi, ki komaj čakajo, da se sprehodiš mimo- potem te oropajo in posilijo), morda je v ZDA res veliko ljudi, ki ne znajo črkovati besed... Vendar pa naš življenjski standard ne bo nič višji, če bomo trgovcem še naprej plačevali dobičke, ki izhajajo iz dejstva, da zlorabljajo svoj obvladujoči položaj na trgu.Sicer pa mislim, da bi bil svet lepši, če poklicni levičarji ne bi uporabljali toliko patetike. Običajno monopolne rente slovenskih trgovcev opravičujejo z nacionalnimi interesi (npr. Mencinger, familija Repovž), sedaj pa bodo govorili, da je imel Maribor elektriko pred NY (vse zaradi ekstra dobičkov, ki so jih Štajerci realizirali pri prodaji kokakole).
sporočil: 279
Pia je napisal(a):
Mogoce bi se svojih veleumnih rekov lahko tudi sama drzala? Ceprav je pa res, da je pri tebi to bolj tako - ko si pritisnjena ob zid in nimas argumentov s katerimi bi kontrirala, pac bruhnes rekec ali dva in si navdusena nad lastno samozadostnostjo, saj imas na tak nacin seveda lahko celo zivljenje ves cas prav.
lecner je napisal(a):Tole pripisovanje levičarstva in levičarjev prav vsakemu komentarju je že smešno.
Mislim, da članek ne govori o škodljivosti ali kvaliteti kokakole. Bistveno je, da ista stvar (kokakola) stane več pri nas kot pa v ZDA. Članek pravilno opozarja, da obstajajo mogoče določeni monopoli (denimo trgovski), ki proizvodov ne prodajajo po njihovi tržni vrednosti (ceni), pač pa je v ceno, ki jo za kokakolo plačujemo, všteta še monopolna renta (ekstra profit). Cene po katerih plačujemo proizvode so torej samo navidezno tržne. Seveda pa je "analiza", ki jo je MM napravil zelo problematična in to je bilo že dovoljkrat izpostavljeno. Vendar pa opozarja na problem monopolov (svetih krav), ki jih poklicni levičarji branijo na vsakem koraku in očitno z vsemi sredstvi. Seveda se borijo zgolj za svoje položaje...Morda smo Slovenci res bolj varni kot amerikanci (verjamem, da tam dol na ulicah sedijo črnuhi, ki komaj čakajo, da se sprehodiš mimo- potem te oropajo in posilijo), morda je v ZDA res veliko ljudi, ki ne znajo črkovati besed... Vendar pa naš življenjski standard ne bo nič višji, če bomo trgovcem še naprej plačevali dobičke, ki izhajajo iz dejstva, da zlorabljajo svoj obvladujoči položaj na trgu.Sicer pa mislim, da bi bil svet lepši, če poklicni levičarji ne bi uporabljali toliko patetike. Običajno monopolne rente slovenskih trgovcev opravičujejo z nacionalnimi interesi (npr. Mencinger, familija Repovž), sedaj pa bodo govorili, da je imel Maribor elektriko pred NY (vse zaradi ekstra dobičkov, ki so jih Štajerci realizirali pri prodaji kokakole).
Alli ni možno, da človek samo komentira. Osebno ne navijam in nisem pristaš nobene politične opcije. Ker politiki so vsi enaki (zabiti in lažnivi) in vsi so isti.
Gledajo, da imajo poln želodec dobre hrane in pijače in žepe polne iz državnega proračuna.
(Če se pa da, pa dobiti še kaj iz postranskih zaslužkov.)
Napisal sem lepo in enostavno, da je mnogo stvari, ki bi bile lahko boljše rudi v Sloveniji.
Torej ne branim slepo domačega province.
Govoriti, zakaj je nekaj ceneje nekje in zakaj je drugje dražje, je največkrat demagogija.
Upoštevati je treba transport, davke, količino robe (kjer so ogromni rabati na izjemne količine, ki jih Slovenci ne moremo kupovati, ker smo številčno nepomembni) .
Itak je jasno, da je vsaj tričetrtine sedanjih izdelkov POPOLNOMA nepotrebnih za človekovo vsakdanje življenje in so samo kaprica multinacionalk, da služijo preko mere in preko mere s tako proizvodnjo tudi uničujejo naravo.
Taki so npr. izdelki, ki urejajo prebavo, kjer so mlade dame v reklamah konstantno "napete" in potem je tako npr. "milo, ki ščiti", ko je vendar vsakemu bedaku jasno, da je vsako milo (tudi navadna goveja žajfa naših babic), baktericidna. Da dam vsaj dva res preprosta primera.
Vsekakor kvaliteta življenja ni v megašopingih, niti v mastnih hamburgerjih, kvaliteta življenja tudi ni iti v opero ravno vsak večer in poslušati hipije na koncertih tudi ni neka posebna kvaliteta življenja.
Ker pa smo v dobi priljubljenih levičarjev, ki so krivi za vse slabo,...pa naj pokažem, da so levičarji (morda pozno) pogruntali tudi kaj, kar velja splošno in predvsem, kar velja od pamtivekov.
In tak je rek Edvarda Kardelja, da "sreče človeku ne more dati niti sistem, niti država, temveč si človek srečo ustvari le sam".
Zato so imeli predniki pregovor: vsak je svoje sreče kovač.
In modri filozof je napisal: "Ne hodi ven iz svoje hiše, v tebi prebiva sreča."
In smo spet na začetku, kvaliteta življenja je tolikšna, KOLIKOR je človek srečen v DOLOČENIH življenjskih okoliščinah.
Zato imamo pravljico, ko so v kraljevstvu iskali srajco srečnega človeka (da bi jo dali nesrečnemu kralju). Ko so srečnega človeka našli, pa srajce ni imel !
Bil je pastir visoko v hribih.
Kvaliteta življenja torej ni v mastni hrani in žretju in seksu in bogastvu, ampak v "preprostih stvareh", kakor je pisal pokojni dr. Emilijan Cevc.
umetnost je napisal(a):s tem tolazis svojega kanarcka?
Tole pripisovanje levičarstva in levičarjev prav vsakemu komentarju je že smešno.
Alli ni možno, da človek samo komentira. Osebno ne navijam in nisem pristaš nobene politične opcije. Ker politiki so vsi enaki (zabiti in lažnivi) in vsi so isti.
Gledajo, da imajo poln želodec dobre hrane in pijače in žepe polne iz državnega proračuna.
(Če se pa da, pa dobiti še kaj iz postranskih zaslužkov.)
Napisal sem lepo in enostavno, da je mnogo stvari, ki bi bile lahko boljše rudi v Sloveniji.
Torej ne branim slepo domačega province.
Govoriti, zakaj je nekaj ceneje nekje in zakaj je drugje dražje, je največkrat demagogija.
Upoštevati je treba transport, davke, količino robe (kjer so ogromni rabati na izjemne količine, ki jih Slovenci ne moremo kupovati, ker smo številčno nepomembni) .
Itak je jasno, da je vsaj tričetrtine sedanjih izdelkov POPOLNOMA nepotrebnih za človekovo vsakdanje življenje in so samo kaprica multinacionalk, da služijo preko mere in preko mere s tako proizvodnjo tudi uničujejo naravo.
Taki so npr. izdelki, ki urejajo prebavo, kjer so mlade dame v reklamah konstantno "napete" in potem je tako npr. "milo, ki ščiti", ko je vendar vsakemu bedaku jasno, da je vsako milo (tudi navadna goveja žajfa naših babic), baktericidna. Da dam vsaj dva res preprosta primera.
Vsekakor kvaliteta življenja ni v megašopingih, niti v mastnih hamburgerjih, kvaliteta življenja tudi ni iti v opero ravno vsak večer in poslušati hipije na koncertih tudi ni neka posebna kvaliteta življenja.
Ker pa smo v dobi priljubljenih levičarjev, ki so krivi za vse slabo,...pa naj pokažem, da so levičarji (morda pozno) pogruntali tudi kaj, kar velja splošno in predvsem, kar velja od pamtivekov.
In tak je rek Edvarda Kardelja, da "sreče človeku ne more dati niti sistem, niti država, temveč si človek srečo ustvari le sam".
Zato so imeli predniki pregovor: vsak je svoje sreče kovač.
In modri filozof je napisal: "Ne hodi ven iz svoje hiše, v tebi prebiva sreča."
In smo spet na začetku, kvaliteta življenja je tolikšna, KOLIKOR je človek srečen v DOLOČENIH življenjskih okoliščinah.
Zato imamo pravljico, ko so v kraljevstvu iskali srajco srečnega človeka (da bi jo dali nesrečnemu kralju). Ko so srečnega človeka našli, pa srajce ni imel !
Bil je pastir visoko v hribih.
Kvaliteta življenja torej ni v mastni hrani in žretju in seksu in bogastvu, ampak v "preprostih stvareh", kakor je pisal pokojni dr. Emilijan Cevc.
volkulja je napisal(a):
Mogoce bi se svojih veleumnih rekov lahko tudi sama drzala? Ceprav je pa res, da je pri tebi to bolj tako - ko si pritisnjena ob zid in nimas argumentov s katerimi bi kontrirala, pac bruhnes rekec ali dva in si navdusena nad lastno samozadostnostjo, saj imas na tak nacin seveda lahko celo zivljenje ves cas prav.
Kje so tvoje razlage? Rekla si, da mi boš razložila, pa nič od tega....