Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pikniki vse dražji: cena mesa navzgor za 10 odstotkov in več, na obzorju nove podražitve hrane
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2724589] 23.07.18 13:16 · odgovor na: (# 2724557)
[FIN-311684]Škropenje je odvisno od pridelovalca, živim v dokaj sadjarsko in vinogradniško bogatem predelu in s šprico jih (odvisno od vremena) srečam kar pogosto - proti koncu sezone tudi 3x na teden. Najlepše pa je, da jabolka s fungicidi pošpricajo tudi tik pred obiranjem.
> [XHKSV1]
> Resno vprasam:
> - od kdaj je koruza osnovno zivilo svinj?- ali bi clovek bil zdrav, ce bi jedel le koruzo?
>
> Rediti meso je eno, rediti zdravo in kvalitetno meso pa drugo.
Kaj je zdrava hrana? Že leta in leta ne jem mesa in ne mislim, da se prehranjujem bolj zdravo od mesojedcev. Zelenjava in sadje iz supermarketa je prav tako polna vsega, tretirana s tem ali onim pesticidom ali s sredstvi za podaljšanje obstojnosti in je vse potrebno dobro oprati in razkužiti npr. s kisom ali sodo bikarbona, npr. tuti tofuji so iz gensko pridelane soje, sicer na njih piše bio ali ekološko v kar naj verjame kdor želi, kajti, danes je vse posel. Bral sem, da se v Kazahstanu jabolka menda škropi tudi več kot 40 krat!? Kolikokrat se škropi jabolka v Sloveniji?