Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Petunija1 sporočil: 790
[Glavni forum] Tema: Pri Šarcu že sedem ur koalicijskih pogajanj
[#2723174] 14.07.18 22:17 · odgovor na: sopranos (#2723168)
Odgovori   +    4
[sopranos]
Jaz tukaj nisem v vlogi odvetnice Marjana Šarca, ga nisem volila, v bistvu mi je povsem vseeno za njega, mi gre pa na jetra mentaliteta, naši so ful the best njihovi pa povsem zanič, rajši imam vsaj približno objektivnost.
Upala bi si prevzeti tako funkcijo, čeprav bi vedela, da se niti sanja ne kako jo izvajati? Brez podpore? Mislim, da to lahko naredi samo nekdo, ki je bodisi tako neumen, da se tega ne zaveda ali pa tako pokvarjen, da mu je vseeno. Tako, na prvo žogo bi rekel, da nisi v teh dveh kategorijah. Če se motim me prosim popravi.
Vsak predsednik stranke želi biti premier, to je vsa poanta volitev, da ureseniči svojo vizijo, zaradi sle po oblasti ali da si zgolj napolni žepe. Kaj od tega najbolj motivira Šarca ne bom ugibala, ker tako njega kot njegovo delo premalo poznam, je pa res, da v politiki ni novinec, nekaj izkušenj vseeno ima, čeprav na občinski ravni. In kdor tukaj trdi, da v njegovi poziciji ne bi ciljal na premiersko mesto, naklada. In ja, če je naša desnica Trumpa sprejela za predsednika ZDA in ga že vseskozi glasno in navdušeno podpira, potem se nima kaj zmrdovati nad Šarcem.

> Koliko zrel politik je pa se bo pokazalo potem ko bo koalicijo vodil ali v primeru, da je ne bo mogel sestaviti, ali bo dal svoj ego na stran in bo pripravljen sodelovati z Janšo ali pač ne.

Kako zrel je je že pokazal, tako kot večina preostalih strank. Osnova demokracije je, da se pogovarja. Sorry, saj je Janša smotan, ampak tega, da bi kdaj javno izjavil, da se s kom ne bi pogovarjal, ga še nisem slišal. To kar se oni gredo je že v osnovi nedemokratično.
Ponovno, treba je biti objektiven. Šarec se je sestajal in pogovarjal z Janšo ampak ko so vplivneži ugotovili, da levica letos ne bo imela paradnega konja, ki bi se lahko enakovredno kosal z SDS, so začeli izvajati nenormalen in do sedaj še ne viden pritisk na vse stranke, da so se morale pred volitvami kar naprej zaklinjati in svečano obljubiti, da z Janšo ne gredo v vlado in čez noč se pač ne da obrniti plošče, vsaj dokler obstaja minimalna možnost za levo vlado. Če tega ne bi bilo, bi sedaj Janša že sestavil koalicijo, tako pa... In spomnimo se tudi medijskega masakra, ki ga je bil delež Virant, ko se je namesto za Jankoviča odločil za Janšo, povsem isto bi se zgodilo s Šarcem in človek mu pač ne more zameriti, če se želi temu izogniti.
Zato je jasno, da se Šarec ne bo naredil, ker za vladanje moraš biti izgrajena oseba, ki ima za sabo celo mašinerijo. Vlada ni to, da ti 5-10 ljudi iz svoje občine pripelješ in vladaš. Potrebuješ nekaj 100 ljudi. In to izkušenih ljudi, ki vedo kaj delajo. In moraš vzrževati nek sistem komuniciranja in odločanja, da vse to sploh lahko funkcionira.
šarec bo imel v koaliciji dva bivša premierja, pa bivše ministre, kar bo predvsem slabo zanj in za njegovo stranko, ampak za Slovenijo, sploh dokler je na bruseljskem avtopilotu, pa ne bo nekega hudega pretresa.
In kar je še najpomembneje vsi ti pajaci, ki se sedaj skupaj zbirajo, nimajo pojma kaj hočejo. Edino NSi ima kolikor toliko jasna stališča kaj hoče in kako to doseči.
Zato sem pa mnenja, da NSI ne bo šla v vlado in bo Šarec iskal podporo Levice, v kateri pa so, kolikor je videti, tudi precej lačni oblasti in bodo pripravlejni popuščati.