Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 26.617
Zadnja sprememba: najobj 27.06.2018 10:16
[hocevarb]
> [bc123a]
> Preletel clanek. Bluzenje. Pravo vprasanje je samo eno: zakaj se sploh moramo ukvarjati s tem kdo bo te odpadke (ze lepo locene) odpeljal, ce je cela strategija locevanja odpadkov temeljila na tem, da je predelava reciklabilnih odpadkov (plastika) baje profitabilna?
Zaslužek od reciklabilnih odpadkov je očitno prenizek, da bi zadoščal za rentabilno obdelavo vseh odpadkov. Tak je zelo poenostavljen odgovor.
... čuj, jaz predvsem pogrešam podatek, kdo se v Sloveniji z reciklažo plastičnih odpadkov sploh (ne) ukvarja, ker v članku piše bolj ali manj le to, da je premalo evidenc o tem, kdo odpadke proizvaja ... pizda, kot da bo potem manj nerecikliranih odpadkov, če bo več evidenc ...

P.S.: po izkušnjah sodeč se odgovor za nereciklažo odpadkov skriva v tem "MOP: Organ odloča v upravni zadevi po zakonu, podzakonskih predpisih, predpisih lokalnih skupnosti in splošnih aktih, izdanih za izvrševanje javnih pooblastil. Zoper odločbo, izdano na prvi stopnji, pa ima stranka pravico pritožbe.", kjer za stranko velja ustanoviti civilno iniciativo v vsako slovensko vas, civilne iniciative pa so najbolj znane po univerzalnem pravilu NIMBY ...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2720209

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.396
Samo cakam, da bo nekdo zacel proizvajati merilce za merjenje fekalij na sekretih in da bo potem z zakonom obvezna montaza in nato placilo po proizvodnji dreka. Ki se ga ne bo nikomur splacalo odvajati in se bomo zadusili v dreku.
hocevarb sporočil: 561
[najobj]
... čuj, jaz predvsem pogrešam podatek, kdo se v Sloveniji z reciklažo plastičnih odpadkov sploh (ne) ukvarja,
Drži. Vsi se že nekaj let ukvarjamo z odpadno embalažo. Tudi zato, ker so bili do letos vzroki za težave zamegljeni. Zdaj je postalo nekoliko bolj jasno, kdo je profitiral: tisti, ki so dali na trg manj kot 15 ton odpadne embalaže, ker jim ni bilo treba plačat embalažnine. In seveda še kakšen posrednik.

In kdo je plačal? Vsi ki dajejo na trg več kot 15 ton na leto in plačujejo previsoko embalažnino. Najbrž se kaj prelije še kam. In zakaj se ne pritožijo? Ne bi me čudilo, če je odgovor banalno preprost: ker je bil doslej sistem netransparenten, sploh niso dojeli, kako veliko plačujejo tudi za druge.
ker v članku piše bolj ali manj le to, da je premalo evidenc o tem, kdo odpadke proizvaja ... pizda, kot da bo potem manj nerecikliranih odpadkov, če bo več evidenc ...
Ja. To me spominja na pravilo, da moraš napisati zelo debelo poročilo, če hočeš, da bo kakšen podatek ostal neopažen.

Strani: 1