Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MarijanMacek sporočil: 2.090
[skrabam]
> [MarijanMacek]
> > [rename]
> > ...nenje....
> >
> > Pri crypto-vprasanju je toliko bolj pomembno, ker ima Pozar v programu popolno neobdavcitev cryptovalut; kot vem, edini.
> >
>
> In kako utemeljujepš izvzetje kripto valut iz davčnega sistema. Sam ne vidim razlike med ene in druge vrstami špekulacij, prekladanje iz levega v desni žep na škodo večini in dobuček manjšine....

Katere manjšine v primeru kripta? Če je nekdo skočil v kripto in so ga olupili iz katerega koli razloga, se pač ne more pritoževati in jokati. Zadeva je hudo špekulativna in kot pri vseh drugih špekulacijah je velika možnost izgub.
Pri vsaki špekulaciji se slej kot prej izkaže, da so pridobili samo nekateri, večin pa je izgubila. Seveda so si smi krivi, zakaj pa so se šli igro. sem pa že slišal javne razlage na televiziji, od nekega osebnega bankrotiranca, dramskega igralca in za nagrdao celo direktorja drame, da v piramidni igri vsi obogate in da recimo matematiki o tem nimajo pojma. kako se je tista piramidna igra končala pa se ve. Tako razumevaj manjšino in večino.
Če pa v manjšino vštevaš vse druge, ki ne 'gemblajo' s kriptom, so pač v tem primeru pasivni in tako tudi ni možnosti izgub.
Glej gornji odgovor. Sicer je pa teh zelo mnogo, mnogo več kot gemlarjev...
Na tvojem mestu bi jaz bolj cvilil pri pokrivanju izgub CHF kreditov. Tukaj pa bo res, v resnici večina, ki ni jemala teh kreditov, pokrivala tiste, ki so jih.
S tem se pa globoko strinjam, samo ne vem, ali bodo svoj morebitni dobiček delili z nami, ki jih bomo trenutno financirali.
Nisem še slišal da bi kdo od izgubašev v kriptu zahteval ali predlagal pokritje svojih izgub.
No, da boš imel še več konstruktivnih predlogov za obdavčenje predlagam v isti koš še dobičke od spletnega pokra in seveda tudi naložbeno zlato, to na tvojo žalost še ni obdavčeno in verjetno šteješ tudi med špekulacije. No, to dvoje bi jaz dal v utemljetiv zakaj pa kripto morda res ne bi obdavčili, če pa že, potem naj bo vojna za vse, k nede?
Vsak dobiček je potrebno obdavčiti. Mene ne briga ali je od pokra, prodaje delnic, špekulacije z zlatom ali magari šekulacije s sončnim prahom. Ali pa nobenega, samo ne vidim države, ki bi funkcionalno delovala brez pobiranja davkov. Toliko pa je že potrebni biti pošten. Seveda so v nekaterih primerih določene olajšave, recimo investiranje dobička, vlaganje v razvoj,... ampak pri kripto valutah res ne vidim nobenega razvoja, samo nov finančni inštrument za zamegljevanje krutega dejstva, da gre za navaden nateg.