Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MarijanMacek sporočil: 2.090
[FIN-311684]
Je popolnoma nerazumljivo UKCL- ovo streljanje na novi Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB) ne zavedajoč se, da je za nastali položaj v katerem trpijo otroci in njihovi starši največji krivec prav UKCL. Kakšna je percepcija javnosti? Na UKCL so zaradi svojih notranjih razprtij dovolili in mirno opazovali kako se sistem zdravljenja otrok podira.
In kolikšna je vloga nekega novinarja za vse te razprtije? No sedaj ta novinar modro molči. ostaja pa kruto dejstvo, da je Slovenija premajhna za resen center otroške srčne kirurgije. Rojstvo 80-100 otrok letno s prirojeno srčno okvaro težko opravičuje vlaganje v center. Z dvema novim pacientoma na tede se ne da pridobiti nujne rutine, še manj pa vzdrževati ustrezne zasedbe starejših in mlajših kirurgov. In če ni tega, se zgodi kar s je zgodilo. In to je najlepša ilustracija nekega druga komentarja našega forumaša, ko je predlagal zmanjšanje plač in zaposlenost v TE Šoštanj.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2714202

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.399
Tam, kjer imajo ljudje delo, delajo. Tam, kjer ga nimajo, nastane spetir.
FIN-311684 sporočil: 18.427
[MarijanMacek]
> [FIN-311684]
> Je popolnoma nerazumljivo UKCL- ovo streljanje na novi Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB) ne zavedajoč se, da je za nastali položaj v katerem trpijo otroci in njihovi starši največji krivec prav UKCL. Kakšna je percepcija javnosti? Na UKCL so zaradi svojih notranjih razprtij dovolili in mirno opazovali kako se sistem zdravljenja otrok podira.

In kolikšna je vloga nekega novinarja za vse te razprtije? No sedaj ta novinar modro molči. ostaja pa kruto dejstvo, da je Slovenija premajhna za resen center otroške srčne kirurgije. Rojstvo 80-100 otrok letno s prirojeno srčno okvaro težko opravičuje vlaganje v center. Z dvema novim pacientoma na tede se ne da pridobiti nujne rutine, še manj pa vzdrževati ustrezne zasedbe starejših in mlajših kirurgov...
Odlična ugotovitev ki jo lahko razširimo npr. na porodnišnice, ki imajo povprečno 1 (en) porod dnevno in zaposlene kompletne ekipe, ki po nekaj dni čakajo na »delo«...Kakšna je strokovnost teh ekip? Kakšna je možnost rutinskega reševanja zapletov? Pa pustimo zaenkrat denar in njihove plače ob strani. Ne gre samo za porodnišnice, gre tudi za neštete bolnišnice, ki vzdržujejo neštete oddelke in ambulante, namesto, da bi se specializirale? Sprašujemo se, če je upravičeno vlaganje v vse te ambulante?

Strani: 1