Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bozo666 sporočil: 3.026
Ne glede na trenutne padce na borzah, so sankcije Zahoda, ki jih forsira predvsem Amerika, na dolgi rok za Zahod bolj škodljive kot za Rusijo.Lep dokaz za to tezo so podatki o % samooskrbe z različnimi kmetijskimi produkti.......vsa ta silovita rast je posledica sankcij.....in kar je še najhujše, predvsem za ZDA, ki so zaprle svojo pisarno v Egiptu, ki je služila za uvoz ameriške pšenice, da se je Rusija lani povpela na prvo mesto med izvozniki pšenice.

Da bo bolj jasno kaj mislim naj povem, da so z izvozom pšenice lani zaslužili več kot z izvozom orožja!!!!!.....pa sistemi S 300 ali S 400 niso ravno poceni-kupci pa stojijo v vrsti in prosijo za pospešitev dobav.

Skratka, sankcije so Rusijo "brcnile v rit", da se je zavedla, da je lahko še kako fit......gledal sem podatke in nažalost dojel, da imajo od lani dosti višji % samooskrbe kot Slovenija pri mnogih kmetijskih produktih, prej pa so bili odvisni od uvoza iz Zahoda.....ja, o tem krutem dejstvu za SLO bi morali več pisati.

Geopolitika Zahoda je sila kratkovidna, zato mora biti SLO še kako previdna.

Čas ZDA v vlogi svetovnega žandarja se je iztekel, čeprav TRUMP še zadnje ni rekel....lahko, da bodo šli še v kakšno avanturo in doživeli še kakšno HUDO URO kot so jo par tednov nazaj v Vzhodni Guti ( vir Kitajska ), kjer je padlo ogromno ameriških specialcev in inštruktorjev, zato me sploh ne bi čudilo, če bi neodvisna preiskava dokazala, da je tudi ta plinski napad insceniran s strani obveščevalnih služb kot tisti "napad" z novičokom v Angliji......vse s ciljem stiskanja v kot Rusije, ki se je postavila proti tej žandarski politiki Zahoda ( Irak, Afganistan , Libija, Sirija....), ki je sprožila val beguncev in razklala EU, kar je cilj ZDA.

Nekaj tako prozornega si politiki že dolgo niso privoščili....to kar zdaj počenjajo, ko ne dovolijo sestrični Julije Skripal obiska in ko ZDA nudijo obema novo identiteto v ZDA, pa je sploh prozorno.

Mimogrede, današnji nočni napad 2 izraelskih lovcev in ameriška reakcija ( mi nismo !!!!) je jasen signal, da se ZDA zavedajo, da današnja Rusija ni tista iz Jelcinovih časov, ki so jo izigrali in razširili NATO mimo dogovora z Gorbačovim.

Mi moramo vztrajati v dobrih odnosih z Rusijo in ne nasedati ameriški ofenzivni propagandi in floskulam o okupaciji Krima in podobne neumnosti, saj vsak malo boljši poznavalec ve, da je komunistični lider Hruščov enostavno priključil Krim Ukrajini......ha,ha....čeprav imajo polna usta napadanja komunizma, jih to samovoljno dejanje komunista ne moti...... na Krimu je bil referendum, ki pa ga na Kosovu ni bilo a tam je vse OK. DVOLIČNOST BREZ PRIMERE......in vse zaradi baze Bondsteel in cilja stisniti v kot Srbijo......a tudi tu so se ušteli, ker Srbija ne bo šla v NATO tako kot je šla ( začasno ) Črna gora.

SLO se je začela povezovati s posameznimi ruskimi regijami, tako da bo tega sodelovanja v prihodnosti precej več-odvisnost, predvsem od nemške avtomobilske industrije, ki ji nori slovenski zet lahko po prvem maju vzame s carinami zalet in domet, je precej tvegana-zato moramo vzdrževati dobre odnose tako z Rusijo kot tudi Srbijo, ki ima tako s Kitajsko kot Rusijo posebne sporazume.

Ker bo Rusija počasi iztrgala Saudsko Arabijo iz 100% ameriških krempljev, se petrodolarju zaradi trojke Rusija-Iran-Kitajska ne obeta nič dobrega-ranjeni gigant bo še par let opletal z repom, strašil a se bo počasi umiril in sprijaznil, da svet ni več tak kot je bil pred 30 leti.Razni Pahorji bi to morali čimprej dojeti in se nehati zgolj grebsti za službo v EU po preteku drugega mandata......Najprej Slovenija- bi jim moralo biti geslo, ne pa njihove bodoče službe.