Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

abohte sporočil: 2.653
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 21:43
[Petunija1]
> [abohte]

>Navsezadnje je primitivno ravnanje tudi za pričakovati od pijanih ljudi.
>

Ja in? A to jih odveže odgovornosti za lastna ravnanja? Opiti ljudje imajo tudi večjo možnost, da povzročijo prometno nesrečo, pa se jim tega ne šteje kot olajševalno okoliščino, ravno nasprotno.
Ne. Sem to kje napisal? Napisal sem, da je razumno pričakovati od pijanih ljudi, da se bodo vedli nerazumno. Če tega ne veš, pa je to po mojem ena najbolj general knowledge stvari, kar jih poznam, se o tem, kako vpliva alkohol na vedenje ljudi pač poduči.
>
> Ob tem pa dodam, da se mi obrača želodec ob opazovanju, v kaj so se sprevrgle #Me Too kampanje.

Dolgo me ni bilo tukaj zato ne vem ali so tudi Finance pisale o gibanju #metoo in kakšno stališče so zavzele, sem pa točno vedele, da bodo kalibri kot si ti spregledali bistvo in namerno popačili pomen tega gibanja, da se jim bo ob opozarjanju na seksizem in šovinizem "obračal želodec" ker so to vprašanja, ki potrkajo preblizu domačih vrat.
Kakšen kaliber pa sem jaz? Po tvoje lahko moja malenkost popači pomen gibanja, v katerem sodeluje več milijonov ljudi? Sicer mi pa ne rabiš polagati besed v usta, tvoje misli, naj kar lepo ostanejo v tvoji glavici, moje pa pusti pri miru. Jaz nisem rekel, da se mi ob opozarjanju na seksizem in šovinizem ali celo ob samem gibanju "Me Too obrača želodec, ampak da se mi želodec obrača ob tem, v kaj se to gibanje spreminja. Razumeš razliko ali potrebuješ dodatno pojasnilo?
>
> Nemirni odlično. Saj če gledaš FB profil dotične novinarke, tudi ne boš naletel na njene eseje o Kierkegaardovemu konceptu tesnobe :), več ali manj je časovnica polna selfijev. Nič narobe, tudi na mojem ne boš naletel na tovrstne eseje, morda jo, tako kot mene, filozofija zgolj ne zanima dovolj :), ampak dajmo osvetlit zadevo iz vseh mogočih zornih kotov.

Ja, dajmo osvetlit iz vseh mogočih kotov. Po tvoje je torej novinarka, ki na družabnih omrežjih posta selfije namesto filozofskih razprav legitimna tarča napadov primitivcev in je samo dobila kar je iskala, tako kot ona, ki je hodila okoli v kratkem krilu in je bila posiljena.
Zopet ne razumeš zapisanega, pa kljub temu arogantno polagaš beseda v usta sogovorniku. Nikakor ne, če bi prebrala celotno verigo postov, je bilo govora o tem, na podlagi česa je dotična novinarka dobila službo, ali na podlagi izgleda ali na podlagi pronicljivega uma? Če si ti sodelovala pri selekcijskem postopku izbora kandidatov za to delovno mesto, te vabim, da me podučiš, kako je ta izbor potekal in zagotavljam ti, da bom, če me boš prepričala, spremenil svoje mnenje. O deplasirani anologiji pa ne bi izgubljal besed.
>
>Zanimivo, da še nobene ženske nisem slišal za glass ceilings/walls pri poklicu smetarja in poštarja (očitno obstaja, saj je delež žensk pri teh poklicih zelo nizek),

Ne,ne obstaja, glass ceilling je oznaka za oviro, ki ti stoji na poti do željenga cilja, ne do prostora kamor itak nimaš interesa vstopiti, v slabo plačanih poklicih stekleni strop ni nikoli obstajal.
Oh, hvala, da se skupaj učiva abecede. Saj si menda zaznala sarkazem, kajne, ali moram tudi tega obrazložiti? Se pravi se emancipacija in enopravnost žensk išče samo v dobro plačanih poklicih? Vse jasno...

>
>še nobene, ki bi se zavzemala za izenačitev delovne dobe pri upokojevanju (moškega pa sem že slišal, da bi se zavzemal za izenačitev plač),

Kolikor vem trenutna pokojninska zakonodaja predvideva postopno izenačitev pogojev upokojevanja za oba spola, lahko bi šla celo natančno preveriti koliko žesnkih poslank jo je podprlo, že na pamet pa lahko rečem, da kar nekaj, dovolj da tvojo izjavo postavim na laž.
Ja, postopno :) Da ne bi od enkratnega šoka kdo umrl. Če sva popolnoma natančna, se izenačuje pogoj dosežene starosti za upokojevanje. Izenačuje se seveda zgolj v absolutnem smislu, v relativnem smislu pa se ženske še vedno upokojujejo precej prej, saj imajo daljšo življenjsko dobo. In tudi če bi bilo vse, kar si napisala res, moja izjava še vedno ne bi bila laž, saj sem napisal, da jaz nisem slišal še za nobeno žensko, ki bi se zavzemala za izenačitev delovne dobe. Ali v svoji histerični zaslepljenosti dopuščaš možnost, da nisem slišal še za nobeno takšno žensko, čeprav obstaja?
>
>še nobene, ki bi opozarjala na dejstvo, da je velika večina zapornikov, narkomanov, pijancev, faliranih študentov in brezdomcev, moških, še nobene ki bi bila plat zvona, ker je življenjska doba moških bistveno krajša od življenjske dobe žensk, še nobene, ki bi opazarjala na to, da je nasilje nad moškimi precej bolj pogosto kot nad ženskimi.

In zakaj točno bi morale ženske, ki so še vedno diskriminirane, slabše plačane, težje napredujejo, opravijo večino neplačanega gospodinjskega dela in imajo posledično manj prostega časa, povrh vsega reševati še probleme moških, ki si jih nakopljejo sami ali drugi moški? A ste preveč zaposleni s popivanjem in primitivnim nadlegovanjem žensk, da bi reševali lastne probleme?
Si ti poročena? Delaj na tem :)