Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek To so najpogostejši glavoboli informatikov
Strani: 1
sporočil: 30.415
Zadnja sprememba: anon-317028 13.03.2018 21:27
Kaj pa naj naredim? Danes sem od Microsofta dobil naslednje pismo:
"Vaša pogodba o storitvah je zdaj jasnejša. To e‑poštno sporočilo
ste prejeli, ker posodabljamo pogodbo o Microsoftovih storitvah, ki
se nanaša na enega ali več Microsoftovih izdelkov ali storitev, ki
jih uporabljate. S temi posodobitvami pojasnjujemo naše pogoje in
zagotavljamo njihovo nadaljnjo preglednost, pri čemer so vključeni
tudi novi Microsoftovi izdelki, storitve in funkcije.Pogodba o Microsoftovih storitvah je pogodba med vami in družbo Microsoft (ali enim od njenih lastniško povezanih podjetij), ki ureja vašo uporabo Microsoftovih potrošniških spletnih izdelkov in storitev...Posodobitve pogodbe o Microsoftovih storitvah bodo začele veljati 1. maja 2018. Če boste 1. maja 2018 ali po tem datumu še naprej uporabljali naše izdelke in storitve, se strinjate s posodobljenimi pogoji pogodbe o Microsoftovih storitvah...Boh pomagaj, tako pač je, tako se pač izide...Jaz vozim za Avtotransport Gorica, poje Iztok Mlakar...Ob Microsoftu je najboljše, da hiberniramo, tako kot kakšen polh pozimi...
sporočil: 4.080
Kdo to sploh še uporablja?
Zadnji MS izdelek, ki sem ga še občasno uporabljal, je bil windows XP. Po tistem ničesar več. Doma imamo tudi 6 računalnikov, MS free. Tudi otroci niso nikoli imeli stika z MS windows, MS office ..., pa so prigurali že do fakultete.
Zadnji MS izdelek, ki sem ga še občasno uporabljal, je bil windows XP. Po tistem ničesar več. Doma imamo tudi 6 računalnikov, MS free. Tudi otroci niso nikoli imeli stika z MS windows, MS office ..., pa so prigurali že do fakultete.
sporočil: 30.415
[kekez]Za domače potrebe bi Ubuntu bil dober, Libre office in Open office delata v Windowsu in Linuxu, problem je v podjetju, kjer brez Windowsa preprosto ne gre, kajti že za vodenje računovodstva moj Birokrat potrebuje Windows...Sicer, uporabljamo Libre office in že tukaj moramo paziti, da ne pošiljamo datotek s končnico "odt", ker jih microsoftov word menda ne odpira...zanimivo pa je, da Libre office odpira vse končnice.
sporočil: 258
[kekez]Saj za konzumiranje digitalnih vsebin se ne potrebuje veliko. V večjih, resnejših podjetjih (vsaj te korporacije, ki jih poznam iz tujine) se tako veliko procesov seli v appe (ios, android, podpora v brskalnikih). Samo specialne aplikacije so spisane Windows. Tajnice, uprava, in pisarniški - neinženirski poklici, lahko brez težav živijo brez resnejšega operacijskega sistema - vso podporo jim nudimo v oblaku, tako da potrebujejo samo klienta, ki podpira vso to javascript funkcionalnost - backend je seveda nameščen v windows okoljih.
Selitev v oblak prinese več prednosti kot slabosti, seveda je pa pametno poskrbeti tudi za svoj backup.
Strani: 1