Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (Nepremičnina tedna) Stanovanje v Trnovem za dober milijon evrov
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 48.253
[Glavni forum]
Tema: (Nepremičnina tedna) Stanovanje v Trnovem za dober milijon evrov
[#2702089] 13.03.18 16:03 · odgovor na: (# 2702084)
[#2702089] 13.03.18 16:03 · odgovor na: (# 2702084)
[vickibedi]"Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.
Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.
Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?