Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[vickibedi]
Tole je resna zajebancija, namreč čebula je predvsem (naravni) ojačevalec okusa in fora je pomoje predvsem v tem, da nekaj pražiš na čebuli, razen če jo daješ v solato tako kot dodatek...
"Na cebuli" se nic ne prazi, ker ima cebula ogljikove hidrate in se zacne zgati, ce jo predolgo prazis. Torej, cebulo se prazi na olju, dokler ni do prave mere prazena. Za italijanske jedi na stekleno, za madzarske tako dalec da zacnejo robovi rjaveti. Potem se doda zraven druge sestavine, ki brez izjeme vse spustijo vodo, in od takrat se zadeva, odvisno od recepta, dusi ali kuha.

Ce das na neprazeno cebulo meso ali zelenjavo, se bo zacela kuhati, ker te stvari spuscajo vodo - torej nic od prazenja.

Pa kaj, tu samo jaz kuham, vsi ostali teoretiki ali kaj?