Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[najobj]
> Po rodu sem iz dela slovenije, kjer cebulo castimo po bozje in je v vseh nasih jedeh. Ze leto ali dve dvakrat na leto na dopustu izven Ljubljane zakurim zunaj zar, gor posodo z oljem, in na njem preprazim tako 2-4 kile cebule s cesnom, ki jo potem dam zmrznit v zamrzovalnik.

... čuj, saj se zajebavaš, a ne ? ...

P.S.: finta okusa hrane ni v seštevku sestavin, ampak je finta, da se okusi sestavin "seštevajo", ko se istočasno kuhajo ali pečejo v posodi na štedilniku ...
Nic se ne zajebavam, veliko receptov se zacne z:

1) sesekljajte cebulo
2) sesekljajte/strite cesen
3) v posodo dajte nekaj zlic olja, segrejte
4) preprazite cebulo, dodajte cesen da zadisi (30 sekund), umaknite iz ognja

potem pa se vejijo naprej. Tocke 1-4 lahko naredis kadarkoli in spravis rezultat, ki nastane. PO tem se pa zadeve seveda kuhajo skupaj.