Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Dolina nezadovoljnih

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.697
[Glavni forum] Tema: Dolina nezadovoljnih
[#2699083] 25.02.18 21:33
Odgovori   +    19
Mene zanima ali je pisec članka zadovoljen s svojo plačo na Financah? Glede na to kaj je Frankl pisal in po podatkih letnih poročil, imate na Financah tam med 2.000-2.300€ plače. Je pa hecno to, da vam gre fluktuacija kadra predvsem v državne oz. paradržavne sfere. Ste eden finančno bolje stoječih medijev, pa vendar na trgu ne zmorete zaslužiti toliko, da bi lahko konkurirali finančnim ponudbam države oz. paradržave. A zanimivo, vašemu šefu se to sploh ne zdi problem. Raje pomodruje o tem, kako mizerno so plačani učitelji. Odgovorni urednici se tudi ne zdi problematično, da minimalne plače naraščajo hitreje kot produktivnost, inflacija in da se razlika med bolj zahtevnimi in manj zahtevnimi delovnimi mesti zmanjšuje, saj podjetja temu preprosto ne morejo slediti. Tisti, ki tukaj gor opozarjamo, da je noro, da so v javnem sektorju plače več kot 400€ višje kot v zasebnem, smo pa nergači in negativneži.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2699083

Strani: 1

peterfrankl sporočil: 407
[Glavni forum] Tema: Dolina nezadovoljnih
[#2699108] 26.02.18 08:53 · odgovor na: sopranos (#2699083)
Odgovori   +    1
Sopranos, pozdravljen.
Oprosti, če sem jaz bil tisti, ki bi te označil za tečneža in nergača. Mislim, da to nisem bil jaz, saj se mi sploh ne zdiš tak.
K temi: strinjam se s tabo, javni sektor je pri pridobivanju kadrov konkurenca zasebnemu - in da, tu gotovo imaš "point" pa ne samo tu. Samo ne smeš se tako jeziti, če kaj napišem, kar ti ni všeč :-). V bistvu se ne razhajava toliko.
In še vprašanje: malo si analiziral naše poslovanje in plače - ok - a od kod podatek, da so nekateri ljudje od nas šli v javni sektor oziroma (para)državna podjetja? Kolikor vem, to ni res, ne pravim, da to ne bi bilo mogoče, samo skoraj prepričan sem, da ni tako. Se motim?
Lep pozdrav,
Peter

Strani: 1