Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

1011Arist sporočil: 210
[kzupanc]
Burkež tale Slapnik, res.
Vseeno sem kar impresioniran nad podjetnostjo Slovencev in celo nad povečanjem tujih investicij. Slovenci smo očitno precej delovni, natančni, iznajdljivi, ustavrjalni...kljub temu, da nimamo pojma o volitvah.
Blockchain in kriptovalute? :))) To zaenkrat z ekonomijo še nima kakšne veze. Verjetno pa da bo enkrat. Kot bodo prevladovali samovozeči avti na elektriko ali gorivne celice in osebna plovila za zračni prevoz. Pa tudi baza na Luni in človeški pristanek na Marsu bo. Enkrat.
Izjemno nepoučeno si to zapisal.
V Sloveniji ima v tem renutku delo, v podjetjih, ki se ukvarjajo z Blockchainom več kot tisoč ljudi in število se hitro bliža 2000.
Deluje okoli 70 podjetij in ta so pridobila najboljšo obliko tuje investicije (portfeljsko).
To je izjemno pomembno, ta podjetja so gospodarji in diktirajo razvoj tujci pa v njih vlagajo zaradi zaupanja, d aznamo slovenci gospodariti, tazvijati, tržiti, izumljati. To pomeni, da ostane tudi smetana na torti slovenskim podjtjem.
Magna npr. je po teh obeh kriterijih daleč za blockchain podjetji pa se je toliko govorilo o njej, ji dajalo milijonske spodbude...
MAgna zaposluje nižje izobražen kader, tam so slovenci le pridni delavci, gospodarji so tujci, je podizvajalec v nekem procesu in večj dobički bodo ostali nekje drugje v verigi.
Spremenila je okolje (lahko zapišeš tudi uničila). A je to zate prava ekonomija?