Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

TadejK sporočil: 7.856
Zadnja sprememba: TadejK 30.01.2018 20:55
[smity]
NLB naj državi Sloveniji vrne to zadnjo dokapitalizacijo. EK je modro ugotovila dokapitalizacije na vsakih nekaj let, obljube o prodaji se vlečejo leta, vmes se pere teroristični denar. To je za Slovenijo vse normalno, za EK pa to ni normalno.
V EU in tudi ožje v EZ je to vse precej relativno. V Grčiji so dokapitalizacije bolj dobesedno na vsakih nekaj let kot pri nas, pa je EK še za vsako dala dovoljenje.
[smity]
Če ni normalno, pa ni nujno da je to neškodljivo, lahko je zelo nevarno. Si predstavljate da bi na stotine bank v EU poslovalo na način kot posluje NLB?
V smislu, da perejo denar? Na stotine takih morda res ni, ampak v primerjavi z grehi Deutsche Bank je NLB svetníca:
- US probing DB for laundering money to Iran www.timesofisrael.co...g-to-iran/
- DB fined for $10 billion Russian money-laundering scheme money.cnn.com/2017/0...index.html
- How DB enabled a dirty offshore bank linked to organised crime and ISIS to move dark money www.buzzfeed.com/tom...dirty-bank
- DB: an International Criminal Organization? global.handelsblatt....ion-767816
itd itd itd

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2695475

Strani: 1

smity sporočil: 199
čas vnosa: 30.01.18 21:55
pranje denarja kolikor vem EK ni dajala toliko v ospredje. Tukaj je nekaj ljudi verjetno dobilo provizijo, policija ni nikogar preganjala. Spet lahko rečemo nič se ni zgodilo, oz. nič se ne da dokazat. Pri dejanjih pranja denarja nas tujina že prehiteva praviš. Samo DB je potem kaznovana ko jo pri tem nečednem delovanju zalotijo. Jaz in verjetno tudi EK ne vidi glavne nevarnosti v tem, da se je denar opral, ampak v sistemskih tveganjih za pojav pranja denarja, izdajo nekritih, nerazumnih kreditov, bančnih lukenj,...
Pod črto se NLB prepogosto pojavlja v neugledni družbi Grkov, DB,... Kako zdaj to banko spravit v neko bolj ugledno družbo? Normalna družba ne rabi slabe NLB, ali pa ne rabimo poštenih državljanov Slovenije in vsi postanemo lopovi, to bi tudi bila ena rešitev.
anon-5355 sporočil: 3.129
G. Kotnik, vaš zagovor je poln protislovij, vendar, če EU dovoli (zaradi zlorab bančnega sistema in fiskusa) Grčiji, pa tudi Nemčiji, ne vem zakaj bi moral enako (nezakonito!) početje dovoliti tudi (mali in skorumpirani!) Sloveniji.

Strani: 1