Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bacco979 sporočil: 895
[PyotrNovak]
Chevrolet karavan, rahlo rabljen od nekega dedija, nedeljskega voznika, za 4000€. Prvih 110.000 km brez problemov, ker je bencinar. Za razliko 26.000€ do Priusa lahko naredim cca POL MILJONA Km. Avto normalno potegne ima bistveno več prostora, in je veliko cenejši za vzdrževanje.

Nakup avta je čisto čustvena zadeva, daleč od tehnično racionalne, posebej pa hibridi - DVA suboptimalna pogonska sklopa. Poraba elektrike se seveda meri na utičnici, tja pa pride manjši del resnično porabljene energije za proizvodnjo elektrike.

Predno Priusarji in ostali "zeleni" skočite v zrak, preberite energetsko bilanco proizvodnje elektrike:

insideenergy.org/201...your-plug/

Dejstva so brutalna, toda za "zelene" nepomembna. Termodinamski zakoni VELJAJO, saj jih je podpisal edini podpisnik naravnih zakonov, Chuck Norris.

Na ta tvoj komentar sicer sploh nima smisla odgovarjati ampak vseeno... Avto v osnovi ni najbolj racionalen nakup, ampak splet potreb, želja, čustev, osebnih preferenc. Če ti sede vozit tisto zastarelo koreto pač OK. Imaš tudi v kuhinji še šporget na drva, ali kako novo indukcijo? Tudi cunje se najbrž na potoku čisto OK in poceni opere, ne rabiš najnovejšega Miele stroja. Ampak če ljudje ne bi kupovali novih avtomobilov, bi tudi ti težko imel to staro koreto...